Posúdenie prasklín na byte

Zdravím, prosím Vás, chcel by som sa opýtať, či je možné aspoň zbežne na základe priložených foto, posúdiť praskliny na byte (či ide o bežné, alebo vážne, problematické, s nákladnou opravou). Ide o dvojpodlažnú budovu z 80. rokov, byt je na poschodí. Budova je pri železničnej trati (asi 60m, voľné priestranstvo medzi nimi). Všetky praskliny na strope majú rovnaký smer, praskliny sú tiež na podlahe pod linoleom (na určitých miestach ich vidieť aj cez linoleum). Prasklina na zelenej stene prechádza do praskliny, ktorú vidieť na zábere zvonka. Na mieste kde je popraskaná podlaha, cítiť priehlbinu a to aj cez linoleum. Vďaka.
Odpovedať
Profilova fotka
Praskliny na podlahe ,popraskaný betón sú bezvýznamné. Zrejme šlendriánsky urobený poter. Prasklina na strope je statická prasklina , kde zrejme došlo k sadnutiu budovy. U 20 - 30 ročného domu to nieje nič mimoriadne . Strop je zrejme z panelov a tie v spojoch popraskali (je to nedokonalosť systému). Dá sa to všetko bez väčších investícií poopravovať.
Odpovedať
Profilova fotka
Nie je to dokopy nič vážne. V takýchto starších budovách, bytoch sú takéto praskliny na dennom poriadku. My sme sa s tým stretli, keď sme pomáhali sestre prerábať byť. Mali sme obavy ako to riešiť a pritom na tom nebolo nič ťažké a už duplom nič nejako finančne náročné.
Odpovedať
ak b&som to mala kupovat,tak nie,casom sa objavia znova
Odpovedať
Profilova fotka
@heradun vela to nebude stat takze kludne sa pusti do toho aby to vyzeralo aspon ako tak. Taketo praskliny nie su financne narocne
Odpovedať
@maria123 casom sa objavia znova. A kde nie? kamarat aha novostavba a praskliny v obyvacke. Pri starsom dome je to ine da sa to akceptovat predsa len sa to stavalo pred rokmi kedy neboli este taketo moderne vselijake technologie ako dnes. Ono to nie je nejaky vazny problem
Odpovedať
@riomario a ty by si spokojne a rad byval v dome s takymi prasklinami?ja nie
Odpovedať
Už sú tie deštrukcie asi závažnejšie, prasklina je dosť otvorená. Problém to nemusí byť, ale bude sa to pravdepodobne objavovať po oprave stále. By som po maľovaní stále zhliadala k plafónu a vyzerala prasklinu.
Odpovedať
Profilova fotka
@heradun Zásada je, že sila - pnutie pôsobí kolmo na prasklinu. Tam hľadaj dôvod vzniku prasklín. Môže to byť napr. sadanie základov dlhodobým podmývaním základov z poškodených strešných žľabov (alebo ich absencia), z neodvedenia dažďovej vody z dažďových zvodov, resp. zaplavovanie z povrchovej vody. Kozmetická úprava prasklín v stenách je zbytočná (objaví sa znovu), pokým sa neodstráni príčina.
Odpovedať
riadne popraskané... keby to bol iba strop, to by nevadilo (takto popraskané stropy sú vo väčšine stavieb, kde sú použité takéto stropy). že je aj podlaha - väčší problém. že ani steny nedržia a praskliny na seba nadväzujú, hm, hm... Mimochodom, čo keby si investoval 100€ do statického posudku? každopádne, ak to ešte nie je tvoje, tak nekupuj. ak to je tvoje, tak sa modli, aby to ešte držalo pár desiatok rokov. môžeš to iba kozmeticky upraviť, ale prakticky okamžite to začne praskať znovu. či to bude aj vidieť, závisí od spôsobu, akým to kozmeticky upravíš. či niečím pružným, čo niečo vydrží, alebo... Príčinu neodstrániš. by som chcel vidieť podložie a základy, prípadne ako sa to stavalo... Vyzerá to na tehlovú stavbu, nie panelovú, či?
Odpovedať
Profilova fotka
tie praskliny na stenach su riadne. To by som mal obavy aj byvat v takom byte. Urcite praskliny nevznikaju len tak pre nic za nic
Odpovedať
ja by som skor povedal, ze na vine z casti moze byt aj zeleznica. Narusena statika.. ci?
Odpovedať
Profilova fotka
keby riesim nieco podobne tak prve kroky by viedli urcite za statikom. ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Vďaka za reakcie. Chcelo by to veru statika na dôkladné posúdenie. Budova je z tehly. Najzávažnejšie vyzerá tá prasklina na zelenej stene, ktorá prechádza von. Pre lepší náhľad, takto to vyzerá zvonku. Človek má pocit ako keby tá časť budovy sadala, "oddeľovala" sa od zvyšku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?