Pomôže termoizolačná stierka qtherm zbaviť sa plesní?

prosim vas, ma niekto skusenost s termoizolacnou stierkou qtherm? pomohlo vam to zbavit sa plesne? zaujmaju ma naozaj iba skusenosti, nie domnienky, takze piste iba ti, ktori to naozaj vyskusali a za A: pomohlo, alebo za B:nepomohlo dakujem.
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
@veroveronika ahoj mna to tiež zaujíma tiež by som to tak chcela riešiť ale ked som písala mail do tej firmy čo to ponuka neobťažovali sa mi ani odpísať. tak neviem či su taký dobrý že nestíhaju alebo su neochotný 8-(
Odpovedať
@dia777 no teda..to nie je velmi dobra vizitka.. :-S a ponuka to na slovensku len jedna firma?, ja sa ani neviem dopatrat, kde sa to da kupit/objednat.
Odpovedať
Profilova fotka
to neviem ževraj by mali byť obchodné zastúpenia ale ako vravím neodpísali tak neviem kde...
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika fyzikálne zákony platia , izolačná schopnosť materiálu záleží väčšinou na hrúbka a hustote, stierka môže obsahovať dočasné zložky proti plesniam, ale bez odstránenia príčiny sa problém nevyrieši. Radšej popíšte problém, druh muriva, dosahovaná teplota v miestnosti, dosahovaná vlhkosť, druh zasklenia, skladba podlahy a potom môžete hľadať riešenie.
Odpovedať
@jan45 Máme zakázané sa zapájať. :-D
Odpovedať
Ty jo.. a uz je to tu zas. @veroveronika nevyskusal som, ale myslim ze ti to nepomoze.
Odpovedať
@jan45 @blacksr @kanvor vsak prave o to mi ide, nech uz je v tom raz a navzdy jasno...nech uz niekto konecne napise, co a ako.. 8-)
Odpovedať
Na plesne najviac zabera, ked odstranis priciny jej vzniku. Zaplacat to niecim, to nie je riesenie. Ale sa mi zda, ze nedavno to uz bolo riesene. Nic netreba vymyslat, vsetko uz je vymmyslene. @veroveronika
Odpovedať
@kanvor no jo, len mne sa to neda riesit z vonkajsej strany, ale iba z vnutornej..bohuzial,,topiaci sa aj slamky chyta..
Odpovedať
Profilova fotka
Pliesne su jedna haluska.. Ak nemas v tej omietke strary chlieb tak su tam asi preto, ze je tam voda.. A voda je tam preto, ze ten mur mas chladny.. A kde je chlad a teply vzduch, tak sa voda vyzraza.. Zmeni svoju podobu z ducha plynneho na kvapalne :-p cize tebe treba zateplit poriadne mur.. Ak si myslis, ze ho mas zatepleny tak 5 alebo 10cm neni zateplenie :-p a par milimetrova termo omietka uz vobec :) Vacsinou su pliesne kde je teplota muriva 7 - 13 stupnov tusim.. Podchladeny mur. Ale to je fakt rozne, ak tam mas ten chlieb tak som nic nepovedal :-S
Odpovedať
@mio23 z druhej strany je schodisko, zateplenie zvonku nemozne (susedia), izba-kuchyna, plus kupelna, severna strana..
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika Ak ma murivo teplotu blizko interierovej, nebude vytvarat vodu. Mas to asi komplikovane teda. Ja som ti skusil vysvetlit preco je vlastne pliesen. A preco je vlastne voda bez ktorej pliesen nevie existovat. Pliesen sa ti vytvori aj na plaste, aj na syntetickej farbe ak je tam kusok vlhka z chladu.. Aj savo je bezmocne.. Pliesen nachvilku skryje, nie odstrani.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Este by som chcel povedat v tejto diskusii, ze neni pravda, ze pliesne su po zatepleni od polystyrenom atd.. Su domy plne pliesne, ktore polystyren zachranil.. Pliesne su ked sa zle zatepli. Napriklad tenka izolacia urobi viac bordelu... Tenkou si ludia vacsinou podchladia murivo a vodu vtiahnu do steny... Do kutov, rohov atd... Ak je mur teply, nemoze sa na nom menit duch plynny na kvapalny.. A preto tam nie su pliesne.. Treba si preratavat rosny bod, ktory je matematicky teoreticky, ale treba aj to riesit... Ze kde budem mat vodu po zatepleni... KVAZI po LOPATE POVEDANE =-)
Odpovedať
@veroveronika tak na 90% to z vnutornej strany neporiesis. Koho mas za suseda? Hitlera? S omietkami zvnutra len stracas cas a zbytocne vyhadzujes peniaze von oknom.
