Sú lepšie strojové či ručné vnútorné omietky?

Zdrawim...Chcel by som sa spytat ohladom vnutornych omietok..Mame RD (novostawba)..Co je vyhodnejsie a cenovo vyhodnejšie vramci vnutornych omietok..strojova alebo ručna??Obvodove mury su z Porfixu....Je vhodne este ich robit teraz v oktobri alebo lepsie po zime?Dakujem za vaše nazory..Pekny den..
Odpovedať
1
2
http://www.modrastrecha.sk/forum/omie... my máme strojové a kludne by som to porobil aj teraz :-)
Odpovedať
my od pondelka omietame.. dávame strojové sádrové omietky...už máme skoro polovicu stavby omietnutú..do konca týždňaby mali skončiť....už len s časového hľadiska by som určite neriešila ručné omietky....a cenovo je to porovnateľné...
Odpovedať
Dakujem za informacie..Nakoľko ma tlači aj cas tak je to vyhodnejšie....A z finančneho hladiska to je asi tiez vyhodnejsie nakolko by najprv rucne trebalo na hrubo omietat a potom sietka a lepudlo..vychadza mi tam okolo cca 178m2 takze nieje o com asi rozmyslat....A je to asi aj kvalitnejsie ako ručne..Len zase si nesom isty ci to stihne vyschnut...Dufam ze to bude vyhodnejsue nakolko som rozhodnuty naisto dat strojovu...
Odpovedať
nám už vidno ako to schne a to máme dosť zimu a vlhko...keď sa omietne celý dom dáme potom na pár dní odvlhčovač vzduchu...ten pomôže procesu schnutia...neboj kľudne omietaj... :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas337 dávali jsme strojové sádrové omítky (cenově to s klasikou vycházelo hodně podobně - takže nebylo moc co řešit). Jinak jsme je dělali začátkem září a ještě pořád to nemáme vyschlé... (je v tom neskutečné množství vody, ještě 3 týdny po omítnutí byly zdi naprosto orosené), takže za mě - pokud budete topit, tak ano, pokud nebudete topit, tak bych to nechala až na jaro ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Jednoznacne strojovo. My omietame az do polovice decembra. RD mate omietnuty maximalne do tyzdna. Zalezi na metroch. Je to krajsie, kvalitnejsie, rychlejsie a myslim ze aj lacnejsie. Skuste si dat nacenit rucne, ci vam to urobia za nejakych 7 euro. My omietame tehlu za 7, porfix a ytong za 7,50 euro na meter. A samozrejme aj s pisomnou zarukou.
Odpovedať
Takze podla vasich informacii a rad nemam uz nad cim rozmyslat..jednoznacne strojovo,kedze to je hlawne casovo vyhodnejsie...A este chcel by som vediet co hovorite na robenie strojoveho poteru??je vyhodnejsie ako sam s miesackou..piesok cement voda a furikovat...v akej cenovej relacii za m2 sa to pohybuje a ci je v twj cene aj praca aj material..Dakujem vam za rady...
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas337 Mylsim ze poter stoji okolo 2,50 euro na centimetrovu vysku na meter stvorcovy. Cize 5 cm vysoky poter na meter stoji 5 x 2,50 to je okolo 12,50 euro za meter. Je to cena za cementovy poter, nie anhydrid. Anhydrid je drahsi. A samozrejme je kvalitnejsi strojovo ako rucne. Strojovo namiesate ten poter rovnakej hustoty na celu plochu. Kdes to v miesacke je raz redsi a raz hustejsi. A narobite sa teda poriadne.
Odpovedať
No fakt je to celkom zaujimawe..a my sme to chceli robit "miešačkovo" takze uz ani.nad inym ako strojovym poterom a omietkami nebudem rozmyslat...jmomietky fakt dakujem za uzitocne rady a ibfo...fakt uprimne dik....A stropy sadrokartonove az potom asi vsak??ci mozu byt hotove uz pred omietkami??
