Sú potrebné omietky v kúpelni?

Mám hrubú stavbu z ytongu, vysekané drážky na vodu a zavedenú vodu a odpad. V kúpelni je potrebné urobiť omietky? Alebo stačí iba zarovnať neviem akým materiálom diery a drážky v ktorých ide voda a odpady, a natrieť izoláciou?
Odpovedať
Profilova fotka
ja si myslim ze by stacilo nahodit omietku iba tam kde ju chces.na porobeton mozes obklad lepit priamo
Odpovedať
Profilova fotka
Ak je rovinatost stien dobra, staci zaomietat drazky, dokladne napenetrovat kvalitnou penetraciou (napr. Primer G,...), zaizolovat vhodnou stierkou (napr. Mapegum WPS, Ceresit,...), do rohov PVC paska, prestupy PVC manzeta, lepit kvalitnym flexom podla formatu a druhu obkladu (min. tr. C2T), uzavriet kvalitnou skarovackou na baze cementu (tr. CG2) alebo epoxidu, do rohov silikon.
Odpovedať
čiže mohol by som veľké drážky po vodárovi zaplniť pur penou, zarovnať maltou, potom to celé napenetrovať, natrieť tekutou hydroizoláciou a takto nechať na majstrov ako predpripravené na montáž dlažieb, sanity a obkladačiek?
Odpovedať
obkladač, ak je to majster ako sa patrí, sám posúdi stenu, či ju stačí lokálne prebrúsiť, brúsiť celoplošne, alebo preomietať kvôli rovine. Výhovorky obkladača na krivý podklad neobstoja, musí si ho pripraviť a zákazník mu to má zaplatiť.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?