LED Luster

Dobrý nemý niekto LED luster Dalen, alebo niečo podobné, jednoduché žiadne šperky, cencule.... klasicke mliečne biele sklo a zaujala ma LED technologia len su dosť drahé :( ,keby aspon čosi vydržali. A vie mi niekto povedať niečo viac o LED? prečo niektoré dokažu meniť farbu svetla zo žltej na bielu?? napr Dalen to dokáže a niektoré nie bud to alebo to.
Odpovedať
@leito Ahoj, my planujeme nieco podobne, len este minimalistickejsie - s cistejsim tvarom. Nie som este velmi odbornik na tieto technologie, ale pokial viem tak su ziarovky, ziarivky a LEDky a mnohe svietidla tohto typu mozes mat s takym typom aky si vyberies. LEDky su pokial viem troch typov - studene biele, teple biele a RGB (tj menia farbu v rgb spektre). Ak ti luster meni farbu z bielej na zltu tak pravdepodobne prepina medzi studenymi bielymi (biele svetlo) a teplymi bielymi (zlte svetlo)
Odpovedať
mam pocit ze su ledky tepla biela, denna biela a studena biela, tie co menia farbu maju oznacenie rgb, v dnesnej dobe mas na vyber co si do lustru nasrobujes aky typ ziarovky, ziarivky alebo ledky...
Odpovedať
@leito pozrela som ten dalen, dost sa mi zapacil. myslim ze nad nim budem tuho rozmyslat. pacia sa mi regulovatelne mody. momentalne fungujem len na led ziarovkach, ale asi pojdem o level vyssie. Ak by si ho nahodou kupil, poprosim o referencie :-)
Odpovedať
@godfather rgb znamena je farebny led pasik takze to neni ako hovoris ze sa jedna o tu bielu ma to cosi stym spolocne ale konkretne rgb znamena farebny pasik.
Odpovedať
@manilla ten dalen sa mi vidi kvoli tym modwm ako pises. Videl som ho na vystave na zivo preto ma zaujal :). Ma 10 stupnov uberania jasu. Zevraj rezim ked to bere 1w take len orientacne svetlo. Potom sa vidi farba svetla ze sa da menit neviem aka sa mi hodi do obyvacky. A meby som bral dalen tak ten najslabsi podla tych watov v Led musi svietit poriadne to sa mi vidi.
Odpovedať
@leito ano, vies si prisposobit svetlo podla toho co prave robis. ja mam momentalne vsade studenu bielu, zvykla som si, takze s nou aj budem pokracovat. a nezda sa mi az tak drahy v porovnani s ostatnymi svietidlami. a led urcite vydrzi. ja mam momentalne vsade led ziarovky asi 4 roky, zatial ani jedna neodisla. nove svietidla vsak budem riesit az do noveho, tak mozno zatial aj pribudnu nove modely. rozhodne si mi dal chrobaka do hlavy :-)
Odpovedať
@leito kde som vravel nieco ze sa jedna o nejaku bielu a rgb??? jasne som napisal ze ledky existuju studene biela, denna biela, tepla biela a tie co menia farbu maju oznacenie RGB (Red Green Blue-zakladne farby z ktorych sa miesaju ostatne odtiene) mimochodom rgb neznamena ze to "konkretne znamena farebny pasik", bezne kupis aj rgb led ziarovku...
Odpovedať
Hlavna vyhoda LED je minimalna spotreba. Takze to co vrazis na uvod, usetris na spotrebe. V sucasnosti uz nie suntak drahe. Svetlo si vyberaj podla chuti a zvyku. Ja napr. Studene nemozem :)
Odpovedať
@godfather tak prepac zle som ta pochopil teda. A tak ked dalen ponuka menit farbu svetla tak co myslis ze ma je osadeny 3 druhmi typov bielej napr? A ta rgb led ziarovka by preco nemohla byt rgb? Ved teraz tie rgb ziarovky ovladas telefonom cez wifi.
