Sietky na spalety sadrove omietky

Zdravim, prave mi robia sadrove omietky barak uz je na 80% omietnuty chyba len vchod, chodba a dolna kupelna. Dnes som si vsimol vo vrchnej kupelni kde mam vapennato cementove ze na spalete pri hornej hrane okna je vypadnuty kus omietky az po polystyren.....kukal som tam sparal prstom ale sietku som tam nevidel ani nenahmatal. Kedze predpokladam ze nemam sancu zistit ci tie spalety alebo aj otvory v stenach pre kanalizaciu sietkovali pytam sa co najhorsie sa moze stat ak tam sietku nedali. Spalety su urobene z 2cm polystyrenu na 38cku tehlu ....... v lete na ne dost prazilo slnco tj povrch bol trochen zdegradovany a drobil sa tak mam obavu ci sa tam tie omietky udrzia.....
Odpovedať
Profilova fotka
Na zničenom polystyréne sa omietka určite neudrží.
Odpovedať
@brancoaalca na rovnomerný a súdržný podklad nie je nevyhnutné sieťku dávať pri realizácii omietok, pokiaľ nie sú tenko vrstve samozrejme. Ten poliš, mali oskrabat alebo penetrovat.
Odpovedať
@slavoslav napenetrovane to bolo pri tom som este bol (komplet vsetko od beton. prekladov, klince (bohuzial ostali v stene), steny, spalety)....toho penetraku minuli pozehnane otazka je ci to staci aby to udrzalo tu omietku 2cm bez sietky..... cize ak napenetrovane tak ok?
Odpovedať
@brancoaalca ak bol poliš veľmi zvetraný mali ho oškrabať po pevnú časť, odprašiť (na to použiješ buď vysávač alebo penetrák ). ak to bolo mierne zvetrané niekedy stačí penetrák - ale to nie je odporučanie. vyskúšaj ako drží zostávajúca časť, tým že ju skúsiš vylomiť, ak kladie odpor bude držať a bol tam len lokálny problém, ak pôjde ľahko, sprav ( alebo daj spraviť) tu špaletu nanovo.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?