Sadrove omietky vs. Januar

Ahojte, chcem sa opytat (hlavne fundovanych) ci sa posutit do sadrovych omietok v tomto obdobi. Povodne mali majtstri nabehnut zajtra, ale nieco este nemaju dokoncene tak sa to posunie asi na 4.januara. Pozrel som predpoved pocasia a od silvestra maju klesnut teploty (okolie TT) pod nulu, a vyzera to dost pod nulu. Dom nieje vykurovany, teda ak neratam 2 plynove ohrievace, z vonku nieje zatepleny. Ide o 2 poschodovy dom komplet zatvoreny (rovna ŽB strecha). Samozrejme mam v plane odvlhcovac (pripadne 2ks) a plynove dela (alebo ako sa to vola). Je tam nejake riziko alebo dovod preco by bolo lepsie to posunut? Kazdopadne ked posunut tak pocitam, ze to bude treba posuvat az do konca zimy, co mi dost nabura plany :-/ dakujem
Odpovedať
@gazzz bez kurenia nerobit. Aj tak vyschnu az v jari, a riskujes namrznutie. Jedine s intenzivnym kurenim a vetranim.
Odpovedať
@peto99 co myslis intenzivnym kurenim?
Odpovedať
@gazzz ides robit do mrazov, temperovat nebude stacit, aby to vyschlo, iba ich ochranis pred zmrznutim. Tiez dobre, len neviem, ci si pomozes, lebo naozaj vyschnu mozno az v jari. Ide idealna doba na prezimovanie stavby, ja by som pockal aspon do konca februara.
Odpovedať
@gazzz ked tam nemas kurenie kasli na to, tie omieky nebudu schnut, tym myslym ze budu tyzdden makke. Plynovy ohrievac ti je na hovno kedze pali vzduch, robi smrad a aj tak musia vetrat. Neohrejes nim trvale dom, minul by si kopec penazi na bomby, proste na to ser ale zainvestuj do elektriky a necha,tam bezat nonstop elektricke ohrievace radovo tyzdne, ale aj tak to neni ono.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahojte bez kúrenia sa neodporúča aspon 21 stupňov na vnútornú omietku ale potom pozor na ten puch :-|
Odpovedať
Urcite by som do toho nesiel, nevies ake mrazy pridu. Sadrova omietka nesmie zamrznut, inak je "po nej". Plynove dela maju nevyhodu, ze okrem nutnosti vetrania produkuju dalsiu vyraznu vlhkost. Moze sa ti kludne stat, ze budes musiet kurit dva mesiace v kuse a omietky budu stale nevyzrete, prekuris aj gate a nakoniec aj tak nic neurychlis.
Odpovedať
Profilova fotka
Neriskuj. A pouzivat odvlhovac neni tiez moc mudre pri umietkach. Radsej pockaj do jari.
Odpovedať
Profilova fotka
Neblazni v tej konstalacii by to nedopadlo dobre. Ja idem sice robit omietky v januari moze byt aj -60 lebo dom je zatepleny a mam vzduchotechniku.
Odpovedať
oddychuj a rob ked je teplo
Odpovedať
Najdi si nieco ine na robote urcite je toho dost :)
Odpovedať
Dakujem za rady, uz som majstrov zrusil. Posuniem to na lepsie pocasie. Este vypustim vodu zo systemu a budem pekne oddychovat :)
Odpovedať
@gazzz ja som mal vodu v systeme celu zimu, ale bola mierna zima. zospodu nezmrzne nikdy, zhora staci prikurit v mrazoch, porad sa s kurenarmi, nech nerobis zbytocnu robotu
Odpovedať
Článok sa načítava...
@peto99 odkonzultovane, vypustene. Zahajujem zimny oddych :-D
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?