Regulátor nasiakavosti

Zdravím, idem robiť strojové omietky vápenno - cementové, a chcem sa opýtať čo riskujem ak mi majstri nedajú na podklad regulátor nasiakavosti. /steny Ytong / jedna partia tvrdí že stačí ostriekať vodou, druhá vyslovene tvrdí že ak použijem regulátor tak omietka bude zo steny stekať , že nie je moc teplo tak netreba... Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
asi budem musieť vrátiť diplom, čo je to regulátor nasiakavosti? Alebo majú vlastnú tajnú výzkumnú a vývojovú základňu? Počul som o penenetrácii, tá má za úlohu preniknúť do muriva a vytvoriť mostík pre upevnenie omietky. ale o regulátore som nepočul. A omietka nemôže stiecť zo steny. ak, tak ju nevedia namiešať a potom je problém niekde inde.
Odpovedať
@jan45 Baumit Regulátor nasiakavosti (Baumit SaugAusgleich) Základný náter pod omietky na silne alebo nerovnomerne nasiakavé podklady (pórobetón, tehla).
Odpovedať
Profilova fotka
@imracko ´dakujem, ale stále je to penetrácia, obchodný názov, ale nevedel som to. Dúfam,, že ten diplom vrátiť nemusím. Či?
Odpovedať
určite nie :-)
Odpovedať
Profilova fotka
Omietka môže tiecť zo steny ak je stena (podklad) moc vlhká studená , nenasiakavá,hladká bez poŕov ,napríklad vybrovaný betón mokrá "nešpricovaná tehla,kameň". @imracko Pokiaľ ja Ytongové murivo nevysušené ,mokré tak penetrácie ,regulátory nasiakavosti ,adhézne mostíky, nie sú potrebné.Ytong väčšinou stačí mierne pokropiť vodou.Ak sú streny mokré vlhké a napenetrujete ich tak omietka môže tiecť ,padať dolu zo steny.
Odpovedať
@antonmesaros ďakujem, murivo je dobre presušené.. takže stačí pokropiť pred striekaním omietky?
Odpovedať
@imracko Hlavne nech Vám dajú na Ytong 100% sieťku!
Odpovedať
@strojove_omietky_sap Dakujem, treba aj na nosné murivo?
Odpovedať
@imracko My dávame sieťku všade komplet v tomto prípade sa určite neoplatí šetriť .
Odpovedať
Profilova fotka
My pouzivame reguklator nasiakavosti alebo ak chcete penetraciu na ytong a na porfix. Ide o to ze tento podklad dost rychlo vypije vodu s omietky, ta uschne rychlo a popraska. Omietka by mala schnut pekne pomaly a nie rychlo. Priecky co maju 10cm,12,5cm, a 15cm celoplošne sietkujeme vystuhou strojovej omietky. Hrubsie priecky a obvodove muri sietkovat netreba, tam puživame regulator nasiakavosti. A co sa tyka namočit steny (ciganska robota) ked chcete usetrit. Namacaju sa steny presne s toho istho dôvodu, ze steny rychlo piju vodu s omietky. A ked bude rozmocene tak nevysusia tu omietku tak rychlo. Ale to by som neriskoval. Ci date za omietky cca 3000 euro, alebo 3200 euro? Ved sa na ne budete musiet pozerat cely zivot, tak nech su na 100%.
Odpovedať
Profilova fotka
velmi dobry predchadzajuci prispevok... Problem je v tom, ze na trhu je uz asi milion penetrakov a niektori predajcovia ani nevedia, aky druh akrylatovej disperzie predavaju, lebo ich existuje velmi vela... treba pouzivat vzdy take, ktore prechadzaju co najhlbsie do podkladu... niektore totiz nemusia pri nerovnomerne vlhkom murive zaschnut rovnako ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?