Aké máte skúsenosti so svetlovodmi?

Mam otazku, ktoru by som rozdelil na dve kategorie: 1) Ake mate skusenosti so svetlovodmi VELUX a LIGHTWAY? Ktoru znacku by ste doporucili a preco? Mozete zo skusenosti potvrdit, ze svetlovody VELUX (ale aj ine) po case kondenzuju a sposobuju vlhkost v okoli vyustenia v podhlade? Alebo je to sposobene len nespravnou montazou? 2) Ake mate skusenosti so svetlovodmi v lete v najvacsich horucavach? Neprenasa sa neznesitelna horucava (alebo priame ostre slnecne luce) do interieru? Da sa pod svetlovodom pohodlne stat? Planujeme ich totiz montovat nad kuchynsku linku a neradi by sme sa v lete pod nimi prazili. Velmi pekne dakujem vsetkych za vase odpovede.
Odpovedať
@majkonl2 na prvú otázku ti neodpoviem, ale nakoľko trochu poznám parametre fungovania a tvorby tejto firmy, tak skôr by som to tipoval na tú montáž. Ale čo sa týka toho neznesiteľného tepla, tak nič také som necítil, možno aj preto, lebo je to rozptýlené svetlo. Čo sa týka úniku, alebo prieniku tepla, tak určite bude vyšší ako cez stenu a možno aj cez okno (ale v porovnaní s ním je to malá plocha.
Odpovedať
@majkonl2 my mame ligtway, ale nie velux , tak tiez neviem porovnat ... nas nekondenzuje ale bohuzial stal tolko co tri veluxy :) :) takze cena velmi vela ludi odradi :) co sa tyka toho tepla, pod nasim teplo vobec nie je, mame ho v kupelni ...
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, mam dva veluxy 35cm, jeden v kupelni a druhy na chodbe, su super a ked dosetrim este dva poriesim. Montoval som ich sam, vidno v mojom fotoblogu, jeden ma 3,5m a druhy skoro 5m. Zarosenie nemam ziadne ani kvapka, poriadne som ich utesnil ako bolo v navode. Teraz bolo aj -15 ºC a v pohode. Co sa tyka prieniku tepla teraz konkretne som meral, tak vonku je -5ºC dnu mam 22,5ºC strop ma 22ºC a stred svetlovodu ma 16ºC na trojskle mam 18ºC. Mam nachystanu 8cm vatu na zaizolovanie celej dlzky svetlovodu, len som to este nespravil. Ked sa budem nudit skusim spravit a pomeram znova :). V lete som nezaregistroval ziadne zvysene teplo, smazit sa pod nimi urcite nebudes. Osvetlenie priestoru je uzasne, kazda navsteva chce vypnut svetlovod v kupelni :) , dokonca aj v jasnej noci dokaze slabo osvetlit.
Odpovedať
nemusis sa nicoho obavat, je to vyborna vec, kazdy kto to nepozna a pride k tebe tak automaticky bude chciet zhasnut :-D sice jednu jedinu nevyhodu to ma "cena"
Odpovedať
Dakujem vam vsetkym za odpovede. Chcel by som este porovnat svetlovody so Solaro Day (http://www.nardom.sk/solarna-technika...), hlavne teda kvalitu a intenzitu osvetlenia - ma niekto z vas skusenosti a vedel by povedat, ktore z tychto dvoch je lepsie z tohto pohladu?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?