LED osvetlenie - robil si niekto sám?

Robili ste si niekto sám LED osvetlenie? Chcel by som nakúpiť materiál a dať niekomu spraviť. Čo všetko treba na svietidlo? - LEDky, zdroj, nejaký držiak, reflektor, chladič, ešte som na niečo zabudol?
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim Ake svietidlo by to malo byt? Vo vseobecnosti kusova vyroba na SK je dost draha. Zopar jednotlivcov sa venuje designovym svietidlam. Masivna seriova vyroba na slovensku skoro neexistuje koli silnej konkurencii z ciny az na par vynimiek. Problem na slovensku je ze vsetci chceme vsetko lacne :(
Odpovedať
@ramoon na jar - v lete, ak sa mi zadarí, tak 2 izbách budem dávať novú omietku a pri tej príležitosti by som poriešil aj osvetlenie. čiže nejaké bodové na strop, a ešte nejaké bojové, resp. nočné svetlo. Nejde mi ani o dizajn, ale skôr o tie črevá, aby to bola kvalitná LED, čo vydrží, čiže od výrobcov ako nichia, cree, yuji, a len tie samotné sú drahé, čo je v poriadku. Lebo aj tu na fóre mnohí písali že im led svetlá dlho nevydržali, tak škoda platiť za také keď ten čo to vyrobil šetril na chladiči a LED odišla po 2000 hodinách do večných lovíšť. Proste aby som výmenu potom riešil o 10-15-20 rokov najskôr.
Odpovedať
Profilova fotka
to kolko vydrzi led svietit nieje iba o chladici ale aj o driveri(zdroji stabilneho prudu) cize ak pouzijes nevhodny zdroj tak tiez dlho nevydrzi a firmy ktore stavaju led svetla tak si bud stavaju vlastne zdroje alebo pouzivaju osvedcene a samozrejme s tym ze ledka nejde takmer nikdy na plny vykon pretoze aj tam su nejake odchilky a potom aj samotna konstrukcia a upevnenie led svetla pretoze ak ho zabudujes do stropu tak treba pocitat s tym kam to teplo pojde aby si ho "neuvaril"
Odpovedať
Profilova fotka
@stastnyjim Ma to byt na povrch alebo do SDK?. Technologia postupila a osobne si davame vyrabat v cine taketo svietidla. Cinania nam tam daju to co chceme ale z lacnejsich chipov je to GENESIS CREE alebo BRIDGELUX. Drahsie su SHARP OSRAM a podobne. Chladenie uz nebyva podcenovane takze LED vydrzi bez problemov. Najslabsim clankom byva transformator ale ten sa da v pripade poruchy vymenit. Trafak nam daju aky si povieme cize ked chceme Philips alebo OSRAM tak nam ho tam daju ale cena je o dost vyssia tak ich pouzivame len na profi svietidla kde sa rata svietenie min. 12hodin denne. Bezne pre svietidla pre domacnosti pouzivame cinske transformatory EAGLERISE co cinania povazuju na svojom trhu za kvalitnu znacku. V pripade ze chce zakaznik stmievatelny transformator dodavame talianske TCI transformatory co je spicka a nema na nich ani OSRAM alebo TRIDONIC a uz vobec nie MEANWELL. Aj v cine sa daju robit kvalitne veci len je to na obchodnikoch co si to tam davaju vyrabat. Momentalne pripravujeme novinky ktore budu predstavene na vystave Nabytok a Byvanie v Nitre. Budu tam aj bodovky do sadrokartonu pripadne na povrch. Aktualne sa este rozhoduje ci tam pojde cree 10W cca 850lm alebo len 7W s 650lm. Na zaklade reakcii od zakaznikov ze svietivost je vysoka zrejme siahneme po nizsej svietivosti. Aktualne je najoblubenejsie svietidlo LED2 SPOT kde je pouzita LED od GENESIS a svietidlo je za prijatelnu cenu. Toto svietidlo mame nasadene aj v profi realizacich ako su hotely a restauracie a funguju bezchybne.
Odpovedať
Profilova fotka
nebolo by ti jednoduchsie kupit nejaky led pas?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?