Premrznute omietky

Dobrý deň, chcela by som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s premrznutými omietkami. Máme podkrovný dom a v miestach ako je veniec nám premrzli omietky, normalne vo vnútri miestnosti v podkroví bola v istým miestach námraza (viď. foto). Neboli sme tam teraz cez sviatky a až dnes sme to zbadali. Môžu nám časom omietky popraskať alebo prečo premrznutie vzniklo len v istých miestach a aké dopady to môže mať? Ďakujeme vopred za každú reakciu.
Odpovedať
Keď sa robil veniec bol odizolovaný styrodurom s vonkajšej strany?
Odpovedať
@suto75 ano bol 2 cm.
Odpovedať
A teraz je Fasada zateplená?
Odpovedať
@suto75 fasadu sme este nestihli zateplit. Stavali sme z 25 cm brittermu a este sa len chystame zateplit 20 cm polystyrenom.
Odpovedať
To je dosť malo 25 cm brittermu.Ak to zateplíte nemalo by to robit.
Odpovedať
@suto75 mozu teraz omietky popraskat? Muz tam nechal tepmerovat ohrievace a zakuril v piecke.Ale asi to tak rychlo nepreschne.
Odpovedať
@pistenocka ak bola námraza, môže sa to v budúcnosti ukázať, ale aj nemusí, závisí ako veľmi je to vlhké a koľko rozmrazovacích cyklov tam bolo. Keď to vysušíte a omietka bude pevná (ošúchaním rukou nenechá povlak na ruke) tak by mohla byť ok. Betónový veniec má lepšiu tep. vodivosť, skôr sa ochladila omietka v styku s betónom pri nízkych vonkajších teplotách (Izolácia z vonkajšej strany je nedostatočná) a vyzrážala sa tam vzdušná vlhkosť, ktorá následne zmrzla, preto len na niektorých miestach.
Odpovedať
@pistenocka Zacnite vnutri temperovat. Omietky tu namrazu preziju, pri opakovanych cykloch by to mohlo mat nasledky. @suto75 Odvazne tvrdenie, ze je to malo, kedze nie ste statik a ani nepoznate projekt. To by ste boli z VPC sirky 17,5cm asi dost nervozny ;)
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser z tých 17,5 by bol nervózny aj statik
Odpovedať
@pistenocka Je to bežné, že vlhkosť sa vyzráža na miestach, kde je veniec. Ten menej izoluje a preto prebytočnú vlhkosť v dome na tých miestach, kde je betón vidno. Mne omietky schnú už mesiac. Pred 2 týždňami sme začali kúriť (konečne nás pripojili na plyn :-| ) a hneď po spustení kúrenia sa voda vyzrážala na miestach, kde je betón. Po týždni kúrenia to už bolo celkom preschnuté. Porovnaj si fotky z 23.12 a 31.12. Nemyslím, že to, čo si odfotila, bola námraza. Bola to len vyzrážaná voda. Alebo ste mali v podkroví mínusové teploty?
Odpovedať
@chrobak7 u nas na tych navlhnutych miestach bola normalne namraza. Aj ked nikde v dome nezamrzla voda,ani vo flasiach, takze tak chladno tam pravdepodobne nebolo. Nam este nezapojili kotol (az v blizkej dobe), tak tam teraz prekurujeme ohrievacmi a dole v piecke.
Odpovedať
@pistenocka A kedy ste robili omietky.Lebo nam robili v septembri a boli uz suche a teras pri tychto mrazoch nam ties zvlhli.Ja mam sadrove a niekde v rohoch sme tiez mali namrazu.Ale hadam to preziju.Lebo my tam nebyvame a ked tam prideme tak zakurime a nehavame ohrievac na minimum temperovat.Ale tu pisali ze ked nekuris stale tak ze to je zbytocne ked sa len ohreju a potom znova vychladnu.Ale preckame zimu a hadam bude dobre myslim ze nam tie omietky neopadnu a nebudem musiet davat nove.Ale ked bude kurenie tak uz zase bude lepsie a bude sa temperovat predsa plyn je lacnejsi nez elektrina.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@petka456 Mame strojove omietky, vapenno-cementove a robili nam ich tiez nyslim cca september, musela by som to presne pozriet doma v zmluve. No dufam, ze to nenarobi nejake problemy. Kondenzacny kotol na plyn by nam mali prist zapajat asi buduci tyzden, tak potom sa pomaličky zacne prekurovat aj podlahovkou.
Odpovedať
je to bezne nic z toho nerob bude to tam celu zimu vermi ;-) na druhy rok zateplite znizi sa vlhkost a bude to ok , tiez som to tak mala a to som zvonku nemala any tych "uzasnych" 2cm styroduru ;-) Takze v pohode aj ked budes dnuka kurit jak salena budes to vidiet tiez , menej ale nezmizne to ;-) nenechat to zmzrnut ;-)
Odpovedať
@pistenocka Tak to mas fajn ked mas uz aj podlahove kurenie.My este nemame ani podlahove my to budeme az niekedy cez leto lebo bude treba aj poter riadne vysusit.Ale neboj asi sa na im nic nestane.Ale zase ten co robi vapenno cementove tak ked som mu pisala ze mam sadrove tak on my napisal ze su viac citlive na vlhkost ako cementove ale asi to pravda neni ked to aj tvojim spravilo co aj mojim sadrovym.Ze nam asi prechladli a navlhli.Ale treba vetrat a kurit stale alebo vobec a nehat ich tak.Voda sa vypari a budu suche.Cez leto bude dobre a druhu zimu uz taky problem dufam ze nebudeme mat.Pekny den.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?