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas337 nezávisle na sobě nám všichni řekli, že vzhledem k množství vody v omítkách+podlaze, SDK stropy určitě až po :-) (shodli se omítkáři, podlaháři i sádrokartonáři...) ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Strojová omietka je rýchlejšia naopak obsahuje veľa chemických prísad na zlepšenie spracovateľnosti a úžitkových vlastností. Ja osobne by som to do interiéru nedal.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lukas337 ahoj, my mame strojove omietky (cenovo boli neporovnatelne lacnejsie ako rucne), a sice vyzeraju super, ale kebyze sa mozem rozhodnut este raz, tak do nich nejdem... :-|
Odpovedať
@svenka a kvoli comu?
Odpovedať
@winternight su strasne tenke, sa bojim, ci mi casom nebude tehly vidno :-p ale to je len moj subjektivny nazor neodbornika, mozno aj tie rucne by boli take... dalej, velmi dlho sa mi to zdalo take vlhke na niektorych miestach, aj ked uz zvysok bol suchy... a v neposlednom rade to mnozstvo chemie co je tam...
Odpovedať
Profilova fotka
@lukas337 neviem ako v HE, ale v BA sme za poter anhydridovy platili pri vyske 5,5 cm 14,50 za meter a za cementovy sme mali ponuku 8,50 za meter. takze urcite by som nefurikoval, lebo jednak to nenamiesas, ako stroj a narobis sa ako ...
Odpovedať
@jmomietky Je potreba davat aj sietku do strojovej omietky ak priecky su z Ytongu 150 mm?
Odpovedať
Profilova fotka
@rmu Nie je to nikde napisane, ale my davame sietku do stien a priecok co maju 150mm a menej. Istota je istota a nemam problem dat potom aj pisomnu zaruku.Nedavame obycajnu sietku ale vola sa to vystuž strojovej omietky. Ma to velkost očka 1cm x 1cm, alebo 0,8cm x 0,8cm. Mam ju odfotenu aj v albumoch. Samozrejme netreba ani zanedbat penetrovanie regulatorom nasiakavosti, nakolko ytong je strasne savi material a rychlo pije vodu s omietky a popraska. Tento regulator sa postara o to aby ten ytong prestal rychlo vysusovat tu omietku.
Odpovedať
zdraviim, viete mi niekto poradit partiu na strojove omietky v banskobystrickom kraji? dakujem
Odpovedať
@jmomietky a odkiaľ ste?
Odpovedať
MY SME TIEZ ROBILI SADROVE OMIETKY ALE RUCNE SICE SA MOJ MUZIK FEST NAROBIL ALE JE TO KRASNE HLADUCKE JAK DETSKA PRDELKA A HLAVNE ZDRAVSIE.A CO SA TYKA SCHNUTIA SME KURILI A VETRALI A ZA PAR DNI SME MALI VSETKO NA KOMPLET SUCHE.
Odpovedať
@svenka Prečo?
Odpovedať
@livika1978 vid moja sprava vyssie
Odpovedať
@svenka Prepáč, rýchlejšie píšem, ako čítam.
Odpovedať
@janalexa skus si tu reklamu najprv zaplatit a potom spamuj kazdy druhy prispevok
Odpovedať
mna by len zaujimala jedna vec, strojovych vapennocementovych omietok na stavbach som videl pozehnane a od roznych firiem a aj cenovo od 6€ do 9€, ale nikdy som nevidel stavbu ktora by bola bez prasklin...
Odpovedať
Profilova fotka
@godfather strojové omietky lákajú k plýtvaniu materiálom, ak je hrúbka väčšia ako 1,5cm, dochádza k nerovnomernému zmršťovaniu a praskaniu. Prakticky to hovorí o nedodržaní technológie, aj strojové omietky sa musia pri väčšej hrúbke nahadzovať na viackrát. Je na to pomoc, spočítate si plochu omietky a spotrebu vriec, ak je vyššia, budú praskať, treba zadržať prostriedky na reklamáciu. Ale dá sa to odstrániť pačokovaním.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?