"Zakonzervovanie" oškrabanej steny

Ahojte, v jednej izbe som takmer úplne oškrabal starú stierku a farby, ostala len za radiatorom, ktorý ale teraz uprostred vykurovacej sezóny neviem dať dole. Keďže by sa mi ale veľmi zišlo čo najskôr spraviť tú miestnosť obytnou, aspoň aby sa tam dalo prespať a odložiť si veci do skrine, rád by som vedel či existuje nejaký spôsob ako zakonzervovať tú oškrabanú stenu aby sa z nej nesypala omietka a aby som potom na jar mohol natiahnuť lepidlo, sieťku a novú stierku. Alebo mám rovno natiahnuť lepidlo všade okrem priestoru za radiatorom a na jar to potom dokončiť a ostierkovať? Vďaka.
Odpovedať
Hlbkova penetracia...
Odpovedať
@petiar B je správne, načo čakať. ale ak sa ti nechce do toho ta k napenetruj stenu.
Odpovedať
@petiar to rovno na tú stenu ideš dať lepidlo? To by som si netrúfol. Najskôr hrubú omietku a to nechaj až do jari.
Odpovedať
ja by som kupil zaslepky na rury a dal dole radiator. a následne upravil stenu a hotovo . neboj sa roboty
Odpovedať
@vrajmantak ak byva v bytovke, v zime "dat dole radiator a hotovo" nie je ako pod klobaska zjem ta :) @petiar napenetruj to, tomu sa aj tak nevyhnes.. a ziadne lepidlo tam teraz ani potom nedavaj, rovno omietku ci stierku.
Odpovedať
@petiar najhoršie máš za sebou čiže oškrabanú starú maľovku napenetrovať a kľudne môžeš aj omietku natiahnuť lepidlu by som sa vyhla tak ako píšu vyššie tam kde sa viac drolí omietku dolu napenetrovať zarovnať hrubou omietkou a zvyšok natiahnuť najemno absolútne to stačí lepidlo by som celoplošne nekydala nikde hlavne nie v staršom dome .... a hlavne si ujasni akú "stierku" chceš lebo klasická stierka je zvyčajne disperzný magľajz už narobený vo vedrách(nie minerálna omietka) a potom je omietka (šťuk)vo vreciach ...
Odpovedať
@vrajmantak To mi napadlo tiež. Ale nie som si istý, či zvládnem vypustiť vodu zo systému a znovu ju napustiť. Celé mi to inštaloval a spúšťal kúrenár, ale možno by som sa vedel dohodnúť s ním... Popremýšľam, dík. @gashtaan Bývam v dome, viď vyššie. :-) A lepidlo dávam z dvoch dôvodov - na jednej stene boli kachle, tie som dal preč, zamuroval, takže je tam nehomogénny povrch, tak minimálne na tú stenu by som to dal isto. Druhý dôvod je dizajnový - videl som viackrát lepidlo ako finál úpravu steny, páči sa mi to, chcem to skúsiť. Ak to nebude pekné alebo ma to omrzí, zastierkovať to môžem vždy. :-) @zuzanale Dávam štuk, zarábam si sám, to je ok, hej?
Odpovedať
@petiar je to ok naštuduj len návod koľko vody máš do toho dať ;-) a keď už ozaj chceš dávať lepidlo tak aspoň vyber interierové ;-)
Odpovedať
@petiar no neviem, kleber na steny nepatri a ked uz, treba mysliet na to, ze vo vrstve nad 5mm popraska, bude ti taka vrstva stacit? Neblbni a proste to omietni ako sa patri, tam kde mas nehomogenny povrch vtlac do omietky sietku.
Odpovedať
@gashtaan "kleber na steny nepatri" - dôvod? A istotne to nebde nad 5mm, keď som dával tak len tak na prekrytie sieťky, odhadom max 3mm.
Odpovedať
Mozem sa opytat aj ja Planujem zrekonstruovat dve izby v ktorych bys om chcel nove stukove omietky kvk vrecovana Mam oskrabat malovku na komplet al.len narusit napenetrovat a dat lepidlo sietku a potom omietku alebo mozem rovno omietku bez sietky? Tedz aky postpu mam zvolit prosim Vas
Odpovedať
@rosinko a dôvod takej prerábky, nestačí len premaľovat?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@viktor811 30 r0cne steny nerovne ide mi o to ci staci zdrsnit malovku ako? Napenetrovat Dat aj lep sietku alebo staci omietku plus sietku Alebo len omitku bez sietky Omietku chcem pouzit kvk 0370 Ale asi bude praskat bez sietky ci?
