Sieťkovanie

Potrebovali by sme poradiť, či je potrebné v 30. ročnom dome všetky steny presieťkovať alebo stačí iba odstrániť starú maľovku?
Odpovedať
Profilova fotka
Stačí odstrániť starú maľovku
Odpovedať
Nestačí....je zbytočné máčať-škrabkať malovku......treba škrabáky, ak sú steny krivé zrovnať ich nimi a naryhovať, Potom okefovať, hlbková penetrácia, vygletovať lepidlom a potom až sieťkovať. Robil som to teraz v celom dome..... Keď sa niečo robí, tak poriadne
Odpovedať
Odstrániť starú maľovku, daj hĺbkový penetrák a 100% presieťkovať. Takto realizujeme my staré stavby. Neodporúčal by som odstrániť len starú maľovku.
Odpovedať
@areniadas starú maľovku treba dať dole môže sa potom stať že nová vrstva sa oddelí aj zo starou.
Odpovedať
Profilova fotka
@strojove_omietky_sap ale prečo, to asi neviete
Odpovedať
@jan45 robime to v praxi bezne a bez akych kolvek problemov a reklamacii. Som rad ak to tiez viete pouzit v praxi a nerobi vam to ziaden problem a tym je spokojny hlavne zakaznik.
Odpovedať
Profilova fotka
takže neviete, to, že to robíte nie je dôvod ale následok.
Odpovedať
@strojove_omietky_sap Šuhajko....a čo som napísal...prečítaj ešte raz....musiš sa dostať až na staré jadro (ked nie celoplošným zoškrábaním - tak naryhovaním)....Sa naučíš ešte veľa vecí..... :)
Odpovedať
@jan45 rád Vám to vysvetlím. Ak sa to dobre neoškrabe nová omietka má iné technologické zloženie, ako stará. Je tvrdšia a obsahuje viac chémie, pri tuhnutí sa môže vytvoriť vzduchová bublina a môže to odpadnúť časom. V starej omietke je veľa prachu. Ja sa venujem omietkam už viac ako 18 rokov
Odpovedať
Profilova fotka
@lucia0410 sami odbornik....ak bude stara malovka odtranena pokial pojde,najlepsie to bude presietkovat celoplosne,samozrejme po nanenseni penetraku....robite si to pre seba,tych par eur navyse nie je taka polozka,aspom budete moct kludne spavat...a take reci ze sa tam vytvori vzduchova bublina alebopo podobne su hlody....a ak je nova omietka s kvalitneho materialu,ziadny cemix hacit a podobne,nie je treba ani sietka...ale...
Odpovedať
100ludi 100chuti alebo iny kraj iny mrav...
Odpovedať
Profilova fotka
@strojove_omietky_sap ja 50, robil som s omietkami z 15. stor. a nesieťkovali sa, sieťka vôbec nezlepší priľnavoť, je to len spôsob navýšenia ceny
Odpovedať
Článok sa načítava...
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Prosim vas je nutne sietkovat celoplosne vnutorne omietky ytong?
Odpovedať
@zuzica4 a čo tka získať informácie od výrobcu ytongu , keď už máte ten internet?
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzica4 určite na 100 percent ano
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzica4 aj ked sa robia strojove musi sa sietkovat
Odpovedať
@stastnyjim ked uz mam ten internet,tak sa pytam aj tu. jeden povie to -druhy to a uz naozaj neviem ci sietkovt celoplosne alebo len nieco.
Odpovedať
@zuzica4 Ytong pise ze netreba ale opytaj sa ľudí co nesietkovali. Kamarat ma takto urobenu časť vymuroveneho jadra, ale to už kúpil a vidno praskliny . Neviem cim to je ale praskliny su tam.
Odpovedať
Profilova fotka
sietkovanie Vam zpevni povrch aby nepraskala omietka a to by bol dost problem,ale je to lepsie aj pre majstra lepsie sa mu taha omietka na sietku porobetonove tvarnice rychlo saju vodu a treba rychlo pucovat omietku,ked mate natiahnutu sietku s lepidlom je doba spracovatelnosti dlhsia:-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?