Odpovedať
@mio23 ano, tento byt = kopec problemov :-|
Odpovedať
@kanvor no, hitlera nie,,,ten je mrtvy, ze jo :-) , uplne staci mat za susedov ludi po 65tke a vec je jasna...
Odpovedať
@veroveronika Riešením je zateplenie znútra. Ale hovorím zateplenie, nie náter pochybných vlastností. Nedávno som to sem písala, že som našla práve u tohto náteru podvod v prezentácii jeho vlastností. Už to vlákno nemôžem nájsť. Bolo to vo Vašom albume? Riešením je (pokiaľ nejde o vzlínajúcu vlhkosť) predstena zo sádrokartónu, opatrená parozábranou a čo najviac vlny. Tá fólia spôsobí, že sa para ku stene takmer nedostane a napriek tomu, že tam bude chladno (dokonca ešte chladnejšie ako teraz), ku kondenzácii dochádzať nebude, lebo nebudú podmienky. Toto však treba urobiť na vysušenú stenu - nie v zime. Ak je to teraz suché, tak rýchlo. Vo fóre na tzb-info sú prezentované skúsenosti s týmito nátermi - ale iná značka. Vlákno sa volá Thermoshield. Užívatelia často urobia viac úsporných opatrení a potom nevedia, čo môže za úsporu... a po natretí majú POCIT, že je to lepšie. Inak, v ČR sa ohľadom Thermoshieldu jeden pán súdil... Očakával to, čo mu sľubovali. Súdny posudok nepreukázal reflexnú vlastnosť - to je to, na čom tieto nátery stavajú svoju funkčnosť. Na vákuové keramické guličky s rozprávko nízkou vodivosťou zabudnite - aj keby v nátere boli, sú tak nariedko, že hmota okolo nich vedie teplo spoľahlivo. Ak "Váš" náter má odrazivú vlastnosť, je šanca, že by mohol spôsobiť malé oteplenie v postihnutej oblasti a mohlo by to zafungovať. Avšak úsporu v xy % očakávať nemôžete, lebo tá cifra v % bola vykúzlená pri porovnaní plechu nenatretého a natretého. U stien sa úspora pohybuje v rozsahu pár percent či desatín %. To aj nepresnosť výpočtu má väčšiu toleranciu. Jedno viem: starý socialistický náter Stříbrenka odrazivú schopnosť určite má. Takže ak je postihnuté miesto za skriňou, kde to nevidno, môžete skúsiť.
Odpovedať
Len neviem, či striebrenka bude držať na stene, lebo ona je pôvodne určená na iné veci na kovy. Obsahuje Al, ktorý je odrazivý.
Odpovedať
Akurát som pozerala, aké odrazivé nátery je dostať pre prípad, že by náter bol jediným riešením. Pre miesta, ktoré nevidno, by som radšej použila osvedčený odrazivý náter na strechu, napr. Renolast. On sa nehrá na izolovanie, on len spoľahlivo odráža, čím zvyšuje teplotu v okolí steny. Ako keď si priložíte k tvári alobal - budete cítiť vlastné odrazené teplo. Máte niekto iný a hlavne lepší nápad?
