Protiplesňový náter

Obvodová stena v tehlovej bytovke mi v zime plesnivie. Najmä za skriňou a v rohoch. Teraz idem maľovať a chcel som vedieť aký protiplesňový náter by ste mi odporučili. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
pravidelne vetraj..., nedavaj si chemiu do priestoru kde zijes............. :-(
Odpovedať
@fidzi1 suvto len vyhodene peniaze kamarat ma farby laky a sam povedal ze je to skoda prace a penazi ako radil @mimms hlavne vetraj :)
Odpovedať
@fidzi1 nastriekaj savo originál,nemaj skrine nacapené na stene,nechaj 1-2cm,aby vzduch ........
Odpovedať
Profilova fotka
@fidzi1 A kdeže je tá skriňa...? Ak na obvodovej stene, ktorá je orientovaná na sever, skriňu tam viac nedávaj. Ani východ nie je bohviečo. Sám som mal šatníkovú roldorovú stenu v rodinnom dome (zateplenie 5 cm) na celej severnej stene v izbe na prízemí. Časom všetko tak nasmradlo potuchlinou, až des. A objavila sa aj plieseň, ktorá prešla do šatstva a dokonca aj do gauča (perináča!). Ak máš severne orientovaný byt, nepomôže žiadne savo, ale len a len prístup vzduchu na uvedenú stenu. A poctivo vetraj.
Odpovedať
Odstup medzi skriňou a stenou je minimálne 2 cm, takže v tom problém nebude. Stena je orientovaná na juho-západ, ani v tom problém nebude. Vlastne pleseň som tam nikdy v minulosti nemal, až po výmene okenných skiel za sklá s nižším prestupom tepla sa začali objavovať. Predtým sa mi vodná para zrážala na oknách, ktoré som hlavne v zime musel neustále utierať, pretože po nich stekali veľké kvapky vody. Okná boli chladné a tak na nich para dosiahla rosný bod. Teraz sú chladnejšie pravdepodobne obvodové steny, tak sa vodná para zráža práve tam. Je to celé naprd. Vyriešim jednu vec a druhá sa automaticky pokazí ]-(
Odpovedať
@fidzi1 ešte napíš akú máš RV teda ? %-tná je vlhkosť v tej izbe,a zmeraj aj v izbe ? je % kde ti to neplesní.
Odpovedať
Profilova fotka
@fidzi1 Stekalo po oknách, vravíš...? Tak máš vysokú relatívnu vlhkosť. Viac vetrať, menej vyvárať... - že čo to spraví.
Odpovedať
Profilova fotka
Veľké skrine sa nesmú dávať na obvodový múr. Keď tak na nožičkéch a odtiahnté od múru 5 cm .
Odpovedať
@leonardom To stekanie bolo spôsobené vysokou tepelnou priepustnosťou použitého skla v oknenných tabuliach. Jednoducho ma stavebná firma oklamala a dala tam namiesto vákuovaného či inertným plynom plneného dvojskla úplne obyčajné sklo, pretože to bolo lacné a ostalo im viacej peňazí. V zime bolo sklo veľmi studené, takže pri akejkoľvek vlhkosti sa tam zrážala voda (teplota skla bola nižšia než teplota rosného bodu vodnej pary). Výmenou skla sa tento problém úplne odstránil. Teda to som si pôvodne myslel...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?