Aké svetlo na chodbu?

Profilova fotka
Ahojte, potrebovala by som poradit. Mame chodbu do tvaru L 7,5mx3m. Nevieme sa rozhodnúť či luster, alebo bodovky. Poradte :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nemusíš si dávať bodovky, do chodby sa hodia aj prisadené svetlá, buď okrúhle, štvorcové alebo obdĺžnikové, takisto si môžeš vybrať aj z masívnejších led osvetlení v tvare kocky alebo valca, nedávno tu boli fotky chodby s krásnymi svetlami v tvare valca
Odpovedať
Profilova fotka
@bachledova1 Treba napisat ci mas sadrokarton alebo betonovy strop??? Ak mas betonovy kolko vyvodov a ako daleko od seba su???
Odpovedať
Profilova fotka
@bachledova1 predpokladam ze do svohjho bungalovu. Pravdepodobne tam mas SDK len treba zistit ci mas za SDK izolaciu ak nie tak kolko je tam miesta teda na vysku.
Odpovedať
@bachledova1 vsetko je otazka penazi a vkusu.. napr. my sme chceli povodne luster.. Ale ked sme dokoncili chodbu, tak som nedokazala vybrat vhodne svietidlo, nic sa mi nehodilo.. Boli sme asi rok bez svietidla a potom som sa nastvala a dala som to prerobit na bodovky :-D Vysli ma par ecok a mala som po "dizajnovom" probleme.. Btw. pekne a kvalitne lustre stoja ozaj dost penazi, takze aj na toto ber ohlad.. Bodovky kupis za par ecok..
Odpovedať
Profilova fotka
ja osobne mam v chodbe len jedno svetlo.. ale je to len Chodbicka :-) zalezi aj na tom c sa ti paci.. su svietidla zapustene, polozapustene alebo povrchove.. otazka ci chces viac mensich svietidiel alebo jedno dve vacsie.. predpokladam ze sa jedna o sadrokartonovy strop kedze sa riesia aj bodovky.. skuste pozriet na shop.elektrokomplet.sk nieje ich tam este nejako vela ale cenovo vyhodnejsie a ak si najdete inde nejake konkretne svietidlo posli te link do mailu...
Odpovedať
Luster sa do chodby velmi nehodi. Vyber nieco jednoduche a lacne podstropne. Ked si tak preberam v hlave domy kamosiek, susedov, svokru a dokonca mojich rodicov - vobec netusim ake svetla maju v chodbach, detskych izbach.....max tak visiace v obyvkach a nad barovymi sedeniami. Cize nikto ti tam hore nebude pozerat, budu pozerat na topanky ako sa vyzuvaju :-D a pojdu dalej.
Odpovedať
Na chodbu sklenenú mliečnu guľu alebo také niečo, aby bolo difuzne osvetlené všetko.
Odpovedať
@radopp biele mliecne je fakt fajn, mame v chodbach, kupelniach stvorce aj okruhle. nenapadne a svietia OK, nesada na tam na vseliajek vystupky,reflektory prach.
Odpovedať
Profilova fotka
Zalezi od vkusu a rozpoctu. Bud spravite nieco jednoduche, alebo tu chodbu spestrite originalnym stropom. Z mojho pohladu je ale elegantne nepriame osvetlenie stropu zo stran na stred alebo len osvetlenie lemu okolo steny. Prikladam par fotiek pre inspiraciu.
Odpovedať
Profilova fotka
@montazsadrokartonu Pekne. Kto vam dodava osvetlenie???
Odpovedať
Profilova fotka
Suhlasim, pekne ste to spravili chlapi, ale by som pochvalil aj tych co to navrhovali, ze maju fajn vkus (moj oblubeny sposob osvetlenia) pri takom rozsahu uz je aj dolezite kvalitne spektrum pouziteho zdroja svetla (hlavne ak LED) inak je cely interier "divny"....pekne..
Odpovedať
Profilova fotka
naozaj pekne.. ale asi nie lacny spas.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jojinox dakujem, prve dve a posledna je moj navrh. Ostatne bolo realizovane podla navrhu architekta co robil cely dom. Inak, tie farby svetla su na prvych fotkach skreslene koli nastaveniu fotoaparata.
Odpovedať
Profilova fotka
@montazsadrokartonu predpokladam ze duha zo spodu je v Rusovciach :)
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon Aj tam sme sa stretli? Akurat sa ma teraz jedna pani pytala odkial su tie svetla v tvare kvapky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@montazsadrokartonu Vyrobca tej kvapky je OTYLIGHT a svietidlo Tum spot led http://www.otylight.com/product-item/...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?