Tenka omietka

Profilova fotka
Zdravìm vospolok:) Takze ideme doma prerabat izby, kedze som elektrikar tak elektriku som potahat viem nato mi netreba rady ale ide mi teraz o final t.j. omietky. Moj plan je oskrabat staru malovku, narobit tie bodky s kladivom, dat penetrak a potom dat sietku s lepidlom. To mi je jasne ale ako tahat potom jemnu omietku? Znami mi vravel ze samozrejme dat penetrak na sietku a lepidlo a potom dat aspon dve vrstvy jemnej omietky a tak spucovat... neviete mi niekto poradit nejake dobre finty ako to spravit co najlepsie ???
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ako vám poradil známy.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasino vyhadzovanie peňazí. Steny sú stabilizované, sieťka nemá dôvod pohybu.. treba odstrániť maľovky, na tých nebude stabilná ani sieťka, penetrovať a stierka.
Odpovedať
Profilova fotka
Staré steny bývajú krivé a to v niektorý prípadoch aj niekoľko centimetrov. Skôr by som to riešil SDK.
Odpovedať
pre neznalých, občas pomôžu aj videá na internete. Pracovný postup. Farba určite dole-poctivo oškrabať.Namočiť steny tak aby sa farba dala dobre škrabať.Poznetať steny od prachu.potom napenetrovať. Prvá vrstva je trochu hustejšia ako druhá.Naniesť tenkú vrstvu.nechať zavednúť, potom zašúchať -netreba úpne detailne.-na to slúži druhá vrstva. Keď sa to zašúcha, potiahnuiť druhú vrstvu-tiež tenkú ale tá už musí byť redšia aby sa s ňou dala dobre vyplniť celá plocha.Natiahnut druhú vrstvu, nechat troska zavednúť a potom zašúchať, filcovať hovor tomu ako chceš. Pozor-nesmie sa ti pri šúchaní lepiť veľmi stierka .ak áno, nechaj ešte preschnúť.šúchať jedným smerom napr. v smere hodin. ruč. Samozrejme najlešie bude keď si to vyskúšas na stene ktorá bude najmenej vidno. napr. v chodbe kde bude skriňa resp. tam nedopadá tolko denneho svetla. Obývačku si nechaj ako poslednú.Tam tráviš najviac času ty aj ostatný takže po vyskúšaní inde , v obyvke už budeš skúsenejší. Na rohy pokiaľ nedošuchneš dobre, použi namočený štetec, ale jemne aby nezostali čiary. Ostatné je na tebe. Veľa trpezlivosti a pojde to :)
Odpovedať
Profilova fotka
tomyzv presne tak mi to hovoril murar ja troska mam s tym skusenost ale robil som to si v kupelni a tam som si najprv vyrovnaval s omietnikami na hrubo takze to bolo krasne rovno ale diky za rady :)
Odpovedať
Ten, kto robil suchu omietku, by už do ničoho iného nešiel. Ale inak postup máš zhruba dobrý. Výsledok závisí na tvojej preciznosti, doslednosti. Hlavne počas práce byt na seba náročný.
Odpovedať
Profilova fotka
Coto znamena sucha omietka ??? Sak jasne vzdy je to o tom jak sa s tym clovek vyhraje niekedy majstrom ked sa nechce spravia horsie jak kutil :)
Odpovedať
Profilova fotka
Ocuvajte a ked sa tahaju dve vrstvy tak mozem dat jednu vrstvu a nechat tyzden preschnut alebo dat cerstve do cerstveho ???
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasino Nechaj preschnut.
Odpovedať
Profilova fotka
O to sa mi jedna ze nestihnem dat obidve vrstvy za vikend tak ze keby som dal jednu vrstvu, necham troska preschnut, potom ,,orezem '' a necham cely tyzden schnut kedze pojdem na tyzdnovku a potom na dalsi vikend dam druhu vrstvu ktoru spucujem...tak nejak ????
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasino Staci ak prvu vrstvu natiahnes do roviny, do vodovahy (na hrubo) a ked sa o tyzden vratis natiahni druhu vrstvu a tu uz zafilcujes. Ziadny problem.
Odpovedať
@tomasino Robili sme kleber + sietka a na to feinputz sami v celom dome, takže dá sa to. Chce to na začiatku kopec trpezlivosti kým to dostaneš do ruky. Natahovala som a zapucovávala aj ja - baba, takže to určite zvládneš. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Ja som to uz robil len bol rovnejsi podklad tak som hned prvu vrstvu filcoval ale teraz je to krivsie preto chcem davat dve vrstvy
Odpovedať
Profilova fotka
Pridavam foto pred a hmmm do teraz co je t.j.oskrabanie starej malovky, nova elektrika a natiahnute sietka a lepidlo :-)
Odpovedať
Profilova fotka
A to medzi prvou a druhou vrstvou omietky je dobre dat penetrak ci natiahnem prvu vrstvu do ,,roviny'', necham tyzden preschnut a nato druhu vrstvu ???
Odpovedať
Profilova fotka
@tomasino Ziadny penetrak nepotrebujes. Davas omietku jednej znacky jednu vrstvu na druhu.
Odpovedať
Profilova fotka
Okej toto som chcel pocut diky moc :)
Odpovedať
Profilova fotka
Dnes dokončujeme omietku v izbe :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?