Sádrovej stierke nestačí 5 náterov snehobielej maľovky

Prosim o odbornu radu, nakolko som zufala a zacinam si mysliet, ze mi pomoze uz len profesional - na betonovu stenu som dala penetrak, na to mi majstri dali hladku sadrovu stierku RIMANO a v dalsej izbe STEMAL. Na stierku som natrela univerzalny penetracny nater, nechala vyzriet a malovala bielym Primalexom Polar. Napriek tomu, ze som aplikovala uz 4,-ty niekde aj 5-ty nater, stena vyzera katastroficky, su na nej skvrny, RIMANO presvita do siva akoby som ho ani nemalovala, izby so STEMALom su este ako tak biele, ale skvrny vidiet aj tam. Som z toho pomaly na prasky, pretoze ide o velku plochu, prakticky cely byt, takze som uz aj vysilena aj nastvana zaroven, lebo mam pocit, ze len plytvam farbou. Skusila som aj rozne valceky, chyba je inde a ja tusim, ze v penetracnom natere. Lutujem, ze som penetrovala, predtym som nezvykla a stacili v pohode 2-3 natery a bolo krasne vymalovane. S niecim podobnym som sa este nestretla, neviem, co s tym, malovat dalsie natery je bez efektu, aj casovo a aj fyzicky narocne (cca 400 metrov stvorcovych). Som uz z toho uz aj psychicky unavena, a preto maximalne zufala, prosim poradte mi. Riesenim by mozno bolo natiahnut na to novu stierku a potom uz nenapenetrovat a az potom malovat, ale neviem, ci pred novou stierkou opät penetrovat, pretoze uz by bola podkladom natreta stena, tak aby to drzalo. A hlavne, do tejto moznosti - opät sa ihrat so stierkou, dalsi material, dalsi majster, dalsi peniaz, dalsi cas - sa mi vobec ale vobec nechce. Je mozne na steny natriet este cosi, vdaka comu budu konecne biele? Alebo vdaka comu mi dalsi nater uz poriadne chyti? Farba je krasna snehobiela, skusila som inde a staci jeden nater a krasa, len na tych mojich stierkach je to nula bodov. Este podotykam, ze farba nie je velmi nariedena, uz som skusila na jednu stenu aj hustejsiu, s ktorou sa tazko robilo, no nepomohlo. Vysielam akutne SOS, snad mi niekto poradi. Vopred dakujem za Vas cas a kazdy tipy.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Treba zadať názov penetráku.Pomohlo by fotto flakov ,aj keď verím že takéto čosi fotiť je náročné aj s kvalitným fotoaparátom.. Interiérové farby sa riedia max 1L vody na 15L farby.Ak ste zaroboli veľmi riedku farbu tak s tým nikdy kvalitne nenamalujete. Stierky treba vždy nechať vyzrieť, pri malej vrstve 3 mm , aspoň 3 dni. Mohli ste dať nekvalitnú vodu,sú na to normy . Primalex nieje kvalitná farba(neodporúčam). Na maľovku z Primalexu neodporúčam dávať daľšiu vrstvu omietky .Primalex je v tomto ohlade veľmi nekvalitná farba stierku by to nemuselo udržať.
Odpovedať
Skús snežku zakryje perfektne.
Odpovedať
Profilova fotka
@eruliena mám sádrové omietky, maľovali sme s jupolom - dvakrát a krásne bez fľakov.
Odpovedať
V rodicovskom dome som mal podobny problem ako mas ty. V obchode s farbami mi poradili natriet to cele neutralizacnou solou. Myslim ze sa to vola TELSAL. Cena tusim 4€ za 1kg. Riedi sa to s vodou. Vystacilo to na cca 80m2. Potom uz stacila len jedna vrstva farby a bolo po probleme.
Odpovedať
@eruliena bud zly prumalex alebo penetrak, dnes sa bez lenetraku nikto ani nevy... dakexy nebol a malovalo sa v pohode. Mam sadrove rimano dlp 100 ci amo sa to vola nepenetroval som a na 90% problem ziadny, ked natres poriadne uz jedna vrstva je skoro pouzitelna ako final. Niekde sa mi akokeby odlipoval podklad ale na to nepomohol ani penetrak uz omietka bola zle. Penatrak na malovanie bielov mi pride k nicomu. Skus inu stenu kde si nepenetrovala inou farbou. Ak nepomoze skus mozno len tou sietkou na brusenie mierne zbrusit povrch co pomoze...
