Sadrokartón alebo omietky na vnútorné steny?

Dobrý deň, prosím poraďte. Staviteľ mi dal dnes na výber či chcem použiť vo vnútri domu na steny sadrokartón alebo sieťka-lepidlo-omietka. Čo je podľa vás lepšia voľba. Jedná sa o novostavbu domu. Za odpovede vopred ďakujem
Odpovedať
@raho Praktickejšie sú klasické omietky. Sadrokartón je hladší. Ak chceš ale úplne hladkú stenu, tak je lepšie dať stierku a vybrúsiť to.
Odpovedať
Jednoznačne tam kde je treba sieťka a omietky. No žiadne lepidlo, to je čo za hlúposť ?
Odpovedať
@pripad001 Kleber na sietku volaju lepidlo.
Odpovedať
Ja som za stierku. Stale som neprisla na chut sadrokartonovym stenam.Mozno v drevodomoch maju svoje opodstatnenie,ale k murovanemu domu patri podla mna stierka.
Odpovedať
Sadrokartón je lacnejší, úplne hladký, pri rýchlej výstavbe môžu vzniknúť v spojoch trhliny, sadra je mäkká, ľaho sa otlčie, resp. rýchlo na nej vzniknú na nej škrabance. Výhodou je rýchly postup prác. Omietka je podľa mňa na stenách estetickejšia, pevnejšia, ale prácnejšia a tým pádom aj drahšia. Niekto dáva omietku aj na sadrokartón. Nedá sa povedať čo je lepšie, každý má iný vkus, sadrokartón je úplne hladký a mäkký, omietka má drsnejší povrch.
Odpovedať
Najlacnejšia je strojové omietka vapnocement!
Odpovedať
strojove omietky su krajsie sadrokarton vyzera otrasne nema zrno a to je na stenách najkrajsie
Odpovedať
vec vkusu
Odpovedať
@majsterdreva naozaj je to vec vkusu, ale napriklad hladne omietky su daleko praktickejsie, najma pri drobnych opravach a vyspravovackach, nedrzia tolko prachu. ale davat na steny sdk a to najma v novostavbe je fakt nezmysel
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 nuz hlavne pri drobnych opravach je SDK daleko praktickejsi, hlavne opravu nie je vidiet :), a neviem na com konkretne sa ma drzat prach.drzat . @raho ja mam SDK a dal by som ho znova.
Odpovedať
@majkoj no ja mam sadrove omietky, vela krat uz som napriklad posuval vyvod kablu o pol metra, posuval zasuvku, prirabal ovladanie roliet, posuval dvere atd.nebol najmensi problem to rimanom opravit na takej urovni, ze to bolo uplne dokonale, tie opravovane miesta by si nenasiel, co by pri vapennocementovych omietkach so zrnom nehrozilo. a k tomu prachu, par krat som uz videl, ako maliari pred penetrovanim ofukovali kompresorom steny so zrnom a bol som sam prekvapeny, aku hmlu to spravilo, myslim ze pri hladkych stenach toto v takej miere nehrozi.
Odpovedať
Profilova fotka
@ondro81 akurat ja som o zrnitych omietkach nepisal :)
Odpovedať
Článok sa načítava...
@majkoj pytal si sa, na com sa ma drzat prach
Odpovedať
Ďakujem , tak asi sme sa rozhodli pre sadrové omietky.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?