Aké sú LED diodové žiarovky v domácnosti?

Ahojte! ma niekto skusenosti v beznom pouzivani v domacnosti? Chceme si ich dat do celeho domu...Rada privitam vase pripomienky, odporucania, skusenosti 8-) dakujem
Odpovedať
Ahoj, moja známa ich má v obývačke. Je s nimi veľmi spokojná, vytešuje sa im. Áno, vyzerá to pekne, v noci bez zapnutia svietia ako hviezdičky. Mne osobne aj niektorým ďalším z našej rodiny, však toto svetlo vadí. Príliš "ťahá" oči. podľa mňa to nie je svetlo vhodné na dlhé svietenie. Môj syn má stolovú lampu, ktorá má LED diodove žiarovky, ale to je niečo iné. A myslím, že ani dobrý elektrikár, by takéto svetlo do domácnosti neodporúčal. Ale proti vkusu a chuti, žiaden dišputát. Je to na Vás.. Ahoj
Odpovedať
ahoj, bluemary, nám ich práve náš elektrikár odporúčal namiesto klasických bodoviek ;-) . Nevyžarujú teplo, dokonca vraj sú šetriace. My ich ideme dávať do celého domu, okrem detských izieb, tam dáme do stredu nejaké detské lustre a malé lampičky na pís.stôl a pri posteľ ;-)
Odpovedať
Tak se přidávám pro "ledky". My je taky budeme mít všude, jsou ekonomičtější, nevadí jim blikání, moc se nezahřívají a mají obrovské využití. Známej elektrikář nám dokonce říkal, že existují už i led žárovky na dálkový ovladač a mají stmívač a měnič světel. Nevyžaduje to žádnou spešl instalaci, prostě našroubovat žárovku a z pohovky si měnit světýlka ;-)
Odpovedať
babuľky, napíšete mi, aké bodovky-typ s ledkami idete dávať? Ďakujem
Odpovedať
ahojte, kreta co ja poznam elektrikarov ako aj el. architektov, vsetci ledky len odporucaju... nestretla som sa ani s nazorom zeby tahali oci a pod. ....nie vsetky svietia ako hviezdicky v noci - ono to fakt zalezi od typu ( kedysi sa neodporucali lebo mali nizku svietivost - malo luxov... ale to uz teraz nie je problem ) - existuje uz strasne vela druhov led svietidiel - maju roznu ziarivost a systemy - presne ako pise evuss... treba len ratat s tym ze to vyjde trosku viac koruniek - my mame napr. navrh na led podsvietenie obyvacky plus nasvietenia stropov - je to len taky maly stvorec 3x3m - nejakych 20 brf svetielok ( to su tie co menia farbu na dialkove ) - na nasvietovanie stropov , teraz neviem presny pocet , ale tam su ciste biele... v kazdom pripade je rozpocet stanoveny teraz na nieco cez 5000 €... - budeme to cele napajat aj na centralny system ovladania bytu, neviem, mozno to to predrazuje, ale nie som si ista... az tolko do toho nevidim... je to v kazdom pripade technologia buducnosti a netreba sa jej bat :-)
Odpovedať
nám to navrhol stolár ako riešenie nasvietenia obyvačkovej steny.... videli sme to u známej ktorá to má v kuchyni, kupekle, obyvačke.. je s tym spokojná a vrelo odporúča :-)
Odpovedať
Ja som sa s LEDkami stretla minule v kadernickom salone kam chodim, prerabali osvetlenie a LEDky maju hlavne koli uspore energie, kedze tam svietia cele dni. Majitelkin manzel sa zaujima o taketo veci, tak to navrhol a LEDky objednava cez internet z UK, vraj ich to vyjde ovela lacnejsie ako keby ich kupovali v SR. Maju ich aj doma a vraj uz dostali aj preplatok za elektrinu. Aj my o nich uz zaciname uvazovat koli uspore energii.