Odpovedať
@eruliena @stevo0000 nam tiez povedali, ze bud nechat omietku stat neviem kolko dni, neviem ci nie aj tyzdnov, alebo pouzit neutralizacnu sol. Pouzil som a nebol probl, uz prvy nater farbou bol akceptovatelny, druhy paradny. Neviem ale posudit, ake by to bolo bez soli.
Odpovedať
@eruliena nas omietkari upozornili, ze sadrove omietky sa nemusia s primalexom, nech na malovanie pouzijeme inu farbu. nicim to nezdovodnili, ja som po dovodoch nepatrala, lebo sme chceli pouzit dulux. po 2 nateroch uplna parada
Odpovedať
@antonmesaros dakujem za snahu pomoct. penetrak bol Den Braven hlbkova penetrace NANO. Bol vyzrety takmer tyzden, kedze som vtedy bola chora. Pridavam foto - prve je farba na Rimane, posledna foto je farba na STEMALE, ktory je uz sam o sebe biely - kde sa viac brusil, tam ostavaju taketo skvrny a nie a nie ich zatriet... HLavne na tom Rimane ta stena vyzera strasne, verili by ste, ze ma za sebou uz 5 naterov? A posledne uz total hustou farbou? Proste mam nervy a som z toho nestastna, fakt neviem co s tym, koho by bavila takato nekonecna praca bez efektu :-(
Odpovedať
@leo1234 dakujem za tip, tu som akurat skusala dnes, dala som dva natery, poriadne na hrubo, bez efektu, ja to proste nechapem, je to proti logike, akoby to bolo zakliate :-(
Odpovedať
@zuzik137 mne praveze majstri radili penetrovat penetrovat a teraz strasne lutujem, ze som ich pocuvla, malovala som uz predtym x-.krat a nikdy som taketo problemy nemala, uz nikdy nebudem penetrovat, len co s tymto problemom, cely byt mam takyto zhyzdeny, ja fakt neviem, to bola cela ta praca, majstri, material uplne zbytocne a caka ma to znova alebo co? :-(
Odpovedať
@jan83 o neutralizacnej soli som este nepocula, vynikajuco, aspon nejaky zachytny bod, coho sa chytit. a mozem to aplikovat aj teraz, na uz tolko naterov? vie niekto?
Odpovedať
Profilova fotka
@eruliena neprehnala si to s tym penetrakom ? Ak sa da vela penetraku a urobi sa leskly povrch a k tomu este nerovnomerny, nevyzeralo by to inak ako na tych fotkach.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@sysell vsade som penetrovala ja blba, jedinu stenu mam volnu, kam pojde este tehlovy obklad, tam som skusala, ci nie je nieco s farbou a parada, na sivom lepidle zaschnutom krasna ziariva biela po jemnom natere, proste uz sa nevolam eruliena, uz sa volam Z U F A L A :-( vyzera to u mna akoby som to ani nemalovala :-( a to uz mam aj ruku presilenu z tolkeho nekonecneho natierania.... brusit som rozmyslala aj ja, ale nie som si tym ista, zbrusila by som len natery, chyba je asi uplne spodna vrstva, neviem proste... mal niekto podobny problem? ak ano, ako ho vyriesil?
