Omietky - presun hmôt

Dobrý deň, presun akých hmôt si môže zhotoviteľ započítať do tejto položky? Ráta sa tam napríklad nosenie malty od miešačky pri omietaní ručne, presuny vedier s rozmiešaným lepidlom pri sieťkovaní? Alebo ide iba o premiestňovanie materiálu z miesta vykládky do skladových/pracovných priestorov stavby? Je bežné účtovať si okrem štandardnej ceny za omietanie ešte vyššiu sumu za presun hmôt pri omietaní? Alebo ak niekto robí hrubú omietku za 8€/m2 ručne vrátane materiálu, tak má človek ešte počítať s príplatkom ďalších 12€/m2 za fúrikovanie?
Odpovedať
Pojem presun hmôt je štandardná položka v cenkrose resp podobnom (systémy na nacenovanie stavieb) 90% stavbárov tento pojem v živote nepočulo. No a tí manageri, čo ho už poznajú skúšajú či na to gazda zareaguje/skočí :-) :-). Ak by to bolo 12 EUR ku každému m2 tak je cena za 20 EUR/m2 pre omietky vysoko odvážna, naopak ak je to 12 EUR k celým omietkam, tak je to skôr sranda. Leda, že by 20 EUR bolo za hlinené omietky, tam netuším aká je bežná cena. Za sadrové, či cementove je 8 realita 2017.
Odpovedať
Išlo len o hrubú omietku miešanú zo základných surovín v miešačke. Tiež si myslím, že keď niekto objednáva omietky tak logicky v cene na komplet je aj manipulácia s materiálom použitým na omietanie v rámci stavby.
Odpovedať
@slavo6280 Načo zakladáš na tú istú otázku 3 témy????
Odpovedať
Nevedel som to zaradiť do kategórie a tiež aj preto, že potrebujem odpoveď a nie každý navštevuje niektoré rubriky.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 zakladanie duplicitných tém sa u nás nenosí, preto si treba vybrať vždy takú kategóriu, ktorá je tvojej otázke najbližšie :) To, že založíš viacero tém automaticky neznamená, že si ich všimne viacero ľudí :) Ponechala som ti len túto diskusiu, ostatné som zmazala ako duplicitné. Verím, že sa ešte nájdu ľudia, ktorí ti ochotne a radi poradia. Petra
Odpovedať
Profilova fotka
@slavo6280 Dobre ta o.ebali....
Odpovedať
@slavo6280 "hlupi dva krat kupi"
Odpovedať
v cenovej ponuke a zmluve o dielo máš čo? Zaplať im to, na čom ste sa dohodli. Lebo by ti kľudne mohli dať zaplatiť kelne, pivo, ubytovanie, a kadečo iné. Možno aj miešačku a auto.
Odpovedať
Cenová ponuka ani zmluva o dielo neexistuje.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
btw presun hmot je položka ktorá sa počíta na tony ! takže kludne ti ju možu napočítať. si oredstavte kolko prace je s vynosením vrecovaného materiálu napr na 11 posch, alebo opačne. kto z vas by to robil zadarmo? ani jeden, takže ja túto položku započítavam zakaznikovy vždy ľudkovia.
Odpovedať
Podla mna standardna polozka v stavebnictve. AK niekto ma trojpodlazny dom a nebodaj nie su este schody v dome ale len rebriky tak nosit vrecia na poschodie je pekna fuska. Ak robia omietky strojove je tato polozka neopodstatnena nakolko natiahnu kable a hadice a hadze sa, masina je na prizemi, presun vreca z palety vedla masiny nie je nic co by sa malo zaratavat. Toto je na mieste napr. ak sa muruje dajme tomu z 42-50 cm tehly a investor presun tehal na lesenie stavebneho materialu necha na majstroch a nema nejakeho pomocnika.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Dobry den, tiez som presvedcena o tom, že je to dosť zavadzajuca cena. Ja mam v ponuke na strechu 15000 eur presun materialov a vobec neviem, s kym by som sa o tom poradila. Podla mna brutalna suma, ak si uvedomim, ze sa stavia strecha ako nadtvaba domu a drevo im vylozi auto s ramenom.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@grushka :-o 15.000 € presun materiálu?? Neverím! Buď je to chyba, preklep alebo si to zle pochopila. To bude asi cena celej strechy vrátane práce, materiálu a presunu materiálu. Alebo zastrešuje hrad Krásna Hôrka? Overila si si to u dodávateľa, či je to naozaj tak? Podľa mňa to bude 150,00 €, len tam zabudli dať tú desatinnú čiarku.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?