Odpovedať
Ahojte, dakujem velmi pekne za odpovede, aj nam ich odporucaju vsetci a dokonca moj otec je elektrikar a tiez to odporuca. Viete mi napisat ake typy mate? My uvazujeme nad bodovymi s paticou GU10, 3 W/ks (cca vykonom ako ~ 30 W ziarovka). Odkial ste ich kupovali? Lebo v obchodoch ich este bezne nemaju, zatial sme uvazovali len o kupe cez internet, ale to sa neda posudit z hladiska kvality, je to troska risk. Takze vo velkom mnozstve by som sa bala kupovat, ak by aj v UK boli lacnejsie, co ak sa to pokazi alebo nebudeme spokojni, to by uz bolo tazke s reklamciou :-|
Odpovedať
Manžel objednával přes internet na zkoušku, abysme věděli jak to svítí, modrý led "bodovky" a sou supr a hlavně byli o moc levnější než v obchodě. Teď přesně nevím tu částku ani odkud to objednával, ale doma se ho zeptám a kdyžtak dám vědět. Takže ledkám zdar! ;-)
Odpovedať
My sme menily bodovky v spálni, na horných skrinkách v kuchynskej linke a tiež nad vaňou. Do spálne stačilo s 12 LED diódami, v kuchyni tiež ale v kúpelni, aby človek niečo aj vydel máme 5 x 21 LED. Spotreba skoro nulová. Nad zrkadlom máme v kúpelni 2x 7W úsporné žiarivky, bodové! Oplatí sa do toho investovať, veď si prerátajme máme dohromady 17 bodových svietidiel, to by bol 17 x 50W a teraz Led majú spotrebu po 1,2W a 1,5W a žiarivky po 7W. :-p
Odpovedať
Ešte som zabudol....LED svietia užším svetelným lúčom, tj. viac bodovo ako klasické bodové žiarovky. 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
tinax • Dnes o 15:27 Ahojte. Do obyvacky planujeme bodove osvetlenie a elektrikar nam odporucil LED bodove osvetlenie. Mate s tym niekto skusenosti. Niekde som v minulosti citala ze aj po vypnuti LED svetla slabucko svietia - ale neviem uz kde. LED alebo nie? stanislava111 • Dnes o 16:41 Led po vypnutí nesvietia, teda aspoň naše nie, stanislava111 • Dnes o 16:43 skoro som odklepla, je tu už o tom téma, skús pohľadať
Odpovedať
Článok sa načítava...
ahojte. vie niekto kolko by to vyslo do celeho bytu? ma niekto? zapojenie material a tak...
Odpovedať
nho tak čo sa tej úspory týka: klasická halogénka najslabšia vám žerie 20W, pričom ledky sa vyrábajú s príkonom 1,5W/3W, takže je to neporovnateľné. a akoľko by to stálo do celého bytu??? tak podľa toho koľko by ste ich chceli... viem porátať koľko by stála jedna pri napojení na 230W: - samotná bodovka min. 70 skk - objímka cca 25 skk - ledka cca 200 skk cena je naozaj len orientačná!!!
Odpovedať
ikke: ano, nam po vypnuti slabulinko svieti. simcab: ta cena 200 sk je asi uplne najnizsia, asi som za taku cenu ani nevidela...myslim, ze je to ovela viac.
Odpovedať
ja pracujem v predajni s týmto tovarom, takže som videla :-D
Odpovedať
simcab: My uvazujeme nad LED s paticou GU10, 3 W/ks . Aj take mate za 200skk? To sa mi nezda :-o
Odpovedať
nie, tieto 3W superledky stoja cca 13€ (neviem presne, lebo momentálne som na PN). ale myslím, že čoskoro aj tie pôjdu dole s cenou... do 200skk výjdu klasické ledky 12/20 ledkové
Odpovedať
ja mam na zachode e27 led. je to taka kukurica. svieti velmi dobre, vsesmerovo a prijemnym teplym svetlom. 8W nahradi asi 70W ziarovku. mam aj nejake gu10, tepla biela, tusim 220 lm. tie svietia tiez velmi dobre, ale svetlo nemaju take prijemne.
