Vápenno - cementové verzus sádrove omietky

Profilova fotka
Ľudkovia, prosím vás o názor, nevieme sa rozhodnúť, či dať klasické vápenno-cementové alebo sádrove omietky. Ide mi hlavne o vaše skúsenosti a názor. Máme rôzne cenové ponuky, rozdiel tam nie je až tak veľký. ďakujem pekne ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka1111 Zalezi na Vas. Ci sa vam paci drsnejsia alebo uplne hladka omietka.
Odpovedať
ak sa jedna o rodinny dom, tak odporucam omietku vapennu Klima od Baumitu...viaze necistoty (tj. da sa povedat ze cisti vzduch).
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova ako to robí? tá zázračná omietka?
Odpovedať
Profilova fotka
@hanka1111 je tu takých tém už veľa a podľa mňa dajte určite sádrové omietky http://www.modrastrecha.sk/forum/omie... http://www.modrastrecha.sk/forum/fasa... http://www.modrastrecha.sk/forum/omie...
Odpovedať
Profilova fotka
Ďakujem pekne za odpovede :-)
Odpovedať
@hanka1111 Kúp si piesok, zahas vápno, o pár mesiacov nahádž do miešačky a sprav si dobrú omietku za pár drobných. Ak bude hrubá aspoň 1 cm, bude ti regulovať vlhkosť v dome a nebudeš mať v zime suchý vzduch. Sadra je drahá a sírany považujem pri masovom použití za škodlivé.
Odpovedať
@hanka1111 sadrove, sú "zdravšie" z pohľadu rovnomerného hospodárenie s vlhkosťou podobne ako hlinené @radopp sádrova je dnes už pomaly rovnako drahá ako vápennocementová.
Odpovedať
Profilova fotka
@radopp no na to bohužiaľ nemáme čas, je to moc zdĺhavé... @slavoslav, @jmomietky ja sa skôr prikláňam k sádrovým, len nemôže nastať problém napr. v kúpelni, kde je zvýšená vlhkosť, alebo napr. v kuchyni, kde sú rôzne výpary, nepoškodí to tú omietku? nezašedne, nezostanú ja neviem nejaké mapy...
Odpovedať
@hanka1111 nepoškodí ale zašedne ako každá iná. Ak sa aspoň z polovice priblížiš k hygienickej norme a aspoň raz za 5 rokov premaľuješ tak si to ani nevšimneš.
Odpovedať
Vapeno cementova je lepsia a zdravsia
Odpovedať
Moment, to je na fasádu?
Odpovedať
@antonmesaros http://stavba.tzb-info.cz/izolace-str...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@skorecova reklamne clanky napisane priamo vyrobcom maju nulovu vypovednu hodnotu. Viete dolozit nejaku relevantnu vedecku studiu, ktory by tento "zazracny" vyrobok Baumitu obhajila?
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova Každá líška svoj chvost chváli.Odcitujem: Vápenné výrobky Baumit jsou minerální a bez škodlivých látek. :-D Toto je do neba volajúca sprostosť.Ja som stavbár ,v rukách som bumit držal x krát ,.Tvrdím ,že baumit omietky sú od konkurencie kvalitnejšie ,vcelku asi to najlepšie čo na trhu je ,ale aj tie sú plné jedov chémie zlepšujúcej spracovanteľnosť(otvorenosť) materiálu.Takmer na každom vreci nájdete vetu nieje škodlivé ,pri spracovaní pracovať v dobre vetraných miestosťach nejesť ,nepiť ,nefajčiť atd ...prečo asi ? S baumit klima som ešte nerobil ale predopkladám ,že objavili ameriku a vyšli v ústrety tým čo pochopili moderné staviteľstvo ktoré je produktom z chemickej továrne a nie tak ako kedysi vyzbieraným materiálom z prírody a vyrobili niečo bez chemických vylepšovačov spracovania.Čiže pomiešali čisté vápno s čistým pieskom ,tak ako to tisíce rokov predtým robili naši predkovia.Niečo podobné ,ako maslo s maslovou chuťou. :-D
Odpovedať
@winternight ja nie som zamestanec baumitu, len upriamujem pozornost na vyrobok co sa aj mne pozdava. ani netvrdim ze je to nieco zazracne. tak naco ten hate?? sa ti nepaci, kup si co chces. mne ta omietka z toho mnozstva vyrobkov co su na trhu pride ako najvhodnejsia do rod.domu, tak co. Bez vedeckej studie tu nesmiem radit alebo co? ty si sem kolko vedeckych studii dal? pozerala som tvoje prispevky ani jednu jedinu som nenasla.
Odpovedať
@skorecova Ja netvrdim, ze je to zly produkt. Ale Vase tvrdenie: "viaze necistoty (tj. da sa povedat ze cisti vzduch). " nie je podlozene nicim, preto som sa ozval. To ze si to tam napise vyrobca este neznamena, ze je to pravda. Takychto marketingovych kecov je v stavebnictve bohuzial cim dalej, tym viac.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?