Odpovedať
@leito nerozumiem tvojej otazke kde sa ma pytas "a ta rgb led ziarovka by preco nemohla byt rgb?" vies co to oznacenie RGB znamena? to som niekde spominal??? napisem ti to teda este raz "existuju ledky studena biela, denna biela, tepla biela a tie co menia farbu maju oznacenie rgb" tie ledky sa potom montuju tak aby vysledny produkt vyzeral ako ziarovka(s malym alebo velkym zavitom, pripadne ako bofovka),alebo ako neonova trubica, reflektor alebo led pasik... vies vlastne o com je rec? mne to pripada tak ze asi ani nie, ved do toho lustra si daj led ziarovku aka ti vyhovuje, to znamena ze si kupis studenu led ziarovku alebo dennu bielu led ziarovku alebo teplu bielu led ziarovku alebo rgb led ziarovku kde si nastavis farbu aku chces, hoc aj modru, zltu, cervenu...
Odpovedať
@godfather ja viem o com je rec viem co znamena RGB a ty zas ak vies tak do LED lustra si nemozem dat ziarovku aku chcem lebo vacsinou led luster znamena ze uz je osadeny diodami a zdrojom nieje tam ziadny zavit na ziarovku. A konkretne ten Dalen ma dialkove na ktorom sa da menit farba bielej. Tak ma zaujimalo co su to nejake specialne diody alebo to je osadene 3 druhmi bielej a medzi nimi prepinaco sa mi zda zvlastne riesenie.
Odpovedať
@godfather a jasne ze rgb neznamena presne rgb pasik moze to byt aj ta ziarovka vsetko co moze byt farebne, len som to zle napisal lebo teraz sa bavim prevazne o ledkach ako diodach
Odpovedať
Článok sa načítava...
@leito v uvode temy si mal jasne napisane ze DALEN alebo nieco podobne, jednoduche... tak som pisal ze mas rozne moznosti, staci kupit dizajnovo rovnaky luster, hoc aj so zavitom E27 a tam nasrobujes co ti chuti... aj ziarovku na dialkove ovladanie, pripadne ovladanie sa da vmontovat pod vypinac ak ti to hlbka krabice dovoli... da sa regulovat intenzita, farba, stmievanie atd...
Odpovedať
To by nebol zly napad ale vies o niecom kde sa da kupit iba samotny kryt, alebo ako to nazvat?ja zas moc v to led neverim lebo tam moze pust vselico ine. Tie ich keci o vydrzi a zapnutiach tie su mi na nic ked pusi elektronika napr. Mal som jednu halogenku led a vydrzala jedno zapnutie potommusela na reklamaciu a nebola uplne lacna
Odpovedať
Profilova fotka
Na moj vkus DALEN svietidla posobia dost lacno a plastovo. Funkciu menenia farieb casto vyuzivaju ludia par tyzdnov a potom ich to prestane bavit co viem od zakaznikov co si podobny ulet dopriali.
Odpovedať
@ramoon tak mi možete niečo poradiť lebo už idem objednavat :)
Odpovedať
@ramoon A ako nehnevajte sa pozeral som na tej vašej stranke vyzeraju dosť podobne a za tu cenu ešte nemaju ani ovladanie a žiadne funkcie
Odpovedať
Profilova fotka
@leito Zalezi aku to ma mat svietivost ale pre mensie priestory mame skladom LED2 ROUND 27 29W s 1850lm je toto svietidlo vhodne od 6m2 do 16m2. Svietidlo ma elegantny vzhlad, v jeho matnom povrchu sa neodraza interier, povrch svietida je rovny bez zaoblenia. Pre vatsi priestor su uz na ceste s vatsim priemerom a svietivostou pre priestor do 30m2. V najblizsich dnoch sa objavia aj na nasej stranke CASCA.sk a na stranke LED2.eu V pripade ze chcete pekne svelke svietidlo za rozumnu cenu dobra volba je aj svietidlo RUNDO 45 alebo 65 v ziarivkovych verziach s vysokym svetelnym vykonom. Rundo je tiez vo vyrobe dostupne aj v LED verzii s transformatormy a LED od TRIDONICu. Cena je tam ale cca 2x vyssia ako pri ziarivkovych verziach.