Odpovedať
@blacksr http://www.promat.sk/mc/4princip.htm co si myslite o tomto? =-)
Odpovedať
@veroveronika Neviem zodpovedne posúdiť. Hovorím, nepoznám. Avšak výsledkom určite bude nutnosť zvýšeného vetrania aj v zime, keďže by mala vlhkosť do interiéru prúdiť ešte viac. Myslím však, že je to ako núdzové riešenie pre steny, ktoré nasávajú vlhkosť zo zeme - nie pre steny, na ktorých kondenzuje vlhkosť vzdušná, lebo je tam nízka povrchová teplota. Inštaláciou tejto paropriepustnej a zároveň izolačnej dosky sa podľa mňa v tomto druhom prípade dosiahne zintenzívnenie vlhnutia steny: lebo sa zníži jej povrchová teplota, ale vlhkosť ostane. Toto určite konzultujte s tou firmou - ale nechcite marketingové žvásty, pýtajte fyzikálne polopatistické vysvetlenie. Lebo na stránke tie žvásty sú: napr. tá doska aj akumuluje, aj izoluje, aj sosá vlhkosť, aj zvyšuje vlhkosť v miestnosti, aj ju znižuje ("prirodzená vlhkosť vzduchu, príjemné prostredie") - tak čo vlastne? Firma odrádza od predsadenej konštrukcie - vraj je to prácne. No a čo? Ak to má ozaj pomôcť - nech je to hoci aj prácne. @ladajaskva : ???
Odpovedať
@blacksr Ivan Mládek : Jožin z bažin. ... Na Jožina z Bažin, koho by to napadlo, platí jen a pouze práškovací letadlo.... já více napsat nesmím. Já to naštěstí doma nemám a zaplať pán Bůh, ani to nepotřebuji. Neboť, když nemám dobře připravenou půdu, tak se mi nic neurodí. A to ani plíseň. Ale myslím si, že správná odpověď je A na B, krát druhá odmocnina z A krát B, a to celé platí pouze při RV interiérového vzduchu 50%, interiérové teplotě 20 °C, exteriérové RV 50% a exteriérové teplotě 20°C. Jakákoliv odchylka od uvedených hodnot dává nejistý výsledek. Ale to asi firmě nevadí, že. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva hmm u mna je 50 percentna vlhkost vzduchu v miestnosti s tou problemovou stenou utopia..:(
Odpovedať
@veroveronika No ale s tým výrobkom Vám bude RV narastať.
Odpovedať
Profilova fotka
@veroveronika je to byt v spoločnom dome? Potom má správcu, treba ísť na úrad verejného zdravotníctva, požiadať o obhliadku, žiadať majiteľa domu o odstránenie závady. Maďari mali po zatepľovaní pojem : Studený byt je obyvateľný, plesnivý je neobyvateľný.
Odpovedať
@blacksr este sa opytam takto, aj ked to uz asi velmi spekulujem...co sa stane, ak tu stenu, ktora v zime plesnivie, cez leto, ked bude sucha, oblozim keramickym obkladom (kachlicky, obkladacky)?
Odpovedať
@veroveronika Bude pleseň len medzi spárami, vyzrážaná voda bude stekať po obklade na podlahu. Môžem poskytnúť fotky, ako to bude vyzerať.
Odpovedať
@blacksr takze to bude zrejme nieco podobne, ako to, co mame momentalne v kupelni... =-)
Odpovedať
@veroveronika jo Proste tá stena je chladná. Najlepšie by bolo zateplenie zvonku aspoň 15 cm. Ja viem, že u BD býva toto problém (a nielen toto). Potom jedine to vnútorné zateplenie s dobre urobenou parozábranou. Horšie to bude v kúpeľni - je to novo obložené? Alebo sa chystá rekonštrukcia?
Odpovedať
este som nasla tento sposob zateplenia, citujem: v tej casti kuchyne, resp. steny vytiahnut na stenu priecku, postacovala by i z tensich prieckoviek postavenych na kant (4-5cm) a dalej stoji za precitanie frenky - 31 december 2005 v tej istej diskusii http://www.obnova.sk/diskusia/zateple...
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?