Suché omietky

Profilova fotka
Bol som v At v predajni OBI (obdoba Baumaxu) a tam som videl sadrokartónové dosky hrúbky 8mm, ktoré boli na pohľad úplne rovnaké, ako bežné sadrokartónové dosky, len sa predávali pod názvom TROCKEN PUTZ (suchá omietka) Cena za m2 2,99€ sa mi tiež nezdala až taká zlá a chcel som sa opýťať, či s týmto výrobkom má niekto skúsenosť a hlavne, či je to vhodné riešenie na vyrovnanie riadne krivých stien na chalupe? Ako sa s tým pracuje? Lepí sa to priamo na stenu, alebo zase na nejaký rošt: Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@jamk1 to je produkt známy už dávno, len cena sa pohybovala na úrovni 12mm a predajcovia ho prestali dovážať. Používal sa na stropy. Na steny je menej vhodný, pretože sa upevňuje buď na kostru, potom má nedostatočnú pevnosť v ohybe a náraze, alebo lepí na "buchty" a tie treba husto. Na chalupe by som to použil. Lenže na chalupe mám steny krivé schválne.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 Ďakujem za odpoveď. Ja som tiež uvažoval na priamom lepení na stenu. ale tu narážam na dosť podstatný problém a to je ten, že chalupa je stavaná z kameňa a mazanina, ktorá je medzi kameňami je veľmi nesúdržná. Akože omietka na nej drží, ale ak klepem po stene prstami, tak je tam viac miest dutých, ako miest, kde je kameň. Okrem toho, už samotné navŕtanie diery na hmoždinku je veľký problém, lebo väčšinou na mieste, kde potrebujem vŕtať je práve mazanina v ktorej hmoždinka samozrejme nedrží, tak treba kúsok vybúrať, na to miesto vlepiť kus tehly, prípadne ytogu a až potom sa tam môže dávať hmoždinka. Niekedy je to na porazenie. :-(
Odpovedať
skuste michno-system (www.michno-system.sk)
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova Ďakujem, pozriem.
Odpovedať
@skorecova aby som to spravne pochopil - to stoji cele balenie 28€ alebo 1kus?
Odpovedať
Profilova fotka
@catscan Asi si prehliadol, v popise je napísané, že balenie obsahuje 36 kusov a to je cena za celé balenie.
Odpovedať
Profilova fotka
@skorecova dobré, ďakujem
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?