Omietky takmer od druheho radu tehal?

dobry vecer robil niekto alebo videl niekto natiahnutu omietku od druheho radu tehal? nasa podlaha bude 25cm od zakladovej dosky. ma nejaku prakticku nevyhodu natiahnut omietku napr 20 cm od zakladovej dosky?
Odpovedať
Profilova fotka
@reptile Podlahu mám 32 cm od základovej dosky, ale omietky som potiahol až k základovej doske, inak by bol problém so vzduchotesnosťou :-)
Odpovedať
Profilova fotka
nie som presvedčený, že vzduchotesnosť je podmienka dobrej stavby. Vzduchotesnosť je požadovaná pri klimatizovaných (rekuperovaných) miestnostiach pre riadenú výmenu vzduchu, ale náklady s tým spojené pri RD sú vždy prehnané. Omietka bude prekrytá izoláciou a poterom,.
Odpovedať
@reptile ja som dával tiež cca. 20 cm od zeme, ale to len kvôli tomu, že omietku robili od m2, takže pri toľko štvorcoch to stálo čosi menej.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 To je síce pravda, ale reálne izolácia v podlahe nevytvorí vzduchotesnú obálku nakoľko prvý rad tvárnic ak nie je omietnutý má v miestach spojov nerovnosti, ktoré môžu byť zdrojom netesností, rovnako ako dilatačný pás okolo obvodových múrov pri poteroch. Ale samozrejme, nie každého takéto detaily zaujímajú
Odpovedať
Profilova fotka
@reptile nešetri na maličkostiach riskuješ zmršený barák
Odpovedať
Bolo by dobre upresniť či bude zateplenie domu. Ak áno: tak je to o estetike, ak nie tak ta spodná rada tehál bude primať vlhkosť.
Odpovedať
@vladis78 planujem 200 mm eps, sokel 80 mm
Odpovedať
Profilova fotka
@vladis78 ostatmé rady nebudú prijímať vlhkosť? Vnútorná omietka je ochrana pred vlhkosťou alebo estetický prvok?
Odpovedať
@reptile aj ja to tak mam a je to v pohode. Zateplenie je dolezite. Fungoval som bez a teraz mam zateplene a je to lepsie. Kotol mi skoro vobec nezapina.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?