Osadit geberit pred omietkou? alebo po?

Profilova fotka
Ahojte, vodar mi vravi ze geberity mi osadi po omietkach... avsak ja na kazdej foto z MS vidim geberity este pred omietkami. Mam naliehat a dat namontovat geberity pred omietkami? Dakujem.
Odpovedať
@petko_sonka to sa mi zda blbost, osadzat geberit po omietkach,aky to ma zmysel?
Odpovedať
@petko_sonka Ahoj. Já v tom nevidím žádný problém. Všechny Geberity nakonec skončí pod nějakým obkladem. Čili, nechal bych udělat omítky, namontoval Geberit, obložil ho velkoplošnou deskou ( třeba SDK, nebo sádrovláknité vodovzdorné desky ) a pak to obkladač obloží nějakými kachličkami. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@gashtaan No ved prave to neviem, preto sa pytam :) @praoteccech Pokial v tom teda nieje problem tak to necham tak... Napada Vas nejaka nevyhoda ak sa osadi po omietkach?
Odpovedať
@petko_sonka podla mna to je jedno. A ked sa osadia po omietkach, je mensia sanca, ze sa pri omietani poskodia :). Ako pise pradedo, aj tak sa to bude zrejme obkladat, tak je to jedno.
Odpovedať
Ten geberit potrebuje privod vody, nebude zasekana v stene ? Alebo sa bude zasekavat az do hotovej omietky ?
Odpovedať
@petko_sonka A tie omietky ides robit v kupelni ci ako? ak tam budu kachlicky tak to je asi jedno, omietky s tym nemajunic spolocne, len neviem naco tam maju chodit viac krat nech to spravia vypadnu a potom uz nemusia chodit zas daco nahadzovat. Okrem toho budu asi dopasovavat odpadove rury, mozno bude treba daco sekat, budu davat prvodnu rurku na vodu tak a pod. vsetko riziko ze poskodia steny tak nechapem co riesia.
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell @pzad no voda je uz zasekana a pripravena ako aj odpady... dam mu to nahodit a budem mat pokoj. Ano omietky my idu robit v celom baraku strojove... a v kupelkach som sa rozhodol dat vapeno-cementovu. Ano pojdu tam az povrch kachlicky.
Odpovedať
@petko_sonka Neviem ako sa to robi, ci treba omietku pod kachlicky , mas to z tehly? Ak budu geberit povedzme obkladat sadrokartonom tak mozno ej fakt lespei nahodit to potom. na pripravenu stenu aby to nezasrali omietkou aby bolo z coho vychadzat nejake rozemery a tak..
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell hej hej z tehly...tak teraz som zase nerozhodny :)))
Odpovedať
@petko_sonka kupelne sa vacsinov neomietaju , mne ich dali ked robili rozvody vody ale kupelne asi neomietate tak je to len uhol pohladu ze ci pred alebo po
Odpovedať
@petko_sonka Ahoj. Nevidím žádnou nevýhodu. Každé zavěšené WC musí mít předem nachystaný přívod vody a napojení na kanalizaci. Všechny vývody se musí připravit před montáží WC. A z tohoto pohledu je úplně jedno, jestli to bude před omítkami, nebo po omítkách. A ono je to jedno i když tam žádné omítky nebudou a obkladač bude lepit kachličky přímo na stěnu. ;-) Nicméně, pod obkladem budete mít zřejmě nějakou tekutou izolaci ( lepenku ) a ta by se měla nanášet na rovnou a neporézní plochu. :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@filipe1 @praoteccech dakujem za rady...zaver teda v podstate je, ze je jedno ci ho dam pred alebo po ;) No omietky vapeno-cementove v kupelkach nevydu az tak vela penazi... a bude sa aj obkladacovi lepsie obkladat co poviete? (v ostatnych miestnostiach bude samozrejme sadrova omietka).
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?