Omietky a konštrukcia na sadrokartón

zdravím som v štádiu, ked by som chcel robit omietky, ale pred tym by som chcel urobit konstrukciu na SDK a elektiku, aby som potom mohol tahat kable po konstrukcii. Je lepsie robit omietky, az ked spravym konstrukciu na sadros?
Odpovedať
1
2
skor naopak večšinou sa robí elektrika a omietky až potom konštrukcia....ved kable si nechas zmotane pri plafone
Odpovedať
a ked to takto urobim, bude to zleeeeeeeeeeee????
Odpovedať
@kukubko SDK až keď omietky vyschnú, aby zbytočne nepapkal tú vodu potom... Budete mať RV 95%. Taktiež treba vyriešiť pritmelenie parozábrany k omietke alebo pod omietku k stene - to by šlo spraviť pedantne u oboch postupov (poradí).
Odpovedať
no ja som nechcel este davat sadros, ten az po omietkach a po poteroch, len ste ma teraz zmiatli, obidvaja, parozabranu uz mam pritmelenu k stene, k tehle
Odpovedať
@kukubko aha, tak možné sú oba postupy, ale: keď dáte konštrukciu, tak po obvode si ju nezakryjete omietkou? Aby ste tam potom mohli vôbec SDK upevniť...
Odpovedať
@kukubko Dobrý den. Zmastit lze cokoliv a jakkoliv. Sádrokarton se montuje na na konstrukci, která se zase montuje na omítnuté stěny. Jeden z důvodů je, aby se UD profily , na kterých je nalepená těsnící pěnová duma těsně a rovně připevnily na stěnu. Těch důvodů je určitě víc. Nicméně opačný postup jsem ještě neviděl, ale Lenina jsem také neviděl. :-D :-D :-D :-D Podle mě je to naprostá blbost a nepřinese Vám nic, jenom potíže s napojováním profilů, parozábrany a pod. Ty káble, které schcete vést po konstrukci, můžete provizorně vést ve vzduchu a zavěsit je na špagát, případně smotat. Takže na rozdíl od blacksr si myslím, že jedinný správný a možný způsob montáže je pouze na hotovou omítku. S pozdravem Laďa
Odpovedať
@ladajaskva ok ok ok....necham si poradit a myslim, ze ten lenin stale niekde lezi...
Odpovedať
Profilova fotka
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
@miso054 Vsetky technologicke popisy vyrobcou hovoria, ze sadrokarton sa robi na konci po ukonceni vsetkych mokrych procesoch na stavbe! Preto sa sadrokarton robi az po omietkach!
Odpovedať
@miso054 Ty si este asi nevidel tiect vodu po stenach, vsak ? Sadrokarton jednoznacne az po omietkach a poteroch. Opacne si to nechcem ani predstavit.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Drzim palce kazdemu, kto uprednostni skusenosti vyrobcov a ich technologicke postupy pred odbornou radou a osobnu skusenostou anonymu v internetovej diskusii. A este odpoved na vase poznamky. Ano, podobme chyby poskodili sadrokarton uz na vela stavbach.
Odpovedať
Profilova fotka
@miso054 Ale ja nepletiem omietky a potery. Ak niecomu nerozumiem, nebudem o tom presviecat druhych. Preto ak chcete omietat sadrokarton, zistite si ako sa to ma spravit skor ako nieco napisete. Robime aj chladene stropy kde sa sadrokarton po osadeni rurok chladenia omieta. Sadrokarton ale musi byt hr.15mm IMPREGNOVANY/ZELENY a pred omietanim dobre napanetrovany!!! Impregnovany sadrokarton ma vyssiu odolnost voci vlhkosti a prisady voci pliesnam.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
Profilova fotka
@montazsadrokartonu .... do kuchyne chceme po celom strope dať sadrokartón a v obývacej časti po obvode stropu. Prosím Vás, máme to spraviť až po omietkach? Ďakujem
Odpovedať
@standa82 to si snad robis srandu s tou otazkou, nechcem byt zly, ale ked chces aby si niekto prejavil snahu o pomoc, aspon si daj taku namahu a precitaj predosle prispevky, pripadne pouzi vyhladavac. K otazke. Precitaj si 4-ty prispevok nad tvojim v tejto teme. Ziadas este neaku jasnejsiu odpoved? Ak nie je snaha citat, tak Ano.
Odpovedať
Profilova fotka
@spiderhst ... čítala som,, ale dvakrát meraj a raz strihaj. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
@kukubko Ak tak iba namontovat konstrukciu. Urcite nenahadzovat sdk. To by bola chyba. potom omietky, poter a az nejake 2-3 tyzdne po poteroch nahodit tabule sdk.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@blacksr chcem poprosiť o radu.Plánujeme teraz urobiť stropy zo SDK a na jar by sme chceli natiahnúť vápenno-cementové omietky naraz stropy aj steny.Dom máme postavený s Ytongu a celoplošne chceme dať aj sieťku. Mohol by byť nejaký problém? napr. praskanie v rohoch?
Odpovedať
@dlma Na SDK netreba dávať omietku. To je práve jeho výhoda, že sa len utesnia spoje a môžete maľovať. Neviem, čo to môže spraviť, ak sa na SDK "namachlí" omietka, ktorá má v sebe veľa vody a dlhšie schne než maľovka. =-)
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@ladajaskva to bolo dobré :-D
Odpovedať
Profilova fotka
Ziadna sranda, je to fakt. A ktoru fotku mate na mysli? Neviem ze by niekde spravili kryve spalety.
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Profilova fotka
K tej konstrukcii napisem len tolko. Mala by sa robit az po omietkach, aby mohla pri stenach pruzne dilatovat. Preto sa medzi stenu a konstrukciu dava aj ta penova tesniaca paska. Viem, ze ju pouziva len malokto ale mala by tam byt. A ktej kosntukcii, naslednej omietke po kotrej sa budu montovat sadrokartonove platne len mala poznamka. Pravidelne volaju zakaznici, ze majstri nam spravili len konstrukcie ale uz nemaju cas to prist dokoncit..... Na konci je spokojny sadrokartonista co robil konstrukcie, omietkar ale majitel ma hlavu v smutku, ze kto mu to teraz dokonci.....
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?