Odpovedať
Profilova fotka
@leito Ovladanie je prva vec co sa na tom pokazi. Clovek za chvilu zisti ze ma doma 10ks roznych dialkovych ovladani od brany, zaluzii od TV, audio, zaluzii a podobne. Casto riesim zakaznikov ktory pridu ze sa pokazi integrovany stmievac vo svietidle a ziadaju jeho opravu ale v 90% pripadoch to nieje mozne opravit z dovodu nedostupnosti nahradnych dielov. Venujeme sa svietidlam 25 rokov a podobne vychytavky s dialkovym ovladanim ludia pouzivaju chvilu a potom ich to prestane bavit. V poslednej dobe mam skusenost ze pri dalsej realizacii domu uz ludia nechcu ani inteligentnu instalaciu z predoslej skusenosti v ich povodnom dome a siahnu po obycajnych vypinacoch bez inteligencie na baze tabletov a ovladacich obrazoviek. A nieje to dovod ze by na to nemali ale su to prakticke negativne skusenosti ze si svokra nedokaze pri navsteve ani zapnut svetlo. :)
Odpovedať
@ramoon Ja to tiež niekedy hovorím že moc lektroniky nieje dobrej ale ovladačka nieje moc pre mna :) a ked nie da sa ovladať aj tlačidlom. Zase mam doma dosť veci na ovladačku a ta zatial sa nikdy nepokazilo okrem baterii. :) No a vidi sa mi napr v tom že si možem voliť intenzitu jasu.
Odpovedať
ahojte, no my sme včera kupili LED ziarovku, akoze na rozdiel od klasickej ziarovky bola 4x drahsia..... nejakých 12eur.... Svieti tak studeno, mne to pripada ze skoro az do modra :-) Ale svieti tak jasne, silno, ziarivo.... Manzel vravi, ze ma minimalnu spotrebu, a mala by aj dlhsie vydrzat, takze uvidime, mame to prvy krat tak som zvedava :-)
Odpovedať
@ramoon chcel by som sa spýtať na tie svetlá do 30m2 kedy budu, nakoľko som to na stránke nenašiel, resp. by som
Odpovedať
@ramoon resp. by som poprosil bližšie info do IP
Odpovedať
Ja osobne mám DALENy v celom dome v hlavných miestnostiach - dve detske izby, obyvacka, spalna.. a mozem len doporucit. V detskych izbach a spalni tie 38w a v obyvacke kedze ma 30m2 tak to 58w..Mame ich vyse roka funguju super. Obrovskou vyhodou je nocny rezim ktory vyuzivame pri detoch prakticky kazdy vecer a takisto v obyvacke pri sledovani tv. Co tu spomina p. Ramoon a dava reklamu na ich firmu s predrazenymi svietidlami by som asi do uvahy moc nebral. Myslim ze pomer cena vykon je uplne vyborny. Kedze v danej cene a dizajne podobne svietidlo na tru nenajdete. Nasiel som nejake svietidla od linea light a inych ale tam.si ceny 600eur a vyssie a ani svietivost a ani funkcie ziadne. Platite iba za to ze je to napriklad taliansky vyrobca , platite za dizajn ale to je asi tak vsetko... a dialkove tiez nie je zataz ja ich prakticky ani nepouzivam kedze clovek vie rezimy prepinat aj nastennym vypinacom. Dialkove clovek vyuzije skor iba pri stmievani.. takze odporucam. Bola to dobra volba a aj menenie farieb vyuzivame .napriklad moj starsi syn ma rad studene svetlo a ja zase studene nemozem ani vystat :) a ti co sa pytali co je vo vnutri tak su tam osadene studene a teple led diody...
Odpovedať
@lududi dakujem za skusenost. da sa niekde zistit kolko w svietidlo potrebujem na aku velku miestnost? na stranke som take nic neobjavila. aby som nekupila prilis slabe, alebo zbytocne silne :-)
Odpovedať
Odkial ste? Na stranke www.dalen-tech.sk maju zoznam distributorov po celom sk. V BA maju dve predajne jednu na Elektrarenskej a druhu na Bajkalskej. A su tam ochotni predajcovia co vedia poradit...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?