Uchytenie osb dosky

Zdravim. Prosim vas mam v plane si dielnu postavenu z ytongu oblozit z osb dosiek. Neviem ci mi tam treba dat aj male drevene dosticky a nasledne nato pripevnit osb dosku alebo staci aj bez tych dosiek. Aby nevznikala pliesen ked osb oprem rovno o stenu a toho sa bojim. Diky
Odpovedať
Ja by som to dal na laty napr. 4x6 ,a medzi latu a ytong izolaciu aby netahalo vlhkosť
Odpovedať
@mejdi1 mne išlo o tú jednoduchosť to si rovno môžem natiahnuť aj omietku a budem to mať aj lacnejšie
Odpovedať
Vsak ste sa pytali ,tak som odpvoedal ako by som to robil ja. A ked sa mozem spytat, preco chcete davat OSB na ytong ?
Odpovedať
@mejdi1 lebo v dielni mám strašne veľa vecí a ktoré majú aj určitú hmotnosť s tým že keď budem robiť s OSB doskou tak mi odpadá to riadenie a upratovanie od všetkého lepidla ktoré popadá na zem pri omietaní steny. A zároveň nie som vyučený murár tak tak kvalita nebude taká ako by som si predstavoval pričom OSB doska je ľahko upevniteľná aj laikom
Odpovedať
@dibko Kedze to je ytong, prebrusit , natiahnut sietku s lepidlom. Potom nejaku pucovku,co zvladnete aj vy ak ste trosku zrucnejsi :) ..Ale prepocital by som to co vyjde lacnejsie..
Odpovedať
@mejdi1 hneď polovicu miestnosti som už urobil omietkou ale dávnejšie .Ale ďakujem vám za váš názor
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko ked som ja omietal tak som si poriadne pozemetal a co padlo som znova pouzil ;-) Co urobis ked za osb nalezu mysi??
Odpovedať
@wolodymyr Toto ma nenapadlo
Odpovedať
@wolodymyr keď nalezú, to je ešte v pohode, ale keď tam podochnú, to bude paráda :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@jakino mys uschne a nesmrdi no potkan je ina kava
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko nevidim dovod preco by nemohla ist OSB rovno na stenu. Dokonca OSB dokaze skryt aj male nerovnosti.. Rovno to privrtaj skrutkami do ytongu..
Odpovedať
@wolodymyr pred pár rokmi mi zdochla myš v kancelárii za obkladom a bol to teda parádny puch. Už sú obklady strhané a kancelária vystierkovaná 8-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dibko nie je jednoduchšie a lacnejšie nalepiť priamo na steny klébrom SDK ?
Odpovedať
Tak davat na ytong osb len ako povrchivu uoravu je asi na vysetrnie mozgu. Omietku tam das za jeden den mas vybavene, lepit tam ten chemicky grc a potom co, nechas to tak? Ci zas bielit? Ved to degraduje celu stavbu
Odpovedať
@sysell na vysetrnie mozgu si suci akurat ty. Pisal som dovody a to ze nevies citat moj problem nieje. (Odpoved na prvu cast tvojho komentu) a druha vec co pises ze omietku za 1 den natiahnes. (Ano pokial nedodrzis tech.postup cize bez sietky)
Odpovedať
@dibko Boze to su dristy, a za den tam nabijes vsade dosky + listy na rohy + okolo okna atd? Budse to vyzezfat ako ogrcany chliev a davat osb ako povchovu upravu steny je mnetalne a hovor si co ches. Nikto ti nejakze kozovat plafon, na plafon si sprav konstrukciua sadrokarton, pripaden uz s prizmurenymi ocami OSB, aj ked je elegantnejsie asi daky tatranec. Ak ohladom casu neviem kolko to ma metrou a bud si isty ze co to robi to za den da v pohode aj s blbou sietkou, vsak to zatlaca automaticky do omietky.
Odpovedať
Profilova fotka
@dibko tiež by som račej volil tu omietku Ako chceš chrániť OSB dosky pred vlhkosťou? Ďalší náter? Omietka ti skôr "odpustí" drobné problémy s vodou
Odpovedať
Dam na vase rady hodim to do omietky. Diky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?