Ako upevniť lištu na LED na strop?

Profilova fotka
Môj prvý nápad bol prilepiť to mamutom, no potom mi došlo, že lišty sa zohrievajú a ktovie, či by to mamut prežil. Ďalej ma napadlo pripnúť to na strop klasickými natlkačkami na UD profily, ale opäť to je o tom, že lišta je horúca a bojím sa, aby sa hmoždinka neroztavila. Takže ako to mám upevniť? PS: Zo steny mám trojžilák kábel, ale LED zdroj je len dvojžilák. Teda zelenožltý vodič by som nejakým spôsobom moholpripnúť na samotnú lištu, keby náhodou?
Odpovedať
@megosoft Najlepšie najlepšie dať asi takto...Najprv prilepiť Mamutom aby nepadla lišta, potom aspoň 10mm "oceľová"hmoždinka a do nej oceľová skrutka 10mm, lebo aj tak neviem či to bude stačiť, lebo pri tej "taviacej" teplote,ktorú LED svetlo vyrobí, či to lišta ako aj hmoždinka prežije ;-) A na LED Al lištu /1m/ by som dal aspoň každých 20cm 10mm oceľovú hmoždinku, pre každý prípad-keby náhodou :-N ..PS...Zapojenie nechaj na odborníka..."keby náhodou"... :-D :-D :-D
Odpovedať
@megosoft z coho je strop? Bude ten mamut vobec drzat? Nie je tam stara farba? Zapojenie zvladnes. Skus si nechat listu zapnutu este pred montazou a lahko zistis, ci sa to prehrieva nejako abnormalne vela.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser Strop je betonovy. Stara farba žiadna. všetko som zoškrabal
Odpovedať
@megosoft presne ako technik007 napísal akurát zabudol dodať ze tam treba dať ešte pertinaxove podložky. :-D Ale nie, teraz vážne. Nie sú tam také teploty aby ti plastové hmoždinky roztopilo. Osobne mam v rohu stropu listu na plast. hmozdinkach a drží. Svokrovi som ju nalepil na mamut ( on tak chcel) a drží tiež. Nič neboj.
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
nemusíš sa báť toho, že by to mamut nevydržal. Neriešte si tu takéto spory, ale riešte daný problém. Osobne myslím, že nech tam dáš čokoľvek tak to vydrží pretože ten pás sa nezohreje natoľko aby niečo z toho, čo tam dáš roztavil :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@pietro22 Dám to na mamuta a hotovo. Alebo možno plastové kotvy, uvidím, čo sa mi bude chcieť viac :)
Odpovedať
@megosoft priskrutkuj to nejakymi 5-6 mm hmozdinkami. Zdroj neviem kde chces schovat ked je to betonovy strop, vo ti tam bude vysiet hrca? To tam daj uz radsej neonku alebo led "neonku" ak to neemusi reprezentovat co asi nemusi ked to ides takto robit.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell Nemusí, to je podzemná dielňa. Zdroj sa prišrubuje na strop a vadiť nebude. Je tam ešte taká vodovodná trubka, za ňu to "schovám".
Odpovedať
@megosoft tak daj led neonku ak chces setrit elektriku, davat listu u a pchat tam pas je dost neprakticke. Ak tam nebudes vela svietit daj fakt radsej neon.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@technik007 @megosoft páni, poprosím vás o slušnú komunikáciu, bez provokácií a urážok. Fórum je miesto verejné, kde si ľudia chodia po radu a pomoc. Zosmiešňovanie ostatných za to, že sa pýtajú na veci, s ktorými nemajú skúsenosti, sem nepatrí. Rovnako sem nepatrí vzájomné urážanie a provokácie. Nikomu takéto správy nepomôžu. Možno ich autorom v tom, aby získali zákaz prispievania :) Ďakujem za pochopenie, verím, že diskusia môže ďalej pokračovať v pôvodnej téme. Krásny deň, Jana, 4nets team
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?