Odpovedať
Teraz sme "testovali" nové LED (48ks led / GU10) 6400k (studená biela). V kúpelni ich máme 5 kusov a sú super! Cena pod 11,- Eur a nesvietia tak "smerovo" ako čo sme mali doteraz. Spotreba max. 2,5W :-)
Odpovedať
CHci všechny upozornit před nákupem LED svítidel,at si to pořádně rozmyslí,nebot není všechno tak skvělé jak se píše.Já osobně jsem je chtěl také,ale už jsem vyléčený.Za prvé malokterá LEDka je opravdu kvalitní,světlo které vydávají také nemusí vyhovovat všem,mne osobně se většina nelíbí,nebot je ostré,naprosto nevhodné do obývacích prostor jako centr.osvělení,pokud není třeba snížený strop a je schované v rampě.Jako doplněk může působit efektně.Co se týče ceny ,tak moc nyní neuspoříte,nebot když koupíte LEDku dejme tomu za 200sk či ck,tak to co prosvítím v halogenech ,tak o to levněji si za rok koupim třeba tu samou LEDku za 100kc.
Odpovedať
My máme LED bodovkami osvětlené schodište (cca 20 cm nad schodem) a jako doplňkové osvětlení je to fajn, řekla bych až efektní. Ale je to studené světlo a rozhodně si ho neumím představit jinde v interiéru. Barový pult v kuchyni máme taky osvětlený bodovkami, ale klasickými a je to normální příjemné teplé světlo. Ale nevyznám se v sortimentu LED diod a jsou třeba i s "teplým" světlem, to nevím. Jen píšu svou zkušenost.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
alea23 stavia dom - Včera o 10:41 Fotoblog - Bazár - Pošli IP Ahojte prosím má niekto takéto konkrétne svetlá, my chceme si dať okolo schodov každý druhý, chcem sa hlavne spýtať ako to svieti, ako žiarovka alebo je tam niekoľko svetelných guličiek, máme takú baterku a je to veľmi pekné ak to tak bude,,, ďakujem.,, http://www.kanlux.sk/default.asp?cls=...... dodog prestavuje dom - Včera o 11:05 takéto niečo len iný tvar... alea23 stavia dom - Včera o 11:12 *dodog* ďakujem, no buď sú kockaté alebo obldžníkové,, a vidím, že na fotkách svetia ako normálne ako svetlo, asi nie sú tam svetelné guličky, a to asi preto lebo sú prikryté mliečnym sklom ,, že... dodog prestavuje dom - Včera o 11:13 Asi ano a svieti to pekne pri zhasnutom velkom svetle... juzan - Včera o 11:43 mno svieti to fajno su cosik drachsie ale zivotnost led svetla je 50 000hodin to je priblizne 3x viac ako obycajna ziarobvka mam doma dost led osvetlenia v bb je firma nato kukni si www.ledtechz.eu su tam aj led pasiky mam to na kuchini len to vynde okolo 50eur meter zalezi od farbi a ci su aj vodovzdorne dai - Včera o 15:08 alea, tie svetielka uz mozes mat ako chces. my mame teraz asi 4 druhy doma pouzite - obycajne male kocky do kuchyne, bgr do obyvacky - to su take na dialkove co menia farby, do spalne mame jednofarebny led pas a do kuchyne znovu meniaci farby led pas. ... ceny lediet isli krasne dole tento rok, vydrzia omnoho dlhsie, treba ratat s trosku nizsou svietivostou, ale ako postranne oznacovacie svetla na schodiste su urcite super alea23 stavia dom - Včera o 15:25 *dai* diki.. alea23 stavia dom - Dnes o 12:17 tak, dnes som si ich už kúpila jedno za 13 €, takže som vypálila 130 € len tak sa nimi zaprášilo už sa teším ako budú svietiť, dáme si ich