Plesen na omietkach

Pred troma tyzdnami mi dorobili sadrove omietky a steny su stale vlhke.. samo o sebe to nie je problem, s tym som ratal, ze to bude schnut dlho, no miestami, hlavne pod schodiskom kde sa nehybe vobec vzduch mi zacali steny dost plesniviet. Co mam s tym robit?
Odpovedať
@gashtaan ja som to riesil ventilatorom pripojenym na casovac, ktory sa spustal kazde dve hodiny a dve hodiny oddychoval.
Odpovedať
@sneko tiez som skusal ventilator, no len tak na par hodin ho tam pustat, ked dojdem na stavbu... len co potom s tymi plesnami?
Odpovedať
@gashtaan pleseň najprv odstrániť savom, potom ventilátor + vetrať veeeľa
Odpovedať
odstrániť savom,potom riadne vykúriť,potom otvoriť okná dokorán ak sa dá do prievanu,opakovať a merať vlhkosť v dome.
Odpovedať
@marta2610 to mam dom poriadne vykurit teraz v lete? co sa tyka toho vetrania, snazim sa, ale mam to dost od ruky, tak sa tam dostanem tak 4x tyzdenne :\
Odpovedať
@gashtaan napad s ventilatorom a casovacom je vynikajuci, ked nemas moznost tam byt denne tak by som isiel do toho
Odpovedať
@gashtaan Ked boli povodne ľuďom radili vykúriť až potom vyvetrať,áno aj teraz v lete sám vidíš,že to neschne,nám robil v kúpeľke vyrovnávajúci poter,na to zapršalo vlhkosť nenormálna 75% ako píšem kúriť,ale okná zatvorené až po vykúrení ich otvoriť a vetrať.
Odpovedať
@marta2610 a na kolko to mam vykurovat? teraz je sice chladnejsie ale ako sa otepli cez vikend, bude stacit okna otvorit a 25 stupnov tam bude raz dva...
Odpovedať
@gashtaan ja si myslím,že tých 25 vykúriť to stačí a hlavne kuk či sa to pomaly už vysušuje ked nie trošku pridaj,aj doteraz bolo relatívne teplo a sa ti to nevysušilo, my sme kedysi nastriekali ale savom originál tiež nám to plesnilo,ale kvôli tomu,že na stene bola pricapená skriňa,potom sme ju odtiahli nechali akoby prúdiť vzduch zateplili zvonku a je to ok.
Odpovedať
Profilova fotka
my sme mali cele noci pusteny ventilator... nie je mozne aby sa to tak sparilo, tam musi byt ina vlhkost sakra... kup savo proti plesni postriekas toto je len povchova plesen, nie je zazrata v omietke.. savo to odstrani velmi lahko, na chalupe sme mali v letn. kuch. nieco podobne a savo to zozralo za par min. @gashtaan
Odpovedať
@marta2610 chcel som tym povedat, ze tych 25 stupnov tam bude aj bez kurenia, tak neviem co tam nakurim este...
Odpovedať
@andyfoto tak je tam dost vlhko, este minuly tyzdne boli niektore steny dost orosene... mal som dovtedy len mikrovetracky otvorene, lebo uz parkrat tam dosla taka burka, ze mi valilo vodu donutra aj cez obycajne vetracky, ale uz som to nechal otvorene viac, hadam taky armageddon zase nepride.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@gashtaan my sme takto vetrali 2mes vkuse, asi zalezi od polohy domu, od vlhkosti, okolie - protredie. U kazdeho inak.. ale vetrali sme tak ze sme na stavbu chodili spavat a vetralo sa celu noc, cez den v praci a znova, cez den pustene ventilatory a taky ten radiatorovy ohrievac na najmokrejsie miesta.... a 2mes vkuse... zozen ventilator ktory sa otaca, v tescu maju teraz za 12-13e oplati sa uvidis ten vysledok, a hlavne to savo nastriekaj
Odpovedať
Profilova fotka
Urcite by som kupila alebo pozicala profi odvlhcovac. Nie tie lacne neucinne srandy na tabletky. Tu vodu vytiahne najrychlejsie. Potom uz staci len klasicky vetrat. Treba riesit ale velmi rychlo.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan my jsme měli obrovskou vlhkost na baráku po vylití podlah anhydritem...Voda nám tekla opravdu proudem po stěnách, oknech a jelikož jsme měli strach o sádrové omítky, tak jsme půjčili průmyslové odvlhčovače (vody jsme vylívali denně neskutečné množství). Stálo to ranec, ale určitě se to vyplatilo ;-)
Odpovedať
najlepšie bude požičiať na pár dni pohlcovač vlhkosti. Keď si málo na stavbe, a budeš mať profi pohlcovač, tak na nádržke bude aj vývod na hadicu. Stačí to tam napojiť a pustiť vodu s neho buď von, alebo do kanalizácie. A nemusíš tam vôbec chodiť
Odpovedať
@vladoto uz tam bezi odvlhcovac, pomaly nasava do asi 20 litroveho vedra... nie je to mega profi odvlhcovac, tak to stiham vylievat. @andyfoto postriekal som tie plesne savom a zmizli... aspon na pohlad tam teda nie su :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan jj to na prve ulahodenie ociam staci... a to savo ich postupne znici, na postihnute miesta striekaj v intervale kludne ob-den ked to preschne aspon tyzden
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan už ti to celkom zmizlo? dúfam že áno. a vetral si dostatočne? chcem tiež teraz nejak robiť omietky a tomuto sa tu čudujem... nemalo by to robiť a už vôbec nie v lete, teda aspon podla mňa
Odpovedať
@martinsladecek este stale su niektore steny vlhke, plesne som zastriekal savom, tak zmili... chodim tam tak 4-5x do tyzdna na par hodin vetrat, ale asi to nie je dost.
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan ja mám informacie že treba každý den chodiť vetrať, takže nebudem riskovať a budem chodiť každý den určite ked ich budem mať hotové. Kamarát mal omietky urobené neskoro na jesen, bolo už vlhko a nič také sa mu nestalo...tak toto nechápem prečo tebe v lete
Odpovedať
Profilova fotka
Pod schodami to ťahá vlhkosť z betónu schodiska a zároveň tieto miesta prechladzované betónom schodiska a ťahajú vodu aj z vlhkého interiérového vzduchu .Na tie vlhké kúty pod schodiskami neplatí žiadny odvlhčovač.Najlepšie čo môžete urobiť je pustiť ventilátor.Trvá to niekedy celý týždeň kým sa takéto miesto vysuší. A vetrať a vetrať .
Odpovedať
@martinsladecek tak jasne, idealne je chodit vetrat niekolkokrat denne... staci dat vypoved v praci, alebo si zobrat dovolenku na dva mesiace :)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan tak som to nemyslel, som len hovoril, že ak sa dá samozrejme, ja to nemám až tak daleko tak budem pre istotu, vlhkosť je svina :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 5 rokoch
Profilova fotka
Ahojte,mladí susedia si kúpili komplet zrekonštruovaný byt,no po roku im v celom byte začala rásť na omietkach pleseň ktorá prešla na matrac, obrazy na zadnej stene,šaty v skrini všade, chcem im pomôcť mohla firma,ktorá robila nové stierky použiť plesnivú farbu,alebo inak pokašlať stierky, môj byt je suchý aj ja mám nové stierky a ok.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
@medam ešte je to aktuálne?
Odpovedať
Profilova fotka
@derekk1888 už nie
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?