Bodové svetlá do sadrokartónovej kúpeľne

O koľko cm musím znížiť strop a dať sadrokartón aby som do sdk mohol dať bodové svetlá, resp. koľko musia mať bodovky nad sebou cm až po strop? A akú vzdialenosť minimálne musia mať bodovky od seba?
Odpovedať
Profilova fotka
@0kubo0 Ak chcete ist na tesno treba si najprv vybrat svietidlo a potom montovat SDK. V kupelni by som sa ale klasickej bodovej reflektorke vyvaroval. Lepsie je v kupelni difuzne sveto. Ak bude za SDK izolacia tak pozor na parozabranu ktora by sa nemala prerusit .
Odpovedať
cca 10cm
Odpovedať
@0kubo0 ja mam v kupelni trafo a to je polozene zhora na sdk
Odpovedať
@0kubo0 máme bodovky napojené vložené v kazetovom strope a v pohode, len treba najprv vybrať bodovky, pri nich máš napísané koľko cm im treba nechať a o toľko znížiš strop
Odpovedať
Profilova fotka
@0kubo0 v priemere postaci 10 cm, pri niektorych aj 8 cm. Ja som v kupelni nechal 12 cm.
Odpovedať
Profilova fotka
@0kubo0 postaci 10 cm , bodovka ma do 8 cm max aj s konzolkou, ktora tam nemusi byt - taky L kus :) a bodovky odporucam LED , vzdialenost medzi bodovkami zavisi od rozmeru priestoru ., no dodrziava sa rozmer medzi bodovkami je 2x rozmer medzi bodovkou a stenou , aby si rovnomerne vysvietil miestnost , posli rozmery ak treba vysvetlit
Odpovedať
@intero rozmer kúpeľni z WC je a 250x210 mínus stupačky cca. 80x90, kúpil som 4 halogénky na trafo, ako by mali byť od seba cca?
Odpovedať
Profilova fotka
@0kubo0 ak mate rozmer 250 dlzku tak ako je na obrazku takze si potrebujete rozdelit 250 / 4 , je 62.5. cize od steny 62.5 potom svetlo od svetla 125 a potom by malo zostat opat od svetla k stene 62.5 . a to iste na sirku ak tam je 210 tak opat 210/4 cize od steny 52.5 potom medzi svetlami 105 a opat 52.5 , Ak Vam tolko zasahuju stupacky , mozno by Vam stacili 3 kusy , podla toho aku mate svietivost bodoviek , aky maju vykon Snad som pomohol :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?