Omietky v tehlovom dome zo 70.rokov

Zdravím. Chcem si ručne urobiť omietky na starom tehlovom dome...klasika špric, hrubá a jemná. Keď chcem robiť hrubú s pomocou omietnikov, ako na to? Keďže omietniky sú najviac 10 mm a hrubá omietka by mala byť okolo 20 mm...mám to robiť na dva krát alebo existuje aj omietnik 20 mm? A dávajú sa omietacie profily aj na vnútorné rohy alebo len vonkajšie? Ďakujem.
Odpovedať
@mirci888 nemozes dat pod omietnik omietku a tak ho odskocit tolko kolko potrebujes?
Odpovedať
Že by? Naozaj neviem, nikdy som to nerobil ale aspoň Špric a nahrubo som si to chcel spraviť sám. Takže mám si spraviť pás omietky, počkať pár dní a potom tam dať omietnik na sroby?
Odpovedať
@mirci888 az tak som to nemyslel. Nerobil som to nikdy, len som bol v tom, ze omietnik sa vtlacit do buchiet z omietky a tak nastavi do roviny... aspon teda mne ked robili omietky tak uchytili rohove profily, aj ked do roviny to zial nebolo ani zdaleka.
Odpovedať
@mirci888
Odpovedať
@gashtaan neviem...ale ak ho aj vsadim do omietky a nastavim do roviny tak budem musieť počkať kým to bude pevné...asi si osadim omietniky na jednej stene a druhý deň ju nahrubujem, osadim si ďalšiu stenu atď. A rohove profily sa dávajú aj na vonkajsie alebo aj na vnútorné rohy?
Odpovedať
@mirci888 normalne sa to robi tak, ze sa najprv pripravia omietacie profily a omieta sa az na druhy den. O tom som teda este nepocul, ze by niekto daval nieco do vnutornych rohov.
Odpovedať
Ok. A krabice na vypinace a zasuvky sa osadzaju kedy a ako?
Odpovedať
@mirci888 najlepsie pred omietkami :) Idealne maju byt zarovno s omietkou, ale ja som ich pre istotu par mm zapustil... lepsie tak ako keby mali trcat, to je potom fail.
Odpovedať
Ešte pred? Ale ako viem kolko bude kde presne omietky?
Odpovedať
@mirci888 tak najprv osad omietniky a budes vediet presne kde bude kolko omietky.
Odpovedať
Pravda...ako sa majú osadzat? Normálne kydnem do diery trochu klebru alebo sa to robí nejako pomocou šrobov?
Odpovedať
@mirci888 do sadry.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ok.ďakujem. čo ešte...mám dávať aj sieťku keď je to tehla, alebo len na spojoch rôznych materiálov (porfix,tehla) ... ?
Odpovedať
@gashtaan ďakujem. čo ešte...mám dávať aj sieťku keď je to tehla, alebo len na spojoch rôznych materiálov (porfix,tehla) ... ?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?