Sietkovanie porobetonu

Idem realizovať ručne omietky. Chcem presieťkovať všetky steny. Aké lepidlo použiť na sieťkovanie porobetonu? Na vrch pôjde ručne robená omietka.
Odpovedať
@andiablo ziadne, pozri si instrukcie od vyrobcu omieky co odporuca.
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo Ako pise SYSELL tak ziadne lepidlo. lepidlom zalepis steny, nebudu dychat a po zabyvani mozes ocakavat plesne. Ak chces sietku tak sietku daj priamo do omietky. Ale urcite neklebruj cele plochy.
Odpovedať
Profilova fotka
@jmomietky kde by mu to malo plesniet? A co potom ked sa da na celu miestnost obklad, napr v kupelni? Potom tiez stena nedycha....
Odpovedať
Profilova fotka
@mikella Presne tak. Tam kde je obklad az po strop stena nedycha, Uvedomte si ze kleber je lepidlo. Staviate s porfixu, alebo ytongu. Preto ste si vybrali tento material lebo je vzdusny, a hovori sa ze aj zdravsi. A ked tam nanesiete lepidlo na celu stenu, a po zabyvani sa vam zacnu v dome objavovat plesne, mozete hadat asi preco. Dnes su uz ine technologie ako pred 50 rokmi. Ny trhu je sietka, vystuz strojovej omietky a ta sa vklada priamo do omietky. Ziedny kleber + sietka a na to omietka. Ale iba omietka so sietkou. Tu sietku tam davate preto aby nepraskala omietka, tak patri do omietky a nie do klebru.
Odpovedať
Profilova fotka
@jmomietky Tenkovrstvá omietka praskne iba ak praskne aj podklad. Ešte som nevidel prasknutý feinputz na sieťkovanom lepidle ale už som videl praskliny na strojovej omietke. Lepidlo nie je parotesné ani vodotesné. Taktiež nevidím dôvod na nanášanie niekoľkocentimetrov hrubej strojovej omietky ak mám presné tvárnice.
Odpovedať
opäť sa tu stretávajú zástanci a odporcovia celoplošného sieťkovania. Ako vždy musím zopakovať, že cez steny je realizovaná iba malá časť nutnej výmeny vzduchu. Neviem, ako si to predstavujú niektorí ľudia - že keď majú nezasieťkovaný dom z ytongu, tak nemusia vetrať? no, možno keby mali múry z 10 cm tvárnic, nezateplený... Ale to by malo zas iné nevýhody, že? Napísal som to veľmi stručne a mierne nadnesene, takže chytanie za slovíčka si odpusťte. Ide o princíp.
Odpovedať
@jmomietky nehnevaj sa, ale to s dychanim stien je uplna blbost. Urcite steny nezacnu plesniviet tym, ze budu oklebrovane navyse kleber zaruci ich vzduchotesnost. Pri novostavbe urcite klebrovat! @andiablo tiez som robil rucne omietky. Steny som klebroval 2x. Prvy krat so sietkou. Klebrovanim si pekne pripravis povrch a vyrovnas male nerovnosti. Nasledne sa omietky robia ovela lepsie s tym, ze je nizsia spotreba. http://raciodom.blogspot.sk/2015/12/o... http://raciodom.blogspot.sk/2015/11/p...
Odpovedať
...to s "dychaním" stavieb je jedna velka blbost...ak na fasadu sa da lepidlo a na to silikonova omietka alebo nater tak dom cez steny dycha minimalne. Navyse silikonove omietky su paropriepustne tak difuzne pary cez stenu prepusťa. Ak sa domček prefotí s termokamerou tak vtedy sa najlepšie vidi cez co dom "dycha". Najvačšie uniky su cez sklenne vyplne na oknach...
Odpovedať
@sysell @jmomietky @dominik_boksansky @lstherm @worker_falcon @philos Moja skladba je 30cm Ytong a na tom 25cm EPS 70F. Dom má rekuperačku. S "dýchaním" teda problem nebude. No uvažujem dať kleber (neviem či BAU kleber alebo aku značku podľa skúseností). Na vrch chcem dať tenkovrstvu niečo ako feinputz. Chcem veru poradiť ktorý KLEBER použiť a aku tenkovrstvu omietku na vrch.
Odpovedať
Profilova fotka
Už to mekomentujem Koľko ľudí toľko chutí.
