Dávajú sa ešte neónky?

Ahoj, aké svetlá sa dávajú ak chcem niečo silnejšie (led pásik=kuchynská linka, napr. do šatníka, alebo kúpelky) na miesto bodových aby to bolo rovno do steny, (lebo tam nie je predpríprava na bodové svetlá). Do spálne a obývačky mi stači slabé svetlo - obyč. luster. Existujú nejaké LED néonky?
Odpovedať
Profilova fotka
Existuju led trubice obcas nazyvane led neonky maju ich v Hornbachu skladom
Odpovedať
Miesas si jablka s hruskami. ;-) Ak chces nejake svietidlo, ktore by bolo trubicoveho charakteru ako byvali neonky, tak zozenies aj s LED zdrojom. https://www.ledsviti.sk/led-osvetleni... Aj miesto klasickych neonovych trubic uz su nahrady s LED technologiou https://www.ledsviti.sk/LED-ziarivky LED ziarovky sa daju pouzit aj do beznych svietidiel,lustrov, kde sa skrutkuju normalne ziarovky s vlaknom, usporne ziarivky s paticou ako ziarovka, alebo halogenove ziarivky. https://www.ledsviti.sk/led-ziarovky mozes pouzit aj LED panely https://www.ledsviti.sk/prisadene-led...
Odpovedať
Ďakujem, mne sa stále páčia tie trubice.
Odpovedať
@zita19 "Aj miesto klasickych neonovych trubic uz su nahrady s LED technologiou" to áno ale výmena "néonu" za LED trubice nie je možná, pretože potrebuješ vymeniť komplet svietidlo na LED trubice...iné napájanie ;-)
Odpovedať
@technik007 hej, to mi nenapadlo. Zas som mudrejsia :-)
Odpovedať
@zita19 ..učiť sa, učiť sa, učiť sa :-D lebo umrieme ako nevedomí :-)
Odpovedať
@zita19 ..myslím to vážne s tým učením a nesmej sa v ústraní, jasné??? :-D
Odpovedať
@technik007 ale keby veeeelmi chceli mozu zdroj vymenit. Viem pri lacnych trubicovych svetlach zbytocnost. @klingonka mame trubice v satniku, v spajzke, v garazi v altanku, pozor nie vsetky pohybove cidla s nimi funguju.
Odpovedať
Profilova fotka
@klingonka po trubiciach aj my poškulujeme jedným očkom už pomaly. Ale teraz, keď vidím aj tie LED panely, tak to tiež nemusí byť zlou voľbou. Takto mi to pripadá, že by dali tej miestnosti ešte viac svetla ako tie trubice. No tožvie jak je to ozaj v praxi.
Odpovedať
Naša firma ma neonove trubice a zatial spokojnost ;)
Odpovedať
@technik007 zlatinko, ja sa ucim ako nikdy pred tym. Teraz studujem pidmienky pre poskytnutie uveru zo statneho fondu rozvoja byvania. Ti poviem, adiabaticke rovnice na termodynamike mali aspon logiku, aj ked to bol iny zahul
Odpovedať
Profilova fotka
@technik007 no pokial viem, nepotrebujes vymienat cele svetlo, staci vyhodit predradnik ci tlmivku, tie LED trubice su priamo na 230V myslim :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@atlaska Ako si na to prišla??? ;-)
Odpovedať
@zita19 Takže si si učenie zobrala na srdce :-D :-D to mi odľahľo.... ;-) Tak potom mi napíš prosím ako si doriešila poskytnutie úveru zo státneho fondu rozvoja bývania... :-S
Odpovedať
@majkoj V trubici máš keď tak vezmeš LED pás a je napájaný ak sa teraz nemýlim 36V...pretože na jednom konci je len napájanie...Keď máš vymeniť tlmivku-predradník tak už kľudne môžeš kúpiť LED trubicu ako celok lampy.. ;-) Nie je to až tak drahé, ja som to nekupoval, montoval som to do haly v De / časť záhradníctvo a potreby/ a tak ma cena nezaujímala...Túto LED trubicu môžeš pekne stmievať nakoľko bola potreba kvôli rastlinám a kvetom... ;-)
Odpovedať
@majkoj ..no ale aj Ty máš pravdu, pretože už začali vyrábať a existujú "LED neónky" ktoré vieš vymeniť za klasické.. ;-)
Odpovedať
Neónky=žiarivky=nízkotlakové výbojky sa stále používajú a sú to stále prevádzkovo najhospodárnejšie zdroje svetla pri dlhom svietení. Neónky majú jeden problém, pre ktorý sú potláčané do ústrania a to je obsah ortuti v plynoch, ktorými sú plnené a je s nimi komplikácia, že po dosvietení tvoria nebezpečný odpad. Kvalitné LED trubice sú už dnes rovnako úsporné ako neónky ( cca 100 lm/W ), ale cena sa pohybuje okolo 30 - 40 eur a aj tie mali pri 8 hodinovom dennom svietení v strojárskej dielni za dva roky pokles svietivosti cca 50%.
Odpovedať
jedine LED neonky :) zohnat a kupit, ale musis davat pozor na napatie a W, aby ti neodpalilo svietidlo, je to ina technologia a tie svetla kam to budes davat, su inak zkonstruovane
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
no....dnes je opat, a to uz davno, jasna situacia v nahraditelnosti ziariviek za LED trubice, nie je to az taka veda...riesit iba dve zakladne veci: dlzku a povodnu elektricku vybavu svietidla. na trhu je mnozstvo LED trubic urcenych pre priame napatie 230V, alebo ako priama nahrada pre svietidla s magnetickym predradnikom(tlmivkou) alebo ako nahrada pre elektronicky predradnik. jasne, ze treba presne vediet ake je svietidlo a podla toho si nechat poradit a nebludit po Hornbachoch a podobne. druha vec je svetelny tok, zvycajne nizsi a hendikep vyzarovania jednym smerom. to v urcitych pripadoch dokaze neprijemne prekvapit. ale vo vseobecnosti v domacnostiach jednoducha operacia.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?