na každý druhý.. juzan - Dnes o 13:51 MNO TAK TO SI ESTE DOBRE KUPILA ALE TES ZALEZI DE BUDE SVIETIDLO UMIESTNENE ABY BOL SPRAVNY LOM SVETLA alea23 stavia dom - Dnes o 14:06 chcela by som ich dať po bokoch vodorovne so schodíkmi tak asi 10 cm od spodu každého schodu, vlastne asi v polovici.. milan395 - Dnes o 14:11 ja budem mať po celej chodbe led svietidlá nad podlahou, a bude to fakt pekné svietiť juzan - Dnes o 14:13 no tak to ti verim ja mam osvetlene zas schodisko idedm kuknut nejake fotto a ukazem alea23 stavia dom - Dnes o 14:17 *juzan* teším sa na to foto.. juzan - Dnes o 14:38 no to je odfotene z vrchu pockaj dem to odfotit este z prizemia juzan - Dnes o 14:53 tu je to z prizemia pekne to osvetluje cele schodisko je to na senzor a je to jedine svetlo na scelom schodisku a postacuje az dost si myslim super to svieti Zobraz priložené fotky v plnej veľkosti alea23 stavia dom - Dnes o 14:55 ..no teda,, fakt pekné,, niekto sa pobavil ale výsledok stojí veru za to,,, peknučkééééééé alea23 stavia dom - Dnes o 15:00 ..koľko je tam tých svetielok ako sa volajú,, práve som pisala v inej téme, že len kolo schodov dáme led svetlá ale keď vidím TOTO tak neviem,, neviem,, že by sme to pridali na to schodisko ale menej lebo budeme tam tie ledky... juzan - Dnes o 15:07 mno tak tu je prestne vsetkych malych aj velkych 46svietidel a velkych je 16 a su brusene z kremickeho skla a to dava ten efekt tych lucou mohlo by to byt aj z diamantu ale ze to by si asik nedovolil ani prezident tak sa tam dava to sklo a montaaz mno dvaja elektrikari to robili 3 dni a aj sadrokarton robili nakompletku si to spravili juzan - Dnes o 15:08 alea23 mno a na obrazku ked som kukal v katalogu vola sa to ze led nebo alea23 stavia dom - Dnes o 15:12 koľko tak,, asi jedna vyšla hore dole ... juzan - Dnes o 15:15 mno ta velka okolo 180 eur priblizne a te male nevem ale vsetko aj z montazou vyslo ma 5000 eur a bolo to v septembri minuleho roku mazuk - Dnes o 15:21 juzan, je to paradne. Nad niecim podobnym som uvazoval do obyvacky na znizeny strop a po okoli som chcel dat nepriame osvetlenie. Ale takato cena...............fuuuuuuu troska dost na mna alea23 stavia dom - Dnes o 15:24 to je teda riadna pálka juzan - Dnes o 15:25 muzak ale tak zalezi tes ake osvetlenie das a kolko kusov tunak ich je 46 nad postel postaci aj 10- 15 ja koli tomu tak vela aby to osvetlilocele od suterenu prizemie az po poschiodie ale do palne by som si len asik osvetlil stenu a na strom len take mini ves do spalne chodis iba ty aiba sa vyspat ale na schodisku ci kuchyni stravis dost casu heh alea23 stavia dom - Dnes o 15:29 http://www.homelight.sk/moderne-sviet...... alebo tam dať niečo takéto a iné podobné alebo neviem teraz rýchlo nájsť nejaké linky.. ale *juzan* máš to naozaj NÁDHERNÉ.. fakt tichúčko závidim.. mazuk - Dnes o 15:31 idem v sobotu co to pozistovat o tom priamo do jedneho obchodu tak by som mohol byt trocha mudrejsi. V kazdom pripade je dobre to vidiet priamo u niekoho (alebo na foto) alebo prezentacne materialy moc toho nepovedia. zaujimave ze ti to osvetli tri poschodia, o ledkach