Rekonstrukcia krivych, hrbolatych stien v byte

Byvame v staruckom panelaku a pri povodnej rekonstrukcii sme nemali odvahu (ani dostatok sil) na opravenie krivych, hrbolatych stien. Teraz prisiel manzel s myslienkou konecne to dorobit. Mate niekto skusenost ako na to? Viete niekto poradit sikovneho remeselnika v BA a okoli, ktory by to zvladol vyhladit? A kolko by si mohol taky murar za to pytat (jedna, dve steny)?
Odpovedať
Profilova fotka
ahoj :-) presne toto sme my teraz riesili v 30 rocnom byte. Ja ako žena si taketo veci nevšímam, ale ked sa prišiel kamarat pozrieť do bytu tak mi hned vravel ze mame guľaté rohy a krivé steny a či mi to neprekáža. A ked že sme sa s manželom rozhodli na kompletnu upravu bytu, tak sme povolili a prisli murári a všetko až na tehlu dali "dole" a potom to pekne od tehli znova a rovno naniesli...dnes ten byt vyzera ako novy, a to nehovorim ze tam boli plesnive rohy v byte a tie sa nedaju nicim odstranit lebo vzdy to ostava v tom murive! Mame krasne nove rovne stehy s rohovými lištami, ani ja som nevedele pred tym co to je, ale uz viem: ;-) je to taky maly zazrak co ti daju na vsetky rohy a ostanu zarucene rovne a neopadava tam omietka ked do nich narazis napr. pri stahovani nabytku, alebo dieta s "pavukom" ako za starých cias. Som rada zes me to takto vyriesili, a odporúčam každému. Cena bola 200 /m2, tak sa mi to nezdalo az tak vela, hoci v ba to moze byt viac. ak mys zaujem poslem IP s kontaktom. Držim palce :-D :-D :-D
Odpovedať
my byvame v panelaku a mame krive panelove spoje - s tym sa ozaj tazko nieco robi, lebo panelak na novo nepostavis, ale kazda nerovnost sa da minimalizovat, bud tenuckou omietkou alebo ked sa vyhrate so stierkou, ako sme to robili mi, chce to len trpezlivost ale da sa to v pripade, ze ale mate tehlovy barak, bude to hracka, ako pise maryloou, treba to obyt az na tehlu a nahodit znova
Odpovedať
tiez sme rekonstruovali starsi dom a povodne omietky sme museli oskrabat. Nie az do tehly ako pise maryloou, len tu vrstvu starej omietky a potom sme to natreli penetracnym naterom a zavolali majstra ktory nam natiahol nove omietky. Ale nepamatam sa kolko zobral za pracu. ;-)
Odpovedať
My opravujeme 80 let starý dům a budeme skopávat všechny stěny až na cihlu a znovu nahazovat, zároveň nové rozvody atd. Ty stěny jsou za prvé křivé, ale hlavně neodpovídají tomu, jak bych si je představovala, nelze to vymalovat barevně, ty nerovnosti jsou hned vidět, takže skopeme, nahodíme, stropy se sníží sádrokartonem a bude to. Ta investice není zas tak veliká, dá se to.Ale jak v paneláku, to nevím, nejspíš tím sádrokartonem.
Odpovedať
Profilova fotka
My jsme vše seškrábali na panel a pak tmelem a stěrkami vyrovnávali a pak dali nové omítky. Rozdíl mezi podlahou a stropem byl až 3 cm. Tak samo jsme museli dát samonivelák na podlahy taky byli dost křivé.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 rokoch
chcem sa opytat, ci niekto ma skusenost so sietkovanim a stierkovanim priamo na stare omietky /bez skrabania az na holu stenu/ je to vobec mozne a realne?????
Odpovedať
ano da sa to nie je to ziaden problem ak mate zaujem poslem vam kontakt na manžela
Odpovedať
janino na staré omítky jen v případě ,pokud je omítka pevná,soudržná.Malbu oškrabat a použít penetraci.
Odpovedať
@maitland hlavne som potrebovala vediet, ci je to vobec mozne. vdaka a asi sa obratime na odbornika
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
prosim vas nema niekto kontakt na Zednika v Prahe kupili sme stary byt a potrebujeme vyrovnať zdi ... cca 70 m2 (poprípade aka je cena za pracu ?) dakujem za info
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?