Omietka na Ytong - sadra, hlina - skúsenosti a rady?

Snažím sa naštudovať ako omietnuť ytong a odborné rady od skúsených by mi veľmi pomohli. Ešte len teraz vytahujeme priečky a chcem už naplánovať omietky. Sen bol hlinené ale asi sa s tým rozlúčim, a druhá volba sádrové. Potrebovali by sme poradiť kedy už môžeme omietať po vytiahnutí priečok aby nebol problem s praskaním omietok (staviame na etapy financované bankou a rok čakať na sadnutie stavby nemôžeme) a aký je ďalší postup, klebrovaniu by sme sa chceli vyhnúť, teda či sieťkovať či nie (priamo do sádry sietkou s velkými okami), lebo sa bojíme, že bez sietky steny popraskajú a či penetrovať steny...Taktiež aká je najlepšia zdravotne nezávadná omietka na ytong. Chceli by sme sadru, ak sa dá vybrať tak nejakú pevnejšiu - vraj existuje tvrdšia, ktorá je odolnejšia poškrabaniu-zničeniu. Čítali sme jednu diskusie tu na streche ohladom toho ale múdri sme z toho neni. Taktiež nevieme či skôr poter na podlahe alebo omietku....budeme Vám vďační ak má niekto overenú radu, ktorá sa vyplatí vypočuť. Vopred ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
Prve omietky potom poter
Odpovedať
Profilova fotka
Aj mne tak povedal moj veduci ze najorv omietky, potom poter. Omietky nam chce dat vapno cementove s jemnym zrnom a este prebrusit...
Odpovedať
Asi tak pojdeme aj my. Dakujem, len este spekulujeme aku omietku. Ci sadru Knauf Diamant alebo original ytong vapno/cement....Sietku asi vsade priamo do omietky...no uvidime co..Ak by ste mali na niekoho kontakt alebo osobne skusenosti s niektorou z omietkok dajte vediet :-) Dakujem
Odpovedať
mna by zaujímalo predčo by mali ist najprv omietky apotom poter. Vdaka
Odpovedať
@truly Uprimne...čo som čítala diskusie súhlasím s jedným názorom, že nie je urcene ziadne stoperctne najlepsie poradie tychto prac a kazdy by mal postupovat tak, ako u najviac vyhovuje. Ja som si zvolila najskor poter, potom omietky aby sa nezašpinili od poteru - poter ked tak zakryt igelitom aby sa nezašpinil a urobit omietky. Stavebny dozor trval na omietkach ako prve, z dovodu ze sa pekne spodok schová poterom a ani sa nič sa nezašpiní. Obhajit sa da aj jedno aj druhe.. Takže osobne budem najradšej ked zozeniem partiu, čo robí to aj to a budem s tým mat svaty pokoj.
Odpovedať
@petoreni Prečo ste sa rozlúčili s hlinenými? Inak sadru by som nedával.
Odpovedať
@beginner7 preco by si nedával?
Odpovedať
@catscan pocitam ze koli tomu ze dom by prestal dychat....
Odpovedať
@petoreni ahoj my sme davali sadrove do nasho domceku spokojnost . Teraz robila ta ista partia co mne aj na dalsi dom. Krasne rovne . Celoplosne sietovanie zbytocne. Staci presietovat len spoje. Respektive napojenia medzi prieckami a obvodovym murivom
Odpovedať
@beginner7 Bojím sa to dat hoci komu a profi hlinár je mimo náš rozpočet. Svojpomocne - to je u nás bez šance. Za druhé máme naponáhlo a omietať sa bude vo veľmi krátkej dobe od vytiahnutia múrov a je dosť pravdepodobné, že by hlina popraskala a predpokladám, že viac ako sadra (hlina by sa mala dať tiež pekne opraviť takže hlavný argument je aj tak cena ak beriem omietky na klúč). Keby nemusím prepočítavať, určite si ich dám.
Odpovedať
@petoreni neblazni blato do domu????? normalne osietkujte a dajte sadru na final
Odpovedať
@filipe11 a ušetri na sietke 2000 eury že? sietku treba vsade ved to nestoji neviem čo
Odpovedať
Článok sa načítava...
@tak1212 :D hahaha. Náhodou hlinené sa zdajú byť super :-) koľko ludí toľko chutí, mne sa tá predstava páči no reálne to asi neni. Nemáte tip na dobrých majstrov na tie sadrové?
Odpovedať
uff tip s tvojho okolia ti nedám ale cinkli rigipsoveho obchodaka ten určite ma prehlad aj o lacných aj o drahých firmach ale hlavne ti určite poradi kto ma dobru robotu ale nehovor mu že nakoniec das sadru od Knaufu napr. ))))
Odpovedať
@tak1212 Čítaš mi myšlienky - práve som poposielala ale 5 žiadostí o CP vrátane rigips :) nejakých profíkov ešte na hlinu, nejakých na sádru a uvidíme. Ďakujem
Odpovedať
@tak1212 sietku treba vsade a nedavat na dom eps aby dychal... celoplosne sietovanie je 2€na m2 tak kazdy si vie preratat kolko to stoji.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?