sa vravi ze nemaju velku svietivost. Viem ze jedna izba je v pohode ale takto som to este nepocul (nevidel) juzan - Dnes o 15:36 mno tak uz ves a preto je tam ich 46 a spravili mi ktomu aj navrh ako to rozmiestnit podla projektu aby to malo fajn vysledny efekt a robila mi to firma z bb kukni stranku ledtechz.eu su dost drahi ale som spokojny a da sa to aj na avelmak.sk kupit a nejakeho schopneho elektrikara co ti to vysklada a mnas juzan - Dnes o 15:39 alebo sa da este co mi tes odporucili a je to asik najlacnejsi vasriant zamontovat normalne svietidlo a len led ziarovku dotoho a je to lacne a ajdobre to na efkt mazuk - Dnes o 15:40 tu prvu stranku som uz pozeral, pozriem aj na tu druhu. Dik za typ. juzan - Dnes o 15:41 mazuk sa vravi alebo si aj vydel ze nameju velku svietivost hmm?? ved 25vat ziarovka svieti viac ako 25vat ledka? mno ja si myslim ze ne zalezi tes ake tam das trafo a ake ledky pouzijes a tak tazko to taktozalezi to od miesta a pouzitia lediek juzan - Dnes o 15:43 ved ak si sikovny tak poriesis aj sam ja som neco aj sam robil ale na taku zostavu by som si asik netrufol lebo nepotesilo by ma keby odisli ledky lebo pokial je mensi púrud nic sa nedeje svieti slavbsie ale pokial tam das vsci tak 5sekund svieti super az moc a potom si mozes povedat ze si prisel o par alebo aj viac eur alea23 stavia dom - Dnes o 15:44 héééj chlapci,, dajte aj mne typ čo pozeral *mazuk* mazuk - Dnes o 15:46 no skor len z pocutia. Ale mozno mali nieco slabsie alebo co ja viem co, v kazdom pripade ked tebe to svieti cez tri poschodia..... to mi ako "dokaz" staci mazuk - Dnes o 15:49 no juzan - ja a elektrika to nie, mozno len zakladne veci ale urcite nie urobit podobnu zostavu. alea23 pozri jeden z predchadzajucich prispevkov od juzana, tam su linky. juzan - Dnes o 15:51 na to aby som presel vecer po schodisku tak ako osvetlenie to postacuje uuplne dost
Odpovedať
Profilova fotka
prosím,, poradte mi... treba mi kúpiť ku týmto,,, led svietidlám ešte nejaké krabice alebo ako sa montujú.. ďakujem :-) http://www.kanlux.sk/default.asp?cls=......
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.jogise.eu/index.php?svieti...
Odpovedať
Profilova fotka
:-( prosím,,,dik
Odpovedať
Všetci už asi spia. Nedá sa náhodou tá spodná časť svietidla oddeliť a osadiť ? V predajni by možno vedeli poradiť, čo k tomu treba.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
ahojte, prave robime elek. rozvody, chcem led na schodisko, tak sa chcem spýtať tých čo to máte, postačuje mat len po bokoch led alebo treba dať aj klasicke stropne osvetlenie?
Odpovedať
ahoj...nam prave teraz tiez davali elektroinstalacie...mame LED (teple) ale kedze na schodisko nebolo az take priame osvetlenie (len z chodbicky -balkona) tak nam chalani-odbornici na osvetlenie odporucali dat si urcite aj dalise osvetlenie...schody mozu byt nebezpecne miesto...preto "radsej svetlka viac ako menej" (teda ak nebudes potrebovat, tak nezaznes :-) ...takze my sme davali tak na medzipodestu schodov - na stenu (nie na strop) a este hore do chodbicky...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?