Omietky na prechod pomurnica - stena?

V podkrovi mi nastala situacia, ze pomurnica je zarovno murovkou z ytongu neostal priesto na vlozenie ytongu resp. inej murovky pred pomurnicu ako na obrazku. Neviem, ako najlepsie to prekryt, ci natiahnut nieco na drevo a na to potom omietku, alebo cele tie steny prekryt polystyrenom eventualne SDK, osb? co odporucate, ako to riesit?
Odpovedať
@radoslavc koľko prekryje druhá vrstva vaty/vlny?
Odpovedať

Odpovedať
ja som dal ytong takej hrybky aby to bolo zarovno so zvysnym murom, pouzil lepidlo na spojenie s ytongom pod tym a este som to ukotvil do pomurnice plastovou kotvou na polystyren
Odpovedať
@epto ako som pisal, je to zarovno ytongom a neda sa pouzit to co opisujete @roboza celkom zaujimave, nechcel som davat nizsie krov...budem to musiet este premerat. Podlahu si daval aj krocajovy polystyren a poter? akej hrubky? kolko mas svetlu vysku na kraji a v strede?
Odpovedať
@radoslavc žiadna krocajova izolácia, mám železobetónový strop. V kúpeľni je 3 cm eps a 6 cm cementovy poter, inak je celé poschodie dlazkovica na rošte. Na kraji je sv. Výška asi 170cm. Vata pod krokvami je 20 cm a pomurnicu teda celkom skryla. Pozri môj album, je tam všetko.
Odpovedať
Aha, pomylila ma fotka. Mozno by islo celu stenu aj s tou pomurnicou zakryt sadrokartonom. Tym padom sa na tejto stene usetri za omietku.
Odpovedať
@epto aj nad tym som uvazoval, otazne ci to prilepit purpenou?
Odpovedať
@radoslavc pur penou asi nie, skor normalne na lepidlo.
Odpovedať
Najjednoduchšiel je nalepiť na murivo sadrokartonové platne. Máš to raz dva a môžeš to nechať tak, alebo zjednotiť s omietkou na stenách.
Odpovedať
@epto cize normalne ako napr. obkladacky?
Odpovedať
@radoslavc ano, pouzit hrubsi hreben, nelepit "na buchty"
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?