Sádrové omietky Rimano

Myslíte si, že stena pri tomto type omietok má byť úplne rovná? nám majster spravil totiž za každou lištou /špaletou/ na stene priehlbinu, je to tak správne, pretože nám sa to nezdá. Na niektorých miestach to robí až 5mm. A taktiež by som chcela vedieť váš názor, čo sa týka týchto omietok, či steny môžu vyzerať po nanesení jednej vrstvy tak ako je na fotke, pretože je to dosť krivé a nám majster stále tvrdí, že ,,to sa spraví,,- no neviem. Ďakujem za príspevky.
Odpovedať
Profilova fotka
@lili2012 My mame tiez Rimano. Najprv sa robili sadrove strojove omietky a potom sa robilo s Rimanom. Potom sa natreli steny nabielo, aby bolo vidno vsetky nerovnosti a dodatocne sa vyrovnaval povrch. Drobne nerovnosti sa daju vyrovnat aj zbrusenim. U vas to vyzera dost divoko, ale dufam, ze toto este nie je konecna verzia.
Odpovedať
No, je to prvá vrstva, a manžel to už brúsil, len sa obávame, či to tá ďalšia vrstva natoľko vyrovná, aby boli také ako majú byť.
Odpovedať
Je pravda, ze kazda dalsia vrstva by mala byt hladsia.Ale tym sa to asi aj predrazuje, podla toho ako ste sa dohodli na cene prace.Sadrova omietka sa da celkom dobre brusit.Vyrobca doporucuje nanasat iba jednu vrstvu.Na sadrove omietky treba majstra a podla fotiek toto odbornik nie je.
Odpovedať
hnus,katastrofa , nakopat do riti .človek do toho vrazá nemalé prachy a takto to nejaky kripel odfušuje . a oprava? ktovie ako sa to podarí ..hmm
Odpovedať
My mame tie sadrove omietky nanasane rucne,ale aj napriek tomu si myslim,ze to malo vyzerat uplne inak. Mame s toho hlavu v smutku. A to ze ten majster ma byt akoze dobry,pricom nam aj vravel,ze to budeme mat ako sklo.len to skor vyzera na bruseny porcelan.
Odpovedať
Nevesaj hlavu da sa to zachranit,len to treba dokoncit.Kde to je?
Odpovedať
Profilova fotka
Možno by bolo dobré keby tý čo sa tomu pi... u rozumejú stiahli svoje blbé príspevky a mudrovali radšej do výroby koláčov.Na fotkách je zachytená prvá vrstva omietky .To že sú tam drobné nedostatky je chybou nerovného podkladu,nie majstra.Jeho chybou to bude ,až keď to vo finále nezrovná.Určite bude stačiť keď sa ho na to spýtate. Lišta musí trčať nad okolitú omietku ,je to logický stav nie chyba.Iné by bolo ak by mal krivo osadenú lištu ale to sa z fotto nedá určiť.
Odpovedať
Profilova fotka
V každom prípade, ak sa jedná o dvojvrstvový systém, tak prvá vrstva vyrovnáva a druhá dáva finálnu úpravu už len vo forme zahladenej tenkovrstvej stierky. Ak sa vyrovnávacia (hrubá) vrstva musí robiť na viac krát, znamená to, že nerovnosti podkladu boli tak výrazné, že prekračovali možnosti hrúbky vyrovnávacej vrstvy aplikovanej v jednom kroku.
Odpovedať
nedoporucuje sa u rimana davat viac ako 2 vrstvy ?
Odpovedať
Článok sa načítava...
A moze sa finalna posledna vrstva este aj brusit, aby sa vyhladili nerovnosti?? alebo to bude vidiet, ze omietky nebudu uplne hladke? Neviete mi povedat ?
Odpovedať
Profilova fotka
trebalo si zavolat originál čloweka ktorý ma stým skusenosti e nekupovat lacne somariny , treba mat na sadrovu omietku zlate ruky zavolate mi pridem vam to opravit zadarmo a ukazem vám ako sa to robí
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@lili2012 ako to dopadlo nakoniec? Lebo nam robi majster tiez teraz stierky s Rimanom a tiez nam tvrdil ze to bude ako sklo :) Zatial su natiahnute dve vrstvy ale teda vobec to nevyzera ako sklo, mam pocit ze od finalnej verzie to ma stale este daleko a obavam sa ze sa to nepodari vylepsit. Majster ze uz s tym robil a bol aj na skoleni od Rigipsu. Ale stale sa mi to nejako nezda ze ako to nakoniec dopadne a ako to bude vyzerat. Zatial to vyzera podobne ako na obrazkoch vyssie a to uz su nanesene dve vrstvy. Ze este to bude brusit a rohy a plochy pri zarubniach este dotiahne. Tak ostava len dufat ze nakoniec to bude dobre.
Odpovedať
@romco3 brusit? Rimano? Viac ako dve vrstvy? A este mu aj platis? Daj kontakt na "majstra", ze komu sa treba zdaleka vyhnut... Sadrove stierky sa robia predsa inak... Mozes si to s nim strucne a razantne vyjasnit.
Odpovedať
@romco3 ako to dopadlo? vybrusili sme to, ostierkovali a este raz vybrusili :) cize vela roboty
Odpovedať
@worker_falcon mne sa to tiez nezda ale nikdy som predtym nevidel ako sa robia stierky, tak to neviem posudit. Pocul som ze Rimano sa velmi nebrusi, malokedy (dokonca aj sam "majster" to hovoril ze velmi sa to nebrusi). Ze vraj ked je dobry majster zvladne to urcite v dvoch vrstvach bez brusenia.
Odpovedať
@lili2012 no super tolko krat stierkovat a este 2x brusit. Vidim ze ste mali takeho "majstra" ako my. Kecy o tom ze to bude ako sklo a skutek utek... Takym asi skoda davat do ruky Rimano Glet..
Odpovedať
@romco3 pozri na youtube inštruktážne videá pre "sadrové omietky". Možno sú troška nadsadené, ale určite to nie je o troch vrstvách a dvoch brúseniach...
Odpovedať
Profilova fotka
@lili2012 ale tie fotky to bola len začiatočná verzia...ako to dopadlo? som čítal, že ti to robili ručne? to kolko trvalo celé? a kolko ste mali m2, my sme mali strojové a všetko bolo hotove do finálnej verzie do 5 dní
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 mesiacoch
Profilova fotka
@lili2012 Ahoj. Prosim ta vedela by si mi napisat kto to presne robil? Prave hladam omietkarov a nerada by som to zverila do ruk niekomu ako robil u vas. Ako to nakoniec dopadlo. Dorobili to nejako?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
ahojte. viem ze na sadrovu omietku alebo konkretne na rimano by sa mala davat sietka s velkostou oka 10x10.bude vadit ak dam mensie 5x5?
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
@ogurka18 Dobry den Prosim pekne podľa vás je to vporiadku sadrové strojové omietky
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?