Kto vyrába takéto osvetlenie interiéru na mieru?

Pekny den prajem, neviete mi poradit, kto vyraba osvetlenie na mieru? Jednalo by sa o konstrukciu (natretu na cierno alebo medenou farbou), ktora by isla z kuchyne do obyvacky a z nej by trcali len ziarovky (vid obrazky). Dakujem.
Odpovedať
@moweboy podla toho ake to bude velke oslov firmy co robia so zelezom, hlinikom...zamocnictvo pripadne stolara inak zvaz ci nieco take ozaj chces v byte
Odpovedať
@sysell dakujem za odpoved. Este sa chcem opytat, preco by si nieco take neodporucal? Nie som pre to uplne definitivne rozhodnuty. Popravde neviem este, ake osvetlenie by som tam chcel. Ale toto ked som videl, tak ma to celkom zaujalo a celkom sa to aj hodi do konceptu, na zaklade ktoreho budem zariadovat byt. Dakujem.
Odpovedať
a koko chces tych pasov? 3, 4, 5 ? a ziaroviek kolko? asi by sa zislo viac neh to je efektne tak tam bude treba aspon 30 ziaroviek mali by byt ledkove a regulovatelne nech to netaha oci a nerobi zase vela svetla, a asi aj vypinatelne ale potom neviem ci to bude mat pozadovany efekt led budu svietit len sekcie. Mneviem ci je takyto druh osvetlenia vhodny do obytneho pristoru... ale zas neviem co mas za dom ak mas daky nadizajnovany akchotektonicky tak prosim..
Odpovedať
Tych pasov by som chcel urcite min. 5-6. Mam predstavu, ze by to bolo rozdelene do 4 sekcii: 1. obyvacia cast 2. nad jedalenskym stolom 3. v kuchynskej casti 4. vsetky ziarovky Vzhladom na taky pocet ziaroviek by boli samozrejme LED a regulovatelne. No uvidime.
Odpovedať
@moweboy Firmy čo to dokážu dodať skús googliť pod heslom "návrh osvetlenia".
Odpovedať
@ernesttyukos Ja som googlil a nič som nevygooglil. Všetci chcú dodávať svietidlá, návrh býva zadarmo ak to zoberiete od nich. Ja osobne by som rád kúpil led panely v zahraničí (cena je podstatne nižšia aj s dopravou, výber väčší) takže hľadám len niekoho kto by seriózne spočítal počet, umiestnenie a výkon do domu. Takého čo by to ponúkal ako službu presne na typy čo ja chcem - bez dodávky svietidiel nevidím. Mám s tým dosť problém.
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy no ja neviem, kto ti to spravi, ale v tom bare je svetla vyska stropu aj 2-3x vacsia, ako v beznom byte/dome. Neviem no, podla mna to jednak bude vyzerat divne a potom to budes mat tesne nad hlavou. Nehovoriac o tom, ze netienene svietidlo (to je jedno ze LED) mne osobne pri pozerani telky nesmierne prekaza, zlvast, ked sa chcem napriklad natiahnut na gauc - a to ich mame na lustri len 3. Inak co sa tyka mnozstva svietidiel a navrh obvodov, hladaj elektrikara so specializaciou na svetelne obvody.
Odpovedať
@maslenka47 ja chcem led panely zapustené do sadrokartónu, ale v princípe to je jedno, chce to niekoho kto vie spočítaľ uhly aby neboli tmavé miesta, zbytočne presvetlené alebo nedosvetlené. To by chcelo niekoho kto sa na to trošku specializuje.
Odpovedať
@somzvedavy Podľa čoho by si chcel počítať osvetlenie do bytu? Bytové osvetlenie norma spomína ako dekoratívne a dosť. Sú nejaké minimálne hladiny pre schody a pracovnú plochu v kuchyni, ale inak je osvetlenie bytu individuálna pocitová záležitosť. Panely do SDK spravia napríklad vždy čierny strop. Niektorým ľuďom to vadí. Pre školskú triedu (500 lx) potrebuješ cca 15 W/m2. Prvý panel daj cca 60 cm od rohu, potom rozmiestňuj popri stene a nakoniec niečo do stredu. Ale rovnomerné osvetlenie v byte nebýva najkrajšie. Je to nuda.
Odpovedať
@ernesttyukos U tých panelov je taká intenzita, že na väčšinu miestností možno by stačil aj jeden do stredu, Bojím sa len toho osvetľovacieho uhla ktorý je 120°. Toto by som bol rád keby niekto vedel spočítať, napr ak bude jeden v spálni bude svietiť aj do vstavanej skrine? Teda aby to nenechávalo neosvetlené plochy. Potrebujem vidieť, že je to nudné mi nevadí, len nech vidím dobre, ak chcem atmosféru tak si budem svietiť krbom :-)
Odpovedať
@somzvedavy Ja neviem, ako by som ti poradil, keď si nevieš predstaviť 120 st. . Skús si kúpiť zo dva panely, napoj na predĺžovačku a behaj s tým s kamarátom po izbe ?!?!?
Odpovedať
@ernesttyukos No to môžem, ak chcem každú watáž tak by to bolo 14 svetiel, tak som sa nazdal že v dnešnej dobe by to mohol niekto spočítať bez skúšania na mieste. :-D
Odpovedať
Článok sa načítava...
Prosím ťa čo chceš počítať a načo ti je 14 svietidiel. Chceš vidieť, čo robí 120 st. na to ti stačí jedno. Intenzita osvetlenia klesá takmer priamo úmerne watáži. Zober dve lampy pozri ako to svieti a povedz si, kde chceš dať hustejšie lebo je tma, kde chceš dať redšie. Ako som už písal na osvetlenie bytu nie je norma. Z čoho má vychádzať projektant? Na základe čoho má určiť koľko svetla je optimálne pre teba?
Odpovedať
Profilova fotka
@somzvedavy Dobry den Nakreslite si izbu v reze a v mieste kde chcete svietidlo prilozte uhlomer a namerajte si 120 stupnov cize od zvislej osi 60 stupnov v pravo aj v lavo a hned budete vediet kam vam svietidlo bude svietit. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?