Koľko halogénových žiaroviek treba do jednej izby?

Ahojte, chceli by sme si kúpiť lampy podobného typu ako na obrázku... len nevieme koľko žiarovkovú, niektoré modely majú 3 a niektoré aj 7-8, zvyčajne 40W alebo 50W. Jedna izba má cca. 16-17 m2 a druhá 12 m2, výška stropu 2,5 m. Mne strašne vadí, ak je v izbe polotma, takže by som chcela mať riadne osvetlené izby, ale ani by sme nechceli do toho zbytočne veľa investovať, viete mi poradiť, koľko žiaroviek asi treba do izieb takej veľkosti? Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
4 bodove uplne stacia, tie izby su male.
Odpovedať
Profilova fotka
@feb13 ja by som povedal, ze je to malo. v kupelni 3x3 metre mame 5 a ze by tam bolo svetla nejak extra sa povedat neda (35 W ziarovky) a hlavne by som sa vyhol halogenovemu osvetleniu v izbe. svieti smerovo, v lucoch. svetlo sa nevie pekne rozptylit. podla mna je to dobre len do bodovych svietidiel, pri velkom pocte a ked chces dekorativne nasvietit nejaku cast izby, alebo predmet.
Odpovedať
Profilova fotka
@feb13 budu ti stacit aj tie 3 ks, a ak ti mozem doporucit, nedavaj tam klasicke gu10 ziarovky, ale pekne zainvestuj do lediek - mam svetlo v detskej kde su 4ks, ale ziarovka je tam iba jedna, spotreba 2,7W a svetla to da tak za 50W... akurat - osvedcilo sa mi este nechat to bodove svietidlo svietit do bieleho stropu - by si neverila, ako to dobre rozptyli svetlo a ako to presvetli celu miestnost.... detska ma 3,5 na 4,5 metra a luster je v strede
Odpovedať
Profilova fotka
@kubo56 skus to svetlo nasmerovat na strop - pomoze to hodne ;-)
Odpovedať
Dakujem pekne, urcite hladame take svietidlo co ma co najmenej sklenenych casti, kvoli detom, preto som pozerala tento typ ze tam sa moc nema co rozbit keby nieco... ale sa tych halogenovych ziaroviek troska bojim ze tam nebudeme mat pekne ostre svetlo tak este nie com uplne rozhodnuta.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?