Vlkost v rohoch a sadrokarton

Profilova fotka
O 5 dni nam maju prist robit sadrokarton. Stym ze ale rohy kde je veniec nie su uplne suche... Co odporucate? Pockat alebo to mozeme robit stym ze to neskor aj tak vyschne?
Odpovedať
@cowboy1986 v dome mas extremnu vlhkost z omietok, preto mas hore mokru aj vatu. Osb si uz navrtal? Musis pockat, kym to vyschne. Bud silno kurit a vetrat, alebo cakat do jari.
Odpovedať
@cowboy1986 kúriť, vetrať,merať vlhkosť ja by som počkala.
Odpovedať
@peto99 ako sa správa vata ktorá navlhla?plní tam potom funkciu,či?
Odpovedať
@cowboy1986 len pozor,aby túto vlhkosť nenasal potom sadroš,kedy ti dokončili omietky na stenách?
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 par som ich odkryl ... dnes to budeme vrtat... moj znamy ma tiez pochoznu plochu z osb VAROVAL SOM HO... volal svojmu murarovi a zevraj to bude ok ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 je to kleber chce urobit sadrokarton a potom urobit stierku
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 ahoj mal som podobny problem, ale ja uz som mal sadros hotovy... Kuril som a stale vetral a problem zmizol. Je to sposobene velkou vlhkostou (predpokladam ze tam mas vlhkost vyssie ako 80%). Preklad nad oknom je zatepleny?
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka 2cm styrodurom
Odpovedať
@marta2610 treba ju rychlo vysusit vsetkymi prostriedkami. Kedysi sa mokre procesy v zime nerobili. Uz niekto videl staru mamu malovat dom v mrazoch? :-D Niet divu, ze vsetko vlhne. Aj vysusene domy maju v mrazoch problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 prosim ta chceme pokracovat v pracach ... co teda mozeme robit... dlazba moze byt polozena skorej ako bude sadrokarton?
Odpovedať
@cowboy1986 mali sme podobny problem, ibaze v mensom...Pozical som si priemyselny odvlhcovat ten dokazal za 1 hodinu stiahnut tak 2-3 litre vody. A pocas toho treba kurit (prekurovat) a vetrat...Mne to v priebehu dvoch dni zmyzlo. Vlhkost som vtedy mal okolo 80%
Odpovedať
Profilova fotka
@cowboy1986 tak je problemom velka vlhkost v dome, ako vravim kurit a vetrat...toto zarucene pomoze
Odpovedať
Článok sa načítava...
@cowboy1986 kurit ako v pekle a vetrat, kym nevyschu omietky aspon opticky. V kupelni mozes robit, ale poter by mal takisto preschnut kurenim.
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 poter uz ma vyse dvoch mesiacov a kurime podlahovkou... dnes som OKREM PODLAHOVEHO KURENIA PUSTIL AJ KRB ... OK TAKZE NEVADI ZE SA NEUROBI ... KURIT AKO V PEKLE KOLKO STUPNOV SI POD TYM PREDSTAVUJES? :-)
Odpovedať
@cowboy1986 krb denne plus podlahovka na susiaci program, a vetrat prievanom niekolkokrat denne, dlazby mozes robit. Ale musis odkryt tu vatu od OSB, a utesnit vylez na povalu, hoci aj igelitom.
Odpovedať
inak pojde vsetka vlhkost do vaty
Odpovedať
Profilova fotka
Daju sa urobit konstrukcie. Medzitym doporucujem si pozicat odvlhcovac (cca 8€/den), kupit vlhkomer (cca 16€/ks) a monitorovat situaciu. Sadrose nahodit a hlavne tmelit (!) az ked sa ustali vlhkost. Inac su velke sance, ze sa objavia praskliny.
Odpovedať
@cowboy1986 ja som to robil tak, ze najprv spravili SDK konstrukciu, nasledne som spravil rekuperacku a ta behom tyzdna problem vyriesila. Vlhkost klesla z 90 percent pod 60, dalej sa nahodili SDK dosky. Pokial planujes rekuperacku, tak bez problemov inac by som SDK dosky do takej vlhkosti nenavozil. Tie ju hned budu nasavat. @peto99 pokial je dom aspon trocha vzduchotesny tu vlhkost oknami len tak neodvetra. To by musel vetrat kazdu hodinu nonstop. Jedine reku, alebo odvlhcovac, resp. pockat ked bude vonku teplo :).
Odpovedať
Profilova fotka
@peto99 Kedysi sa všetky vnútorné práce robili cez zimu. @cowboy1986 Sadrokarton nesmie zvlhnúť ,mal by sa robiť pri izbovej teplote a vlhkosti .Inak je na 100% isté že popraská v spojoch.Pri vysokej vlhkosti sa smie robiť len konštrukcia.
Odpovedať
@cowboy1986 podľa toho čo vidím tá parozábrana je úplne na figu, však sa vám v rohoch odliepa, nedávajte ten sadrokartón, zavolajte si trebárs z Cechu strechárov niekoho na kontrolu parozábrany, alebo z technika z Dorken a pod.Nevidieť veľa z tej jednej fotky, chcelo by to detaily.Parozábrana musí byť vzduchotesná..medzi murivom a parozábranou používajú špeciálne pásky a hmoty napr. http://www.doerken.de/bvf-cz/produkte... a prečo to viem? Lebo u nás sa zhadzoval sadrokartón komplet hotový pre zlú parozábranu, chytro nám to zakryli sadrokarónom, kým sa stihlo skontrolovať, darebáci, odkontrolovať je nutné aj pri kábloch elektrických a použitie kvalitných pások
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?