Popraskana omietka

Profilova fotka
zdravim. asi pred tromi mesiacmi som robil omietku v panelaku. doteraz bolo vsetko oki. pred par dnami prisli velke mrazy a omietka v rohoch, kde sa spaja obvodovy mur s prieckou, popraskala. vsade je sietka. rohy takisto poprekladane sietkou. ostatne rohy su v poriadku. iba na obvodovej stene su take praskliny. co to moze byt?
Odpovedať
Profilova fotka
Nie som si 10% istý ale podľa smeru trhlín si myslím že došlo k pohybu panelov voči sebe navzájom.Ten napravo sa posunul smerom dolu cca 1mm.Následkom pohybu odtrhlo sieť od jednej steny,spolu s nepružnou omietkou ktorá popraskala.Pomohlo by viac fotto tak aby bolo vidieť celú prasklinu.
Odpovedať
Profilova fotka
ta stena na ktorej su praskliny tak je panelova priecka. druha stena je obvodova. skvarobeton alebo nieco take sypke, makke..omietka je rimano UNI.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Profilova fotka
tie dve foto mali byt otocene v smere hodinovych ruciciek o 90 stupnov
Odpovedať
Profilova fotka
@antonmesaros ?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem k tomu povedať viac..Oškrabať poškodené a urobiť znova.Sieť môžete vložiť aj priamo do rimana.
Odpovedať
Profilova fotka
siet bola vlozena priamo do rimana. opravit sa to opravi. len som chcel vediet pricinu a odstranit najprv pricinu. aby som to o mesiac neopravoval zase. ale vdaka.
Odpovedať
Na väčšie pnutie materiálu sa používa pancierova sieťka.To sa malo dať pod stierku :-( Problém je že pri panelovom zváranom bloku je to problém eliminovať na minimum.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som skúsil oddeliť omietku na priečke a tom obvodovom paneli a roh prekryť akrylovým tmelom
Odpovedať
medzi panelmi je pravdepodobne široká škára zahádzaná cementovou maltou, ktorá lepšie priľnula k vonkajšej stene. Tú treba úplne vysekať aby bol obvodový panel čistý/hladký a napenetrovanú prasklinu vyplniť purpenou, prípadne si pomôcť aj kusom polystyrénu, ktorý sa vloží do peny, potom po orezaní peny prebandážovať sieťkou celý úsek vyspravenej praskliny s cca 10 cm presahom na priečku, ale iba s TUPÝM DOTYKOM NA OBVODOVÚ STENU. Tieto steny sa nesmú sieťkou spájať, na styk môže ísť iba pružný tmel, napr. akrylový, alebo šľahaný tmel od HET.
Odpovedať
Profilova fotka
@43jarko obvodovy mur nie je panel. je to skvarobeton alebo nieco take. cierne sypke. prstom do toho vyskrabem dieru. samozrejme do omietky nie ale do toho skvarobetonu.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
taketo kamienky opadavaju
Odpovedať
Predpokladam, ze je to panelak cca 40-50 rokov stary, dobre by bolo zistit od susedov, ci maju podobne problemy, ci sa to cyklicky opakuje, alebo je to nejaka nova situacia. Niekedy pomoze zateplenie a odstranenie pnutia pri zmene teploty.
Odpovedať
Profilova fotka
@stowasser moze byt asi tak stari ako pises. je zatepleny minuleho roku. stara omietka bola v rohoch prasknuta.ale nie v takej miere.
Odpovedať
@mucikovci stara omietka nebola podsietkovana, tu je to tak popraskane, lebo pravdepodobne odtrhlo celu sietku
Odpovedať
@mucikovci stojím si za svojím návodom, obvodová stena je z pórobetónového panela, v jednej sérii takýchto panelákov použili krátke výstužné panely, preto vzniká tento problém, sanáciu som vysvetlil.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?