Ake silne LED bodovky?

Zdravim, trochu sa pasujem s vyberanim LED bodoviek do sadrokartonovej rampy v obyvacke. Aby proste neboli ani slabe, ani moc silne. Miestnost ma zhruba 4 x 3,5m Su tam tri svetelne okruhy. Jeden ide akoby po obvode tejto miestnosti a je v nom 18 svetiel. Cize v kazdom rohu jedno a potom medzi nimi po 4 a po 3 (dlhsia / kratsia strana). Druhy okruh je v rampe nad stredom izby - ta ma nejakych 2,2 x 2,4 m a tam je 8 svetiel. (2 rady po styri svetla) Treti okruh je LED podsvietenie rampy, ale to teraz neriesim. Rozmyslal som ze do vonkajsieho obvodu by som dal nejake 3W bodovky so svietivostou 200 - 220 lumenov a do vnutorneho 5W so svietivostou okolo 350 az 400 lumenov. Ale nemam s tym skoro ziadne prakticke skusenosti a tak neviem, ci to bude takto dobre, alebo nie. Isto chcem teplu bielu, mozno este lepsie dennu bielu, v kazdom pripade nie studenu.
Odpovedať
Profilova fotka
Dat tam take mnozstvo silnych 5w lediek do takej malej obyvky je podla mna zbytocnost. My mame 9ks 5w ponad kuchynsku pracovnu plochu a je to viacnez dost. Ty ich mas 26!!!
Odpovedať
Profilova fotka
@joshuagrey ja som teraz dával nad kuchynskú linku 7ks 6W bodoviek, v kúpelni mám 7ks 4W bodoviek + luster, v šatníku a v technickej mám po 4ks 4W, všetko studená biela. V Obývačke mám iba led pásik /zatiaľ nezapojený + luster, v pohode stačí
Odpovedať
Ja mam rampe v obyvacke 3xled 3,3w, 260lumenov a v kazdej led je 60 lediek. Mam studene svetlo co nie je moc prijemne, ale svieti to dostatocne a ani netreba vzdy rozsvecovat hlavny luster. Daj si tam menej, alebo slebsie led.
Odpovedať
@joshuagrey poslal som Ti IP s nejakym typom... btw.. nie som predajca ;) ale tiez som to riesil do domu, a testoval doma asi 15 rozne silnych asi od 10 vyrobcov... a skoro nikto nedosahoval to co deklaroval az na jedneho.
Odpovedať
Profilova fotka
@joshuagrey Pod 400lm by som nekupoval. Radsej viac svetla ako menej pretoze ked je ho vela je tam v niektorych pripadoch mozost stmievat. Pri bodovych svietidlach je potrebny vatsi vykon ako pri svietidlach ktore su difuzne. Mame to vyskusane ze 10LED GU10 cca 430lm na 20m2 je malo ale 20ks 430lm je ako tak.
Odpovedať
@madein1974 @ramoon Viete mi prosim poradiit ake silne bodovky dat do domu? V obyvacke mam na dva okruhy 4+4 bodovky, v kuchyni, ktora je spojena s obavyckou mam nad linkou 2 bodovky, nad barom dve 2 bodovky a medzi linkou a barom v chodbicke mam 4 bodovky plus luster. Na chodbe mam 7 bodoviek v linii a v spalni mam 2 bodovky pri skrini a 4 bodovky nad postelou. Ak mozem poprosit aj znacku. Prdajca mi radi Panlux 3,5W. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@madein1974 intenzita teda pocet a vykon zalezi od velkosti tvaru a ucelu miestnosti. Taktiez dolezita je vyska stropu a farby interieru a hlavne farba podlahy. Treba okotovany podorys pripadne s dispoziciou a podla toho sa tvori navrh osvetlenia. Taktiez chyba info ci tam bude sadrokarton a kolko bude za nim miesta. Ci tam bude parozabrana s izolaciou alebo nie. Navrhovane LED 3,5w budu pravdepodobne nedostacujuce.
Odpovedať
Profilova fotka
@ramoon preposielam pre @lubomird
Odpovedať
Ak to ides kupovat tu tak si ich podla moznoisti daj predviest v obchode lebo papier vela znesie a farba, lumeny a waty nie vzdy suhlasia s realitou. Ja som objednal z ciny vela druhov a porovnaval, potom sa uz da vybrat co ti najviac vyhovuje, a co vyzeralo dobre parametrovo bolo niekdy nic moc a naopak. Ale vseobecne asi cim silnejsie tym lepsie, tie slabsie som dal na miesta kde staci menej svetla.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell cinania napisu na obal cokolvek. Z toho dovodu sme si zakupili spektrometer. Svietivost v lumenoch zmerat je ale problem lebo sa meria v guli ktora stoji niekolko tisic eur.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?