Odpovedať
@stevo0000 PARADA, DAKUJEM!!! prosim ta a to mam natriet priamo na tu farbu???? boze vdaka, bodaj by to pomohlo, idem to hned zajtra zhanat! len dnes som to tiez malovala, tak niekde mam uz aj 6 naterov, pomoze to? mal si rovnaky problem, t.j. napenetrovana stena - sadrova stierka? VELMI DAKUJEM ZA REAKCIU
Odpovedať
@ahochel30 dakujem pekne, pisem si aj Jupol, ja uz pokupim asi vsetko, co mi napisete, proste topiaci sa aj slamky chyta
Odpovedať
@majkoj neviem posudit, ci som to prehnala s penetrakom, penetrovala som prvykrat v zivote, dala som len jednu vrstvu a ano, na konci bol leskly povrch po zaschnuti. myslela som, ze prave tak to ma byt. da sa s tym nieco spravit ci si to mam ist hodit? :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@eruliena ak bol leskly, dala si ho prilis vela a to bude tvoj problem. Ak mam pravdu povedat, neviem co s tym, nikdy som podobny problem neriesil. Asi by som zobral kusok brusneho papiera a na kusku to opatrne prebrusil a skusil natriet ci to pomoze.
Odpovedať
Profilova fotka
Ak by to bolo v mojej moci tak výrobcovia čo označujú svoje výrobky superlatívmi ako nano a hĺbková by dostali také pokuty že by v momente skrachovali. Ide o to že ak do penetračného náteru ST-70 pridáte vodu cca 3L tak získate hĺbkový penetračný náter od toho istého výrobcu Den Braven hlbkova penetrace NANO. Je to podvod ako vyšitý zaplatili ste za tri litre vody 12€.Obidva výrobky sú len styrenakrylátový kopolymér v rôznom pomere riedené vodou.Takže ak ste penetrovali stýmto podvodom a ešte ho aj doporučene riedili je to ako keby ste na extrémne savých sádrových omietkach ani nič nenapenetrovali.Neviem sa k tomu bližšie vyjadriť musel by som to na mieste vidieť. Jedno asi najlacnejšie odporúčanie . Kúpte si liter penetrácie ST-70 zriedte ho s vodou 1:3 a napenetrujte jednu trebárs najmenšiu stenu.Ako vrchnú farbu nepoužívajte šmejd od Primalexu, ale kúpte si niečo normálne napr Jupol, Alpina weis a pod. Žiadne hypermarketové šmejdy. Sádrové omietky som x -krát maľoval od najrôznejších výrobcov .Vždy som penetroval ale nikdy som s tý problém nemal. Primalex zo zásady už 10 rokov nepoužívam.
Odpovedať
Aj nam robili sadrove omietky striekane a mne povedali ze treba jeden krat napenetrovat a dva krat na bielo namalovat.Tak teras neviem ci im mam verit a ich posluchnut.
Odpovedať
@antonmesaros problem je, ze ja uz mam namalovany cely byt vsade, kde chcem malovku - to mam penetrovat este aj tu malovku???? prosim vas, evidentne ste odbornik, ako ma vyzerat betonovy podklad po penetracii? ma byt na nom leskly povlak? dnes som skusila okrem Primalexu aj nater Snezkou, uplne nanic, ani to nie je vidiet. Je to hrozny pocit, ked to vyschne a clovek vidi, ze nie je ani poznat, ze maloval.... potrebujem riesenie a sama na to nestacim. Prosim napiste cokolvek, co by podla vas mohlo pomoct. Byt je uz namalovany, len to nie je poznat (tam, kde bol Stemal, tak tam je to aspon ako tak biele, len skvrnite), inde je to sive a total flakate, napriek tomu to ma uz niekolko vrstiev farby na sebe, len su akosi neviditelne a to som napr. dnes tou Snezkou malovala uz takou hustou, ze viac si neviem uz ani predstavit. Urcite skusim nazvy farieb, ktore ste odporucili, hned zacnem zhanat, ale mam ich aplikovat priamo na toto "umelecke dielo"? Alebo to chce predtym nejak upravit steny, napr. tym solnym roztokom, co tu spominal jeden pan?