Odpovedať
Dychanie a z vonka 20cm polystyren a stena urcite dycha😂
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo Sú na to určené stierkové tmely stačí si pýtať na stavebninách.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@jmomietky strašne sa mi paci ako vsetci riesa dychanie stien , a nakoniec to aj tak zabiju akrylatovou omietkov / v 95 % ,lebo je najlacnejsia / , co znamena ze steny aj tak nemaju ako dychat. Ak chce niekto tzv. dýchanie stien , tak musia vsetky vrstvy byt take , čo znamena pri cca 100 m2 bungalove aj hooodne penazi.Takze vetsina kasle na dychanie stien a normalne si vyvetra dom ako kazdy. A k teme , porobeton z vlastnej skusenosti , kazdopadne sietkovat , lebo praskne omietka a to je jedno ci hruba alebo tenka.
Odpovedať
@andiablo v podstate je jedno aky kleber pouzijes. Ja som napr. bol spokojny s Quick Mix (to najlacnejsie co bolo v stavebninach) niektore fajnovky vsak na to nadavaju. Mal som aj Weber no s tym sa nerobilo az tak dobre skor bolo take pieskove. Omietka Baumit Viva Maxima bola super - jemna, biela. ;-)
Odpovedať
@dominik_boksansky Ako hovno o tom viem ale ked som vyberal omietku na ytong vybral som sadrovu lebo sa mi zdala lahsia na robotu, a tam vylozene pisali ze netrba nevyhnutne ani sietku a neito este tahat lepidlo. Daval si 2x lepidlo? to si mal ake krive tie steny? Aku si daval vrstvu omietky? Ja som len prebrusil a vyspravil spary a diery a natiahol 2-5mm vrstvu lebo som to nevedel spravit lespie rovnomernejie a nema ziadny problem s krivostou, Ano niekde vidno obrys tehly kde to to prehnal ale inak to vobec nevimam pokial sa nesnazim hladat chyby. Nemm sietku a pukliny ziadne, cez zimu vznikli 2 -3 vlasocnocove len tam kolisali teploty +25 az +5°C nekurilo sa. Sadrovy tmel 3 minuty roboty a pokliny zmisli a je pokoj. Ak si niekto cche silou mocou robit robotu nabvyse nech taha lepidlo so sietkami aj 2x ale ja zmysel nevidim.
Odpovedať
@sysell lepidlo som nedaval kvoli vyrovnavaniu stien - tie neboli krive, ale kvoli zabezpeceniu vzduchotesnosti. Teraz by som to robil rovnako. ;-)
Odpovedať
Aké lepidlo ste použili na stierkovanie Ytongu? Mne odporúčajú Lepidlo Excel TS special http://www.excelmix.sk/index.php?stra...
Odpovedať
@andiablo naco chces kepidlo. Chces vzduchotesne steny robit ako p. Dominik?
Odpovedať
myslim ze je v konecnom dosledku jedno akej znacky lepidlo pouzijes... hlavne aby to bolo spravne a kvalitne urobene ;-)
Odpovedať
@keslak @sysell chcem veru aj vzduchotesnosť a chcem na to ťahať ručne omietku. Tak preto sa pýtam. :-)
Odpovedať
@andiablo v podstate mas jedno ake lepidlo pouzijes. Ja som bral to najlacnejsie co bolo QuickMix. S tym sa robilo velmi dobre aj ked nazory som pocul vselijake. Skusil som nakoniec kupit Weber par vriec, ktore bolo o cosi drahsie, ze vyskusam aj cosi ine. S tym sa robilo horsie a aj ta pevnost bola nizsia. Zdalo sa ako by tam bolo menej pojiva a viac piesku.
Odpovedať
@dominik_boksansky @philos @keslak @sysell Tak včera som steny v garáži dal na porobeton hlbkovu penetráciu a následne som natiahol lepidlo CEMIX special 115 so sieťkou. Na vrch pôjde omietka Cemix flexi 043. Uvažujem však že by som použil na sietkovanie lacnejšie lepidlo na lepenie dlažby CEMIX Standard 025. Robili ste to niekto takto?
Odpovedať
@andiablo co chces pocuit, ja som proti lepidlu na steny, ak mas drahe kup si hociake co je na to urcene, su aj lacne, hadam ta +-5€ nezabije. To ides setrit na vreci 2€? Ked je to lepidlo na dlazby asi neni idelane na sietkovanie aj ked je to myslom uplne jedno.
Odpovedať
Profilova fotka
@andiablo môžeš použiť aj baumit basic (dobre sa s ním robí). Ak však na to chceš záruku (ja ju dávam na to čo urobím), tak potom iba na to určený materiál
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?