Bude osvetlenie iba LED pasmi v kupelni dostacujuce?

Profilova fotka
Rozhodujeme sa ake osvetlenie zvolit do kupelne s rozmermi 2.3 x 2.2 m. Velmi sa mi pacia LED pasy v liste zapustene v rovine SDK stropu. Nechcem to s nimi prehnat, nech nesvietime v malej kupelni ako na letisku ale ani aby to nebolo zas moc slabe. Navrhla som rozmiestnenie takto. Vychadza to dokopy na vyse 7 metrov LED pasov (720 az 750 cm). Modrym su vyznacene navrhovane LED pasy. Pridavam aj obrazok s rozmiestnenim zariadenia kupelne. Uvazujem pas bud tento: http://shop.ledco.sk/led-pasy-pasiky/... alebo tento: https://www.led2.eu/tovar/led2-ledstr... v ALU liste s mliecnym krytom. Co vy na to? Dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
A tiez by sme tie LED pasy chceli ovladat dialkovo (bez tahania kablov ku vypinacu). Kam by ste v tom pripade umiestnili senzor? Bude fungovat aj ak bude nad SDK alebo treba aby signalu nic nestalo v ceste? Mate to takto niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
ja som zatiaľ videl v kúpeľni led pásy iba v kombinácii s nejakým normálnym svetlom a tak to stačilo. ale možno ak ich tam bude dosť tak by stačili aj samé o sebe. a ako by ste ich chceli ovládať diaľkovo? tomu veľmi nechápem
Odpovedať
Profilova fotka
@ssp Bud cez dialkove ovladanie alebo cez bezdrotovy vypinac. Taky co si nalepis alebo nasrobujes kam chces bez drotov.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked to tak prepocitavam, mozno by stacili aj tieto "slabsie" LED pasy: http://shop.ledco.sk/led-pasy-pasiky/... alebo https://www.led2.eu/tovar/led2-ledstr... Kedze to bude sedem a pol metra, mohlo by to stacit.
Odpovedať
toto su celkom slabe ledky na taketo osvetlenie, pozrite si porovnania na youtube ako svietia rozne velkosti ...5050, 2835 atd. napajanie mate vyriesene ? dialkove k tomu nieje problem spravit, na pohybovy senzor ale musi byt potom viditelny a nemoze byt "pod sdk" mozem zajtra ak by bol zaujem odfotit ako svieti 5m pas 5050 60ks na meter pod linkou ...tam to staci ...do celej kupelne ...no neviem ... a samozrejme pozerajte led pasy s dostatocnym IP do kupelne ...IP20 neviem mno, bude tam celkovo vlhko ...ale mozno staci ked bude v krytoch ...(podla obrazku vacsina bude nad vanou) led bodove svetla sa vam nepacia ?
Odpovedať
@miyajima Ahoj, my mame slabsie a menej metrov, a je to dostacujuce. Nezabudni na 240 wattovy zdroj pri tej metrazi a vykone.
Odpovedať
Pokiaľ dobre počítam, chceš tam nainštalovať cca 200W led pásov so svietivosťou cca 75 lm/W, čo je ekvivalent cca 11 ks 100 W žiaroviek. Rozhodne tam bude svetla dosť, môžeš tam aj operovať. Dosť ale srandy 29W pás potrebuje riadne chladenie a ty potrebuješ na tú kúpeľňu tak do 3000 lm na led páse vzhľadom na straty v profile a na mliečnom kryte. Ešte pozor na hĺbku profilu, plytký profil bude svietiť "bodkovano".
Odpovedať
@miyajima povazujem to za panske huncutstvo, ja mam v podobnej kupelni v sdk dve 11w led svietidla a svieti to teda poriadne, k tomu je tam este zrkadlo s led podsvietenim, to samotne staci na beznu hygienu, horne ledky zapinam len pri sprchovani a holeni.
Odpovedať
Profilova fotka
@miyajima senzor pritomnosti je lepsi ako pohybu, nemusis mavat rukami na zachode)))
Odpovedať
@stowasser Svietidlá majú podstatne vyšší merný výkon ako led pásy a lepšiu distribúciu svetla. Preto potrebuje vyššiu watáž na pásoch. 11 W svietidlo by malo mať na čipoch cca 1200 lm x 2 = 2400 + zohľadniť distribúciu z profilu = cca 3000lm ako som už uviedol.
Odpovedať
Profilova fotka
@shadowmilan @bambula626 Neplanujeme pohybovy senzor, iba RF ku bezdrotovemu vypinacu. Tomu by SDK nemal vadit.
Odpovedať
Profilova fotka
@ernesttyukos Dakujem za radu ohladom vplyvu plytkosti profilu a bodkovanosti. Planovala som najplytsi profil aky som nasla, ale dam asi hlbsi. Zas moc hlboky byt nemoze, lebo aj SDK ma istu hrubku, tak aby to SDK vydrzal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stowasser Ano, ten 29W pas co som najprv zvazovala by bol skutocne moc silny. Preto radsej zvolime 15W tento http://shop.ledco.sk/led-pasy-pasiky/... To by malo stacit.
Odpovedať
@miyajima V prípade takéhoto osvetlenia sa musí SDK prispôsobiť osvetleniu. Profil sa musí odchladzovať do priestoru nad SDK, takže v SDK vzniká medzera a tá sa vystužuje CD profilmi. Na 15W led pás by som dal profil cca 20 x 20 mm.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?