Odpovedať
@rosinko jemnou vrstvou toho veľmi nevyrovnás, lepidlo by som nedával vzhľadom na dýchanie stien a sieťku tiež. Popraska či zo sieťkou, alebo bez. Aby neboli praskliny treba len tenkú vrstvu a ešte raz prepucovat, keď je už skoro suché a dobre postriekat.
Odpovedať
Vďaka za množstvo rád, problém je, že teraz mám ešte väčší chaos ako predtým. Situácia momentálne je taká, že ten radiátor mi dal kúrenár nakoniec dole v rámci toho ako vymieňal iný tečúči radiátor, takže izbu môžem dokončiť celú. Som ale zmätený z toho či dávať lepidlo alebo nedávať. Môžte mi sem dať odporúčania ale aj nejako rozumne zargumentované? Dík. :-)
Odpovedať
@petiar ja osobne by som určite šla do omietky kleber na steny celoplošne do interiéru je výmysel "šikovných majstrov" nehovoriac o vyhodených peniazoch a priedušnosti nech sa smeje "dýchaniu" domu kto chce hlavne v starých domoch lepidlo viac na škodu ako osoh ...
Odpovedať
@zuzanale Vďaka, ale slovný útok na "šikovných majstrov" je argument ad hominem (https://sk.wikipedia.org/wiki/Argumen...).
Odpovedať
@petiar nieje, je to realita pretože takúto vec musel niekto vymyslieť ;-) majstra čo mi chcel ťahať v byte omietky a dať najprv lepidlo sieťku na pevnú stenu a potom ťahať šťuk som otočila na päte a poslala kade ľahšie iných to ani nenapadlo rovno ťahali omietku jediná otázka akú ťahajú ... u mňa proste lepidlo na lepenie omietka na omietanie rozdiel je vo vlastnostiach a priedušnosti pohľadaj sú tu aj také témy nájdeš 2 tábory rozhodnúť sa musíš sám ... inak stretla som sa už aj z osekávaním takto naklebrovaných stien v starom dome plesne kvitli jedna radosť ... nemali dovtedy s plesňou žiadny problém...
Odpovedať
@zuzanale Je to argument ad hominem, to nie je na diskusiu, to je fakt - prečítajte si tú definíciu a pochopíte. Keď chcete argumentovať, robte to správne. Ale k veci - takže nepriedušnosť a následné plesnivenie stien, to je podľa vás jeden z dôsledkov aplikácie lepidla. Vďaka. :)
Odpovedať
A co kedsa pouzije po odstraneni malovky omietka s vlaknom robil uz niekto???bez klebrovania??naprr cemix http://www.cemix.sk/produkty/84-VRCHN...
Odpovedať
Idem spravit pokus na malej ploche cca2m2 Oskrabal som malovku su to 4 vrstvi 1vapno 2 najtvrdsia taka az masna 3 nieco ako primalex 4 primalex Skusim na tejto ploche natiahunut cisto len omietku a tak uvidim ako sa to bude spravat
Odpovedať
@rosinko som zvedavy na vysledok, tiez planujem na jar robit nieco podobne, tak sa zveziem za karton piva na tvojom know how Ja som momentalne prikloneny najviac verzii oskrabat nahrubo farbu, penetrak, nahrubo vyrovnat steny omietkou a na to by som chcel lepit sadrokartonove tabule.
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzanale nedá sa mi viackrát kliknúť na súhlas @petiar keď pokladáte jej argument za zle interpretovaný, tak mi pripomínate Aristida a Tasila, keď chceli zvýšiť kultúru svojej reči a začali hovoriť vo veršoch. Nepopisuje svoj postoj latinsky ale je "absolútne" správny a Vy ak nechcete počuť iné argumenty len svoje, sa síce môžete oháňať latinskými vetami, ale na realite to nič nezmení.Pre vysvetlenie "kleber" nie je omietka ale lepidlo, tam cement a piesok tvoria len objemovú zložku, počiatočnú pevnosť a lepivosť zabezpečuje chémia a to lepidlo je skutočne nepriedušné. @cotibebemore preto sa lepia tabule, aby sa nemusela vyrovnávať omietka
Odpovedať
@jan45 Je jedno akým jazykom by som to napísal, z hľadiska výrokovej logiky je to chyba. Pýtal som sa na dúvod prečo nedávať lepidlo a dostalo sa mi obvinenia "šikovných majstrov", čo nie je argument pre alebo proti, len obvinenie istej skupiny ľudí. Logický skrat. Omnoho viac potom pomohla informácia o nepriedušnosti. Vďaka. ;-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?