Zle naštukovaný strop - nerovnosti

Ahojte stavbari, Chcem Vas poprosit o radu ohladne omietky na strope. Mam doma nastukovany strop v kuchyni a obyvacke v jednej vrstve, ale ked ho nasvietim lepsim svetlom, je to sama nerovnost. Nerovnosti nie su hlboke, cca. 2mm, ale je to ako na mori, sama vlnka, hore a dole. Ako by ste to vyrovnali do roviny? Napadaju ma 2 moznosti: 1. Natiahnut na strop este druhu vrstvu stuku - bojim sa, aby som nekopiroval nerovnosti 2. Natiahnut na strop stierku, napr. REMAL vyrovnavaci, vybrusit mriezkou a nakoniec to natriet zrnitou farbou napr. REMAL struktura, aby som dosiahol vzhlad stuku Dakujem za pomoc.
Odpovedať
@dzonko1 pri 2. moznosti sa nebojis, ze budes kopirovat nerovnosti?
Odpovedať
@gashtaan trocha hej, ale tam mam sancu dat hrubsiu vrstvu stierky a este to nasledne vybrusit mriezkou. Ked zafilcujem stuk a po jeho zaschnuti sa ukazu nerovnosti, tak mam problem. Neviem, ci sa tie ''vlny'' daju natiahnut stukom bez kopirovania . . .
Odpovedať
@dzonko1 podla mna riziko kopirovania nerovnosti je rovnake, akurat 2. moznost je zbytocne zlozita. Nemozes natiahnut stuk a zrovnat stahovacou latou do roviny? Ak sa bojis, ze to filcovanim zvlnis, tak to zrovnaj nahrubo a az potom nanes finalnu vrstvu a az tu filcuj. Ale ak to nemas v ruke, bude to boj...
Odpovedať
@dzonko1 3 moznost ak tam nemas osvetlenie z boku tak nesviet a nebude to nikdy vidno alebo si daj sadrokarton alebo zavola dakojo kto to vie ale neviem ci bude mat chut to robit ked mu budes svietit z boku a kontrolovat, mozno to za to nestoji
Odpovedať
@sysell @gashtaan Vdaka, osvetlenie z boku tam nebudem mat, iba take stropne kruhove svetla. Ja tam mam teraz iba ziarovky na kabloch a ono to hlavne za sera a tmy hrozne vidno, tak mam bobky, ci to nebude po vymalovani este horsie. Som sice elektrikar, ale stukovat som sa naucil, aspon steny mame pekne rovne, len ten strop :-) Skusim tu latu, to by som mal zvladnut :-) Dakujem . . .
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?