Termoomietka

Profilova fotka
Ahojte, murar mi odporucil dat z interierovej strany na veniec termoomietku. Vravel ze je to dost velky tepelny most a aby sa mi tam nerobila plieseni je lepsie ked po obvodovych stenach sa na veniec natiahne termoomietka. Nieje to zbytocne? Z vonkajsej strany mam na venci XPS. Dakujem za odpovede.
Odpovedať
@piti255 dolezite je veniec zateplit normalne z vonka. Par mm termoomietka nic nespravi. Je to len kozmetika a hlavne marketing. ;-)
Odpovedať
Celkom rád by som vedel ako fyzikálne zdôvodňujú princíp funkčnosti takejto omietky.
Odpovedať
@kriloter asi tak isto ako termofarba, oboje je len reklama
Odpovedať
@duzu veď hej, len nejako argumentovať musia, či ?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
Profilova fotka
Ahojte, aká vnútorná termoomietka je vhodná na byt. panel? A pri aplikácii je potreba aj sieťka? Ďakujem pekne.
Odpovedať
@diablikovci len neplať zbytočne za nejakú Termo ešte to reklamujú? dávali vám už vonkajšiu izoláciu? do vnútra sieťka do lepidla,hlavne plafon a rohy aby nepukali, po vysknutí omietku farebnú alebo bielu a maľovať pre jemnú, alebo zrnitú, niekto dáva dovnútra len SDK, miesto omietky ak je nie rovná stena a natrie
Odpovedať
Profilova fotka
ziadna. su to vyhodene peniaze.
Odpovedať
@diablikovci @duzu @virnik27 dovolim si nesuhlasit.Robil som rekonstrukciu stareho domu zo skvarobetonovych tvarnic.murivo bolo hrozne krive,daval som termoomietku od baumitu v 2 vrstvach ,podla krivosti muriva 1,5-4cm.na to som dal fein putz maxima .v rohoch a ostrniach som zapucoval do foho stuku sietku.ziadne lepidlo , ziadny kleber.dom pouzivam ako vikendovy, t.j temperujem na +7c a ked treba tak kurim na 21°C.Ziadna plesen , super klima , rychlo vykurim....Som s tym maximalne spokojny...Len idiot da dovnutra lepidlo ,kleber , ci inu nepriepustnu vrstvu... Oblubeny slogan murarov "dame kleber ,dame sietku"svedci o neznalosti "majstrov murarov".Mozno chvilkovo to poriesia , ale dlhodobo je to zarodok na plesne , zlu klimu,problemy..
Odpovedať
@kriloter fyzikalne je to zdovodnene tak ,ze omietka je zmes perlitu,prisad plniva , omietka je difuzna a tepelne izoluje. Je lahka , preto ma velky tepelny odpor a dobre dycha ,.ebo je lahka ..urcite to je vhodne , len hrubka aspon 1,5-2 cm + stuk..
Odpovedať
Termomietka bude podobny vynalez ako pamatova voda. 🙂)
Odpovedať
@janopopovec neviem co je pamatova voda ,viem co je termoomietka ....ja si to neviem vynachvalit (termoomietku) pridem zakurim v piecke ,zaraz teplo..ziadne plesne,vzhladom k velkym hrubkam pre krivost stien podla mna idealne riesenie...akurat ze nikto s tym nechcel robit.....musel som zohnat murara co to nahadzoval na 2-3krat.Ja som s tym maximalne spokojny.. Vacsinou co som robil podla seba bolo dobre ,co som dal na rady "odbornikov" nie som spokojny.vela penazi ,efekt ziadny a navyse nechcelo sa im s niecim pracovat..
Odpovedať
Profilova fotka
@daralbajda ja neočakávam od toho veľké ušetrenia na kúrení, ale skôr tie pliesne. Bytovka je zateplená len aby bolo , a kvalita prace totálne mizerná!! Bývame v byte a preto som chcela vedieť či je vhodná na panel a rovno dať do toho aj sietku bez lepidla a pod. Prečo stym nikto nechcel robiť?
Odpovedať
Článok sa načítava...
@diablikovci ta omietka je taka "gumená". A šťuk musí ísť kvalitný, sieťka sa do neho musí votriet, a potom opatrne zafilcovat aby niekde netrcala.... A to je pre niekoho komplikovane..
Odpovedať
@diablikovci teraz máš plesne? máš vymenené okná ? musíš viac vetrať nárazovo, naplno otvoriť okno na pár minút, nevetrať na vetračku ochladíš steny,jemná omietka je viac na parádu a viac prekryje podklad ako len maľovka, ja som sa nasťahoval po rodičoch otec silný fajčiar všetko páchlo ako v krčme nepomohlo ani nepriepustnou farbou, preto som musel dávať novú jemnú omietku na pôvodnú vápennú s pieskom, do rohou sieťku, teraz nevidno nikde pukliny ani žiadna plieseň už roky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?