Strojové omietky do starého tehlového bytu?. ďakujem

Profilova fotka
Zdravím, začínam rekonštruovať 2i byt, práve sa začína osekávať stará omietka do tehly. Chcem sa Vás opýtať akým nájlepším spôsobom dať urobiť nové omietky? Niekto mi radi, aby som dal na všetky steny sadrokarton (steny su v niektorých miestach krivé), iný zase aby som to komplet presietkoval a dal rucne omietku a dalsie rady si uz asi ani nepamatam. Teraz na nete som narazil na striekané omietky (sadrove, alebo cementove). Dajú sa dať aj na stare tehly? :-) ďakujem s pozdravom Matus
Odpovedať
Profilova fotka
Samozrejme, že sa dajú dať. Nám ich asi minulý týždeň dokončili , Poliaci ;-) nik iný to nechcel robiť :-D Tiež nas nahovárali na sdk a podobné, ale nechceli sme, aj z finančného hľadiska.
Odpovedať
Na malej ploche sa nebude asi nikomu vchciet sa sr... so strojom. Ja by som volil rucne tahane. Ak to mas krive tak postaru hruba - jemna. Tym trosku zredukujes krivost. Sietka je samozrejmostou. SDK by som ja osobne nikdy nedaval uz len z principu , pretoze by som nevidel co stena robi. A pri starej stavbe je to cista hovadina z mojho pohladu.
Odpovedať
Profilova fotka
Strojove vs. rucne omietky - rozdiel je len vo forme "nahadzovania" omietky na stenu. Pre teba ako zakaznika to bude vo finale jedno. Hlavne si najst spolahlivych murarov... to je cele.. A len moja poznamka - ak sa jedna o byt vidim to skor na rucne..z dovodu priestoru (kde dat stroj, manipulacia... mas v byte 400V ? )
Odpovedať
Profilova fotka
Keď som si dával cenové ponuky, tak ručne boli citeľne drahšie... cca o 40% ako strojové. (a časovo náročnejšie) Jediný problém by som videl v ističi na 400V inak stroj sa fpoho vôjde. Osobne by som šiel do strojových omietok. A nezabudni - penetrácia je základ.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?