Poraďte kvalitný vnútorný štuk

Zdravim, Prosim poradte vyrobcu a typ kvalitnej vapenno-cemenovej vnutornej omietky, rucne nanasanie , zrno do 1.5mm Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Baumit MPI 25, Cemix 073 blue, Hasit 650........
Odpovedať
@tinnko weber 607
Odpovedať
davali sme vyssie spomenuty Cemix 073 blue... uplna spokojnost s vysledkom :-)
Odpovedať
Dakujem, Partia ktora nam asi bude robit omietky odporucila baumit mvr uni ...vraj to je aj na vonkajsie omietky...
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko kazda s tych co som pisal je aj na interier aj exterier. Akurat ze MVR UNI obsahuje biely cement, cize po vyschnuti vyzera ako vymalovana na bielo. Cenovo je ovela drahsia ako klasicka vapenno-cementova omietka a je na ručne spracovanie. Jasne ze Baumit pise ze sa moze pouzit aj na strojove omietanie ale to by sa dost predrazilo.
Odpovedať
Ja som daval vnutorny štuk cemix vyborne spracovatelny super robota ;-)
Odpovedať
@jmomietky ok...velka vdaka....takze zbytocne platit za mvr uni?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Zalezi aku vam daju cenu komplet material + praca
Odpovedať
@jmomietky zdravim, omietkari povedali, ze material mozeme i my kupit, im je jedno kto kupi material
Odpovedať
@jmomietky zdravim, omietkari povedali, ze material mozeme i my kupit, im je jedno kto kupi material @jmomietky cize ak omietkari material nekupuju, v tom pripade je zbytocny mvr uni?
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Samozrejme. Skuste si dat nacenit v stavebninach to MVR, a dajte si nacenit aj obycajnu omietku napr. MPI 25. Uvidite sam ten cenovy rozdiel. A budu vam omietat ako? Strojom alebo rucne?
Odpovedať
@jmomietky zdravim, budu omietat rucne.... Ak sa pouzije mvr uni s bielym cementom, potom uz nie je treba malovat steny, ak ich chceme mat biele? Respektive aka je vyhoda mvr uni oproti inym ? Dajujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@tinnko vyhoda je len v tom bielom cemente. Urcite to budete este aspon raz musietr premalovat, oproti obycajnej omietke ktoru musite premalovat az 3x. MVR ma dost hrube zrno, tak ak sa vam paci drsnejsia omietka tak kludne mozete. A ked budu omietat rucne, aku hrubku omietky vam budu nanasat? Ak 1cm tak na meter stvorcovy potrebujete okolo 14kg MVR., Cize pri 300 metrovom dome potrebujete kupit 4,2 tony (105 vriec) omietky +/- . Zalezi na rovinatosti stien. Tak si skuste dat nacenit tych 105 vriec MVR a 105 vriec MPI (obycajna omietka).
Odpovedať
@jmomietky zdravim cemix 073 a mpi 25 maju jemne zrno?
Odpovedať
@jmomietky zdravim, este otazocka cemix pise, ze 033 je vnutorny stuk a 073 vrchna omietka.....prosim Vas, aky je rozdiel medzi omietkou a stukom? Myslel som, ze to je jedno a to iste. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko My robime strojove omietky, jednovrstvove Cemix 073. maju jemne zrno da sa dobre spracovat, ziadny problem z nadpajanim...... Stuk by som pouzil na vyrovnanie krivych stien . aaaten ma vacsie zrno. Ale ak si chces dat robit omietku tak si daj 073.
Odpovedať
Profilova fotka
@tinnko Cemix 073 ma jemnejsie zrno ako MPI. Cemix obsahuje piesok, je to gulate zrno a mpi obsahuje drteny vapenec, a to zrno je take ostrejsie.
Odpovedať
@jmomietky mvr uni ma hrubsie zrno nez 073 a MPI?
Odpovedať
Profilova fotka
MVR podla technickeho listu ma zrnitost 1mm, MPI ma 0,6mm a Cemix 073 ma podla technickeho listu zrnitost do 0,7mm. Podla mojej skusenosti je ale Cemix najjemnejsi, nakolko cemix dava do omietky piesok a nie drteny vapenec ako baumit. Piesok ma ovalne gulate zrno, lahko sa spracovava. Ten drteny vapenec ma mozno lepsiu lepivost, ale zas nepravidelne zrno. Je to nieco ako ked si predstavis makadam. Rovnako je drteny aj ten vapenec cize tie hrany toho zrna su ostrejsie. To je moj nazor. Mozno ma tu teraz ukamenuju iní omietkari. Ale mame to odskusane.
Odpovedať
@jmomietky ooukej :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Zdravím ....potreboval by som poradiť aku omietku dať na chalupu....nechcem nič jemne ...niečo drsnejšie tak ale Max 1.5 mm sieťku lepidlo uz mám natiahnutú....ďakujem krásne ...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?