Presietkovat celoplosne obvodove mury? (teha)

Profilova fotka
Ahojte, kedze som na dome (tehla) kt. je poschodovy robil hydroizolacie fatrafolom...a na tento fatrafol som dal celoplosne 2,5cm poter ako ochranu (vazsky piesok, cement a plastifikator). Na celom tomto potere vlastne stoji cely barak... to zn. je nutne pre istotu presietkovat setky obvodove mury celoplosne? alebo fakt ze barak stoji na poteri sa nijak neprejavi? (je to predsa len velka plocha). Dakujem za rady.
Odpovedať
@petko_sonka co ma vlastne riesit to presietkovanie obvodovych murov?
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan pripadne ak by poter po nejakom case "povolil" tak praskanie omietok... preto sa aj pytam, ze ci moze poter pod takou vahou domu "povolit" alebo sa nebodaj rosypat :)
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka a čo tak kúpiť dlhé ,,gurtne" :-) a zviazať ho? Prepáč musel som...
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka čítam to už tetí raz, to ale nepochopil som o čo ide. Keď som mal 10 rokov, bol som na Hrade Bojnice a tam nám starý pán vysvetľoval, akí šikovní boli tí stavitelia, že tie spodné kamene v múroch nepopraskajú od tej váhy (vtedy ešte nebola hmotnosť) Tí stavitelia prišli na to, že ten spodný kaneň nesie ten nad ním a ten zas ten nad ním a preto ten spodný nenesie všetky, ale len ten svoj a preto sa nerozdrví. A tak je to aj s tou maltou na fólii.
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka To ci sa to prejavi, alebo nie zavisi od toho aky mix si trafil. Vyrobca tehal presne predpisuje aku pevnost ma mat malta pod prvym radom a tu pevnost by mal mat aj ten poter.
Odpovedať
Profilova fotka
Dakujem pekne za odpovede. Vseobecne ale plati ze tehlu netreba celoplosne sietkovat ze (ved ak by predsa len nedaj boze praskol mur. tak mi sietky nepomozu) :D ? @majkoj ved to ze aky mix som trafil :) prvy rad je na malte od Heluzu (na tom 2,5cm poteri - kvoli rovine) @jan45
Odpovedať
Profilova fotka
@petko_sonka správne
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?