Inštalácia svetiel do sadrokartónu

Ahojte viete mi poradit,kedy napichnut svetla,pred alebo po bruseni SDK?
Odpovedať
Ja som daval po obruseni a vymalovani
Odpovedať
Profilova fotka
Vyrezať otvor pred brúsením ,namontovať svetlo po malovaní.
Odpovedať
som elektrikar a svetla sa vyrežu po vybruseni a osadia po malovke
Odpovedať
Takze chlapi ktora odpoved je spravna?Staci mi aj po bruseni urobit otvor?
Odpovedať
Profilova fotka
to mas jedno. ako ti to vyhovuje. problem nastane potom ked budes mat posadrovane a pobrusene a vyrezes otvor a nedostanes sa ku kablom. uz sa mi to stalo. potom som musel vyrezat vacsi otvor znova sadrovat..
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako pise sagvo
Odpovedať
Pani,dieru na kabel mam vyvrtanu,kabel vytiahnuty,mne sa len jedna o vacsi otvor na svetlo.
Odpovedať
A dakujem.:))
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Ahojte. Viete mi poradit, cim urobit otvory pre svietidla do SDK?? Jedna sa o rozmer cca 120mm.. Take velke vykruzovaky som nenasiel a neviem cim by to bolo dobre, ci navrtat a dorezat nejakym nozom, alebo len jednu dieru navrtat a vyrezat niecim, pripadne je nejaky iny napad?? Dakujem krasne..
Odpovedať
Profilova fotka
pilku na sadrokarton poznáš? http://rucne-pily.heureka.sk/proteco-...
Odpovedať
Profilova fotka
@tomi66677 pravdaze poznam, len videl som s tym rezat karton pred instalaciou, nestane sa nic ked budem rezat uz nainstalovany, presadrovany a vybruseny SDK?? dik
Odpovedať
Profilova fotka
nemá sa čo stať bežne stým režem otvory na svetlá
Odpovedať
Článok sa načítava...
@barbarosa len sa nesnazte rezat stym aj profil :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@barbarosa ja vo firme pouzivam toto na obrazku Ziaden prach a pordel pri vykruzovani. Cena na pulte cca 200€
Odpovedať
Profilova fotka
@novyrok jasne ze nie :-) @ramoon dakuje za napad, ale pre mna drahe riesenie, kedze to chcem vyuzit iba u seba na byte :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@barbarosa jasne to je pre profikov ako su elektrikari a sadrokartonisti. Tebe staci pilka.
Odpovedať
@ramoon tak tomuto sa hovori profik, klobuk dolu. To sa casto nevidi aby majster myslel na neporiadok pri robote a investoval celkom slusne prachy do takehoto riesenia. Standartne ma kazdy obycajny vykruzovak a vzniknuty bordel je nutne zlo pri vrtani. :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@cubicomp no a tuto vychytavku musel vymysliet american. Normalne je na tom cislo americkeho patentu.
Odpovedať
Je to pekne, ale da sa to nahradit aj obycajnou miskou, ktoru prevrtate v strede. Uz som to tak robil a dost to pomoze. Ale pri vacsich priemeroch je dobre mat po ruke dalsi par ruk ...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
zdravím, našiel by sa elektrikár, kto by v BA osadil bodové svetlá do kuchyne/WC, kúpeľne, chodby s vyrezaním otvorov do SDK stropu?
Odpovedať
Profilova fotka
@mahauve ja pripadne kolega to zvladne montaze-svietidiel.sk
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravim. Sondujem firmu, ktorá by na montovala sadrokarton aj s bodovimi svetlami v paneláku, Mate typ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Zdravím riešim podobný problém no nie s rezanim ale s rozmiestnením bodoviek ako ich rozmiestnenie čo najefektívnejšie? A ďalšia vec ako ich osadiť a neporusit parozabran? Nakoľko sa jedná o strop nad ktorým je povala :)
Odpovedať
@milan1998 idealne je keby ste mali medzi sadrokartonom a parozábranou vzduchovú medzeru. Ak nemate parozábrana sa dá do urcitej miery natiahnuť dajú sa použiť tzv. dištančné držiaky, ktoré ti nadvihnú parozábranu, v takom pripade by som ale pouzil len LED bodovky nie halognové.
Odpovedať
Nakoľko idem zatepľovať tramovy strop tak maxilana možná medzera bude hrúbka profilu a LED je pre mňa samozrejmosťou rozmýšľal som aj nad výrobou nejakých krabičiek a tie obaliť parozabranou a nalepiť ich na parozabranu bol by som nerád keby sa niečo stane :)
Odpovedať
Našiel som napríklad toto ale už to nieje dostupné asi nikde potom ma napadla obyčajná krabica na zásuvky ale tam vydim jediný problém ako potom upevniť bodovky ale ešte na napadlo teraz že keby sa ťa krabica nalepy na parozabranu tak bude ,,flexibilna,, a keď sa budú nahadzovať bodovky tak sa nadvihne budem si musieť ale vyrobiť ,,prototyp,, a či to tak bude fungovať našiel som jeden príspevok kde použil hlinené kvetináče no tie mi prídu zbytočne hlboké ale rekonštrukcia má čaká na jar tak snáď niečo do vtedy vymyslím :)
Odpovedať
Objednal som z CR
Odpovedať
Ludia vsade tam pchate umelu hmotu a vacsina parozabran je tiez plastova. Nebojite sa toho ze ziarovky i ledkove produkuju teplo a ked je uzky priestor nevetrany obaval by som sa pri vyssich vykonoch a dlhsich casoch svietenia roztaveniu plastu nebodaj pri zlyhani a skrate poziar. Osobne by som to riesil keramickym kvetinacom prilepenym tmelom na parozabrany.
Odpovedať
Profilova fotka
@nevyxxx mozem poprosit nazov firmy odkial ste objednaval? =-) dakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?