Praskanie presieťkovanych omietok

Profilova fotka
ahojte. chcem sa spytat, planujeme stojove omietky v dome. rekonstruujeme starsi, cca 40 rocny domcek z porobetonu a tehal. vnutorne steny sa oskrabali, co bolo dute sa obilo, praskliny vyskrabali. planujeme dat striekane omietky, vap-cem. (sadrove nechceme), chceli by sme to sietkovat celoplosne, aby sa steny previazali... a teraz ta otazka: zabezpeci nam celoplosne sietkovanie to, ze po case steny nebudu praskat??? kedze to nieje novostavba, domcek by uz nemal nejak pracovat, dostavovane nebolo nic. za sietkovanie sa samozrejme priplaca, sme si toho vedomi, a preto sa pytam, ci napriek sietkam mozu steny po case praskat.. ak ano, co moze byt dovodom??? dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a nie som sice odbornik ale moj postreh. Tazko dopredu povedat ci omietky nepopraskaju... teraz to praskanie je ake? v rohoch? zvisle vodorovne? iba v niektorych izbach? stenach? sietky sa davaju na previazanie medzi roznymi druhmi podkladu.. beton-murivo... celoplosne podla mna nema zmysel.. mozno iba praskliny ak su mensie..ale vacsie ziadna stietka "neudrzi"
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 teraz to praska hlavne v rohoch, steny totiž neboli poriadne prevazovane. Steny potom praskajú na rôznych miestach.niekde je menšia prasklina, niekde väčšia. Väčšinou sa v každej nájde nejaká mala prasklina. Prečo myslíš, že celoplošné sietkovanie nezabráni praskaniu?
Odpovedať
Profilova fotka
@j_ank_a praskliny su starsieho data? alebo postupne pribudaju? no ako som pisal..sietkovanie zabrani mensim prasklinam tie vacsie sa vytvroria aj so sietkou...
Odpovedať
Profilova fotka
@richard71 praskliny sú pôvodné, tie už boli dávno, keď sme kupili dom. My na to chceme dať novú omietku a celoplošne presietkovat. Budú sa praskliny trorit aj tak? Tie, čo sú tam sú podľa mňa odkedy sa dom staval. Keď ešte pracoval. Teda myslím. Nám pri prerabke nič neprasklo. Tam neviem..
Odpovedať
Profilova fotka
Myslíš, že ťa sieťka to neudrží? Ved teoreticky by stierku mala ,,spojiť,, aby sa nerozchadzala. Ako armovanie v betóne. Ci nie? :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Sietka udrzi dost, ale vsetko zavisy od toho ci tie praskliny su od pohybu budovy alebo od starej omietky. Ak Vam to praskalo kvoli omietke, sietka to pekne chyti. Ak z dovodu ze budova sa dodnes nejakym sposobom sada, tak to nezastavy ani sietka. A nemiesajme pojem sietka do omietky a povedzme 10ka roxor :D K comu sietka pomoze je to ze mali by ste mat ovela mensie mnozstvo prasklin. Ale mohli by ste zavolat aj do firiem ktore material predavaju. Nie do stavebnin, ale priamo vyrobcovy.....a to aj viacerim. Mozno Vam daju presnejsiu odpoved co a ako.
Odpovedať
Profilova fotka
@gomietky od pohybu nie. Dom sa nehybe uz 40 rokov.. :-D podľa mňa tak, ako sadol kedysi, sedí už dodnes.. A na tie sietky sa teda spytam firiem, čo to budú robiť. Ďakujem..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?