Trhliny v omietke pod oknami - môžeme to reklamovať?

Pod oknami som spozoroval trhliny v nových strojových cementovych omietkach.Idú s rohov okien až k poteru a niekde je aj v strede okna az po zem.Co s tým?Reklamovat alebo to je bezne a malovkou to zmizne?
Odpovedať
Nie som odbornik, ale nam sa toto stalo na byte a nakonic sme zistili ze to nebolo presietkovane. Museli to vsetko opravovat.
Odpovedať
Profilova fotka
Po koľkých dňoch od nanesenia omietky vznikli trhliny.Aký druh omietky použili? Z akého materiálu je nosné murivo? Takéto trliny vznikajú ak sa 1.) použije moc riedka malta. 2.) Veľká hrúbka malty 3.) Malá hrúbka malty 4.) Príliš rýchle vysušenie malty 5.) Nebola do malty vložená sieť.
Odpovedať
Vznikli cca 3mesiace po omietkach.Dom je s ytongu.Celosietka v celom dome.Baumit mpi 25.hrúbka cca 1,5cm
Odpovedať
Profilova fotka
@propik69 Sieť sa má vkladať do malty.
Odpovedať
@mesarosanton bola
Odpovedať
Profilova fotka
@propik69 Potom zostáva možnosť riedka malta ,nekvalitná práca. Pokiaľ je to na pár miestach ,tak sa to dá prežiť ,len aby to nepraskalo ,ako pavučina. Samotnou maľovkou sa to takmer nedá zakryť. Najlepšie po dokonalom vysušení pred samotným maľovaním rozrobiť trochu malty s vodou a lepidlom napr. duvilax , alebo penetračný náter ,môže byť aj tá MPI zmes musí byť tak riedka aby sa dalo natierať štetcom . a so štetkou ,štetcom to pozatierať. Niekedy to pomôže. Sú to zmrašťovacie trhliny veľmi častý problém strojných omietok.Kedysi keď mali ľudia ešte rozum tak sa na steny dávala ručná omietka voda,piesok,vápno trochu cementu,tak omietky bývali 2 cm .Najskôr sa naniesla hrubá jadrová na druhý deň jemná štuková. Takéto omietky nepraskali. Dnes nato aby to stroj dokázal naniesť sa do imetkových zmesí pridáva veľ chemikálií a sklenné vlákna. Tieto omietky sú veľmi háklivé na spracovanie. Nesmú byť ani moc riedke ani husté, ani rýchlo uschnúť preto praskajú. Miesto rozumu a zručnosti majstra omietkára sa dnes používa stroj ,sieťka, chémia . Určite to je reklamovateľné.
Odpovedať
@propik69 To sa aj nam spravilo na jednej stene presne stredom po sirke.Ale co uz moc to nevidno az ked sa pozries moc z blizka ale kvoli tomu sa da zit aj byvat mozno ze ked budem druhy raz malovat tak sa to zamaluje a po case nas to ani nenapadne ze je tam niaka prasklina vet to je len ako vlas tenucka a ties mam sadrove omietky.Ale vet ani jedan dom neni na sto percent bez chyby postaveny a aj tie omietky robia ludia a su strojove.Takze ak by si robila rucne tak mozno ze by prasklina nebola.Ale ak mas len jednu nic si z toho nerob po case to opravis niakym tmelom a zamalujes.Neviem ci sa to tak robi ale to ma len tak napadlo.Aj my sme mali okolo krbu na vrchu pri sadrosi popraskane oskrabali sme malvovku zasilikonovali a znova namalovali a drzi to ziadna prasklina aj ked sa kuri stale.
Odpovedať
@propik69 no na tej fotke je hrúbka omietky tak tri centimetre, nie jeden a pol...
Odpovedať
@megdesign to je tam len ukoncovane
Odpovedať
Este jedna foto
Odpovedať
Nam presne takto popraskali na byte - v novostavbe. Opravili nam to nejakym akrylatom, no pravdepodobne zasa nejake praskliny vzniknu.. vraj je to pri novych domoch bezne :)
Odpovedať
@megdesign Tiež sa mi zdá o dosť hrubšia tá vrstva omietky, ale to asi len foto skresľuje.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@propik69 Ja by som toto vôbec neriešil ako reklamáciu. Mám tiež strojovú MPI25 a veľmi podobné mikro prasklinky, ale nevytáča ma to ani trochu. Je to komplet presieťkované. Myslím si, že ľudia to dosť už aj preháňajú s malými chybami, na ktoré sa sústreďujú. Videl som tu ako viacerí behali po stavbe s 3 metrovou vodováhou a fotili milimetrové odchýlky...mi to príde vyslovene smiešne. Ešte ani parapety nemáš osadené tak tam budeš sám zarábať MPI25 a dokončovať detaily pod parapetmi, tak si to môžeš doladiť, ak ťa to tak bude štvať aj s odstupom času. A nielenže maľovaním sa to možno úplne stratí, ale už aj kvalitný penetrák pred maľovaním to možno uzavrie...neviem to s istotou,lebo mám steny zatiaľ len s omietkou presne ako ty.
Odpovedať
@knedlik82 ja som videl aj prikladať večer na stenu ručnú baterku a presvetlovanim/tienmi hľadali jamy na omietke....
Odpovedať
@megdesign :-) Šak kto chce, nech hľadá nedostatky a reklamuje. Inak ja mám jednu takú prasklinu priamo v rohu izby. Nebude tam ani skriňa, tak to chcem potom pred maľovaním opraviť. To čo tu písal k téme @mesarosanton, tak s väčšinou súhlasím aj ja a inšpirujem sa tou zmesou penetráku do ktorej dám trochu mpi25 a štetcom to prebehnem. Aj nejaké zrno tam tak dostanem do praskliny...Uvidím jak to pôjde, ale nápad je to dobrý. Sa mi tento spôsob opravy malej praskliny pozdáva viac ako akrylovým tmelom, aby to bola čo najmenej viditeľná oprava.
Odpovedať
Toto malovanim nezmizne, resp nie natrvalo.
Odpovedať
Profilova fotka
@propik69 Ja vidim este jednu moznost na presknutie omietok zrovna v miestach okien. Tym je neosadenie roxorov pod okna do muru ,ak je stavba stavana z Ytongu , alebo Porfixu.
Odpovedať
@zmrzlina_sk Uprimne, nepoznam nikoho, co by tam tie roxory mal (hoc by tam po spravnosti mali byt). Tiez ich nemam, a maml en prestierkovany porobeton primou bez sietky a v okoli okien neviem o ziadnej praskline.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix my sme roxory davali trhliny v omietke ziadne nemame omietky strojove mp25 na ytong
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?