Odpovedať
@majkoj dakujem ti majko, ze sa mi snazis pomoct, vazim si to
Odpovedať
@petka456 Petka neviem, ja nie som odbornik, mne kazdy radil PENETROVAT PENETROVAT, aj clanky, co som nasla na nete o tom basnili, takze som to skusila.... rozdiel medzi nami je ale v tom, ze ja nemam striekane sadrove omietky, tak kto vie, ci je v tom rozdiel. mozno som ja spravila nieco zle pri tom penetraku, ja sama neviem a to je najhorsie - keby som vedela naisto, kde sa stala chyba, tak viem hladat riesenie, ale ja len tapam, stena dnes uz po 6-ty krat namalovana pre zmenu inym vyrobcom farieb a nula bodov efekt... to je na zblaznenie... radim ti nechaj si to vsetko vymalovat niekomu, koho zaplatis, taky ti musi odovzdat pracu v perfektnom stave.... ja mam vela stvorcov, malovanie mi nukali za takmer 700 Eur bez materialu, tak jasne, ze som sa do toho pustila sama, pride mi to velka palka a chcela som usetrit... ten nestastny penetrak som nemala davat podla mna, nebol by problem, ved uz predtym som x.-krat malovala a nikdy nebol problem
Odpovedať
@antonmesaros a vy ked penetrujete, tak kolkokrat jednu stenu? ako zistim, ze tentoraz je to uz dostatocne? ako ma vyzerat spravne napenetrovana stena? v najhorsom skusim napenetrovat kusok steny uplne ze poriadne a skusim ten kusok namalovat, vyberiem nejaky meter, ktory bude za skrinou.... len ja sa uz po tejto skusenosti bojim penetracie ako certa, preto by som bola vdacna, keby ste mi napisali, aky je vas postup. jedna vrstva penetraku? dve? hustejsieho? ja som penetrovala "bielou vodou", riedke to bolo, to NANO, nemala som ho ani riedit? kde som spravila chybu podla vas?
Odpovedať
@eruliena A zo ma rucne tahane omietky nove.Mne ked do bytu tahali rucne omietky tak tiez sme ich jeden krat napenetrakovali a hned sme davali farbu a bolo dobre.Asi to trochu oskrap a daj novu sietku a omietku ale to su uz zase vyhodene peniaze.Ja ti verim ze je to na nervi ked sa nieco nedari.Drzim ti palce az ti to dobre dopadne.Pekny vecer.
Odpovedať
Profilova fotka
@eruliena Ten solný roztok nepoznám.Penetrovať treba na namaľovanú stenu.Skúste si kúpiť liter penetrácie ST 70 ( tento penetrák sa riedi 1:3 ) a 1 liter Jupolu clasic( do tej farby stačí na liter deci vody).Vyskúšajte uvidíte .Veľmi ťažko sa to posudzuje na nete .Nedokážem si predstaviť to ,že by na to mala vplyv penetrácia ,ktorú použili pod Rimano.Vysoko nepravdepodobné. Sádru vždy penetrujeme na dvakrát.
Odpovedať
@antonmesaros ja som sa zle vyjadrila, lebo mi z toho uz sibe - penetrak som pouzila aj pod Rimano, ale aj ked uz boli stierky nahodene, pardon za nejasnost. skusim podla vasej rady, dakujem pekne za cas, ktory ste venovali mojmu problemu, snad ste nasli to spravne riesenie. a to NANO namiesto ST 70 neodporucate? lebo mi este ostalo, s tym to radsej teda uz nebudem a kupim to st 70?
Odpovedať
Profilova fotka
Vždy penetrujeme pred nanášaním Rimana .Pred maľovaním znova penetrujeme.
Odpovedať
@eruliena ano mal som ten isty problem, ale s inou farbou od ineho vyrobcu myslim ze to bol dulux. Tiez som mal na stene flaky aj po 4 vrstve nateru. Potom som to natrel tym solnym roztokom podla navodu. A po zaschnuti som vymaloval farbou. Vsetko bolo pekne prekryte. Snad to pomoze aj tebe. Skus na nejakej mensej stene a uvidis.
Odpovedať
@eruliena Primalexom by som to vôbec namaľoval. Je to tak na..... farba že by som s ňou natrel iba tak vonkajšie WC. Skús Het, Jupol alebo Helios.
Odpovedať
@stevo0000 boze dakujem, ze si stvoril steva a vnukol mu napad pomoct mi :-) vyskusam uz vsetko, rozkuskujem si jednu stenu, ktora bude za skrinou a tam budem mat policka s pokusmi...snad aspon nieco zaberie. som tvojim